Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Дві помилки Шабанова викинули «Легію» з Кубку Польщі. Українця підтримав тільки футболіст суперника

Дві помилки Шабанова викинули «Легію» з Кубку Польщі. Українця підтримав тільки футболіст суперника

Невдалий вечір Артема і дебют Назарія Русина.

Автор — Ірина Козюпа
4 марта 2021, 11:30
15
Дві помилки Шабанова викинули «Легію» з Кубку Польщі. Українця підтримав тільки футболіст суперника

Невдалий вечір Артема і дебют Назарія Русина.

«Легія» Артема Шабанова та Назарія Русина залишилася без Кубка Польщі. В 1/4 фіналу варшавська команда зустрічалася з «П’ястом» Глівіце і програла гостям – 1:2.

Польські ЗМІ та соцмережі антигероєм матчу назвали українського захисника, який вийшов у стартовому складі і двічі результативно помилився.

Артем помилився, але провально зіграв весь захист «Легії»

«П’яст» відкрив рахунок вже на 8-й хвилині матчу. Артем головою намагався вибити м’яч подалі від воріт, але замість свого футболіста його підхопив суперник. Пожежа у воротарському майданчику завершилась швидким голом для «Легії». 

Ключовий епізод матчу трапився на 78-й хвилині матчу. Шабанов хотів скинули м’яч на свого партнера по команді Матеуша Вітеску, але той затримався. А першим на м’ячі опинився суперник, промчав на швидкості від центрального кола до воріт, обіграв воротаря «Легії» і забив м’яч, який вивів «П’яст» у півфінал Кубка Польщі.

Огляд матчу:

Після матчу польський сегмент твіттера просто горів. Чимало хейту дісталося українцеві, адже на відео саме його помилка виглядає фатально – хоча є для Артема і слова підтримки.

rkadiusz (L)1916

Капустка мав робити рахунок 2:2. Але як для мене, то матч програв Шабанов. Його дві помилки були ключовими.

iks one M15TRZ

Добре, що Шабанов грає тільки на правах оренди.

Grzegorz Burzykowski

Прийшов Шабанов – два дуже добрі матчі, а тепер помилився при двох голах у наші ворота.

Paweł Mogielnicki

Напишу непопулярну думку, але другий гол – це більше помилка Вітески. Він міг підстрахувати Шабанова. Там було 50 метрів до воріт. Чому ніхто не зупинив гравця «П’яста»?

Pawel – Trane fan

Шабанов – нормальний захисник у порівнянні з Енджейчиком та Вітескою. Він грає у футбол, а вони стоять, як гравці з 70-х.

Шабанова підтримав іспанець з «П’яста»

Після матчу вірусним у твіттері став ролик, як півзахисник команди з Глівіце Жерар Бадія побіг через усе поле до Артема. Українець самотньо лежав на газоні свого домашнього стадіону. Іспанець допоміг йому піднятися на ноги і підтримав словами. Красивий жест від суперника.

Цей момент обговорювали чи не більше за сам виліт «Легії» з Кубка та помилки Артема. Вболівальники варшавського клубу писали, що це сором для команди, адже вони не підтримали свого гравця у важкий момент. Також знову пішли розмови про проблеми в роздягальні «Легії».

«Шабанов зробив дві помилки після яких ми пропустили два м’ячі, але таке буває. Інші захисники теж багато помилялися. А от залишати його самого після фінального свистка – це дуже слабкий вчинок команди», – написав один з вболівальників у твіттері.

Після матчу головний тренер «Легії» Чеслав Міхнєвич не став критикувати Шабанова на прес-конференції.

«Артем зіграв на рівні, але одна помилка призвела до нашої поразки в матчі. Він не хотів вибивати наосліп цей м’яч, просто намагався віддати його на Матеуша Вітеску, щоб ми могли розігнати свою атаку. Такі помилки трапляються у футболі. Шкода тільки, що це трапилося сьогодні з нами».

Сам Артем поки ніяк не коментував цей матч.

Дебют Русина

Для Назарія цей матч став дебютом у футболці польського клубу. Орендований у «Динамо» форвард вийшов на поле на 61 хвилині замість Павла Вшолка. Після появи українця «Легія» змінила схему – перейшла на гру з двома нападниками. Русин грав попереду разом з Рафаелем Лопешем, який і забив єдиний м’яч у ворота «П’яста».

«З моменту виходу на поле Назарій старався бути дуже активним. На 63 хвилині він мав непоганий момент, але його удар заблокували. Згодом після розіграшу кутового м’яч від Русина влучив у ноги футболіста «П’яста». Українець показав, що у ньому дрімає великий потенціал і ми з нетерпінням чекаємо на наступний шанс для 22-річного гравця», – написав офіційний сайт «Легії».

Для команди тепер залишається лише чемпіонат Польщі, де армійці йдуть на першому місці.

Фото: «Легія»FotoPyK

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты