Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Виявляється, Мілевський 5 років не їздить за кермом. Змінив ставлення до авто після аварії в Туреччині

Виявляється, Мілевський 5 років не їздить за кермом. Змінив ставлення до авто після аварії в Туреччині

Раніше він розганявся до 290 км/год, купував Maserati і Ferrari.

Автор — Ірина Козюпа
24 января 2021, 23:15
14
Виявляється, Мілевський 5 років не їздить за кермом. Змінив ставлення до авто після аварії в Туреччині

Раніше він розганявся до 290 км/год, купував Maserati і Ferrari.

Артем Мілевський в інтерв’ю «ТаТоТаке» розповів, що вже п’ять років не їздить за кермом і не має свого автомобіля.

«Я не забув, як це робити. Можу сісти за кермо, якщо комусь стане погано. Але мені спокійніше сидіти поряд біля водія чи на задньому сидінні. Можу їхати в таксі і вирішувати свої справи в телефоні. Так спокійніше – без всяких пригод та поліції. Набридло це все», – сказав футболіст.

Мілевський не заперечує, що це наслідок ДТП, які траплялися в його житті, особливо аварії у Туреччині. Раніше у нього були розкішна червона Ferrari і три Maserati, а він міг розігнатися до 290 км/год. Але все це вже у минулому. 

Змінив три Maserati, одна з них згоріла поки він мився у душі

У пікові роки Мілевського-футболіста про його авто преміум-класу преса писала так само активно, як про голи за «Динамо» та романи з дівчатами. Особливу слабкість Артем мав до італійських Maserati. За чутками, один з друзів футболіста був власником автосалону і постачав форварду «Динамо» машини цієї марки.

Першою в його колекції була срібляста Maserati за 220 тисяч доларів. Ходить легенда начебто після її придбання він накрив стіл партнерам по «Динамо» на 10 тисяч гривень (це був 2009 рік). Це авто постійно потрапляло у дрібні ДТП – щонайменше чотири рази Артем був змушений ремонтувати його. Одного разу він зіштовхнувся біля Бесарабського ринку з BMW. Як наслідок – пошкодження переднього крила.

На свій 25-й день народження Мілевський знайшов машину у своєму дворі з величезною вм’ятиною на правому крилі. Але вже за три дні Артем засвітив іншу Maserati – та сама модель Quattroporte, але вже карамельного кольору і з салоном обтягнутим оранжевою шкірою.

«Вм’ятина – це, звичайно, неприємно. Але зациклюватися на цьому епізоді не бачу сенсу. Машина вже в ремонті, а поки друзі позичили на кілька днів Maserati тієї ж моделі, тільки іншого кольору. До того ж я відлітаю з «Динамо» на збір до Ізраїлю, так що найближчим часом мені автомобіль і не знадобиться. Можливо, до мого повернення машину відремонтують. Та й з урахуванням нашої непередбачуваної зими Maserati краще поберегти», – пояснив тоді футболіст.

Того ж 2010-го року Мілевський обзавівся бордовою Maserati.

Якраз з Maserati трапилася одна з найбільш епічних історій в автомобільному житті Мілевського. Срібляста машина згоріла у дворі будинку, де мешкав футболіст. За однією з версій це був підпал. Але близький на той час друг Артема та колишній гравець «Динамо» Денис Адлейба розповів, що автівка спалахнула через технічну несправність. О 7:15 ранку з-під капота пішов чорний дим. Через п’ять хвилин після приїзду пожежників загоряння вдалося погасити.

«Артем повернувся після гри рано вранці (збірна України грала на виїзді проти Естонії). Я його зустрів. Минуло зовсім небагато часу, прибігає охоронець і каже: «Ден, у вас там машина горить». Артема потрібно було бачити. Він каже: «Я зараз підійду». А сам пішов у душ. Поки він мився, машина згоріла.

Мені самому стало цікаво, чому вона згоріла. Почали з’ясовувати. Я найняв людину, яка провела експертизу. Також вийшов на завод Maserati в Модені. Їх делегація з п’яти людей прилетіла до Києва. Вони були зі своїми інструментами, все оглянули та знайшли запчастина не від Maserati.

Це все справа рук умільців в Україні. Ми попросили поміняти фари – ксенонові замість жовтих. А вони щось нахімічили. Не могли поставити напряму і додатково приробили якийсь блок, від якого ксенон працював. Італійці відразу звернули на це увагу. Замикання пішло саме звідти. Так ми й попрощалися з Maserati.

Але Артем довго не парився. Вона ще не встигла охолонути, а він каже: «Давай, Ferrari замовляй». Він так до речей ставився. Це все дорослі іграшки – сьогодні є, а завтра немає», – сказав Адлейба в інтерв’ю Tribuna.com.

Ця італійська конячка не підлягала ремонту після пожежі, тому Мілевський продав її на запчастини. Він кілька місяців намагався знайти майстрів, які могли відновити пошкоджений двигун, але жодна СТО не взялася за цю роботу.

До речі, на Мілевського дивилися і брали з нього приклад інші гравці «Динамо». 21-річний Андрій Ярмоленко теж купив собі Maserati, але через кілька років відверто визнав, що зробив це більше для понтів.

«Не раз шкодував, коли купив її. Був молодий і хотілося, щоб всі на мене дивилися. Зараз, звичайно, це не дуже рентабельно. Тим більше, що є двоє дітей. Машина взимку не їздить. Повторюся, був молодий і дурний».

Розбив Ferrari у Туреччині, двері вибивав ногами, авто не підлягало ремонту

Яскраво-червона Ferrari California з відкидним верхом коштувала Мілевському 290 тисяч євро. Це була третя машина футболіста за останні шість місяців. Він придбав її 2012-го. А пізніше назвав найдорожчою річчю, на яку витрачав гроші за часів своєї шаленої молодості.

«Побачив у когось і позаздрив. Але це був той період, коли я просто міг приїхати в салон, дати гроші і виїхати. Пам’ятаю, що оплату мені розбили на три частини за три місяці. Я спершу привіз 140 тисяч доларів. Взяв вдома картонний пакетик з бутика, поїхав в банк, зняв гроші, склав ці пачечки акуратно і попрямував в салон».

У 2013 році він зі скандалом пішов з «Динамо» і опинився у турецькому «Газіантепспорі». Свій суперкар вирішив перевезти за собою. На території Болгарії автомобіль зірвався з буксира на проїжджу частину. Після удару передня частина машини отримала пошкодження. А буквально через місяць Артем розбив Ferrari, врізавшись у відбійник. Футболіст повертався зранку додому окружною дорогою в Газіантепі і втратив керування над автомобілем. На високій швидкості він протаранив захисні бар’єри на узбіччі. Сам Артем серйозно не постраждав, але автомобіль відновленню вже не підлягав.

За інформацією з різних джерел, у крові гравця виявили 1,31 проміле алкоголю (легке сп’яніння).

«Це трапилося вранці – була тільки сьома година. Я прилетів зі Стамбула в Газіантеп, забрав машину з парковки аеропорту і поїхав додому. Там 20 хвилин дороги. Може, заспаний був.

У мене перемикач лежав в бардачку, я нахилився музику змінити, а траса пішла на різкий поворот, в який я не вписався. Переді мною стирчала якась арматура. Я вилазив, вибивши двері ногою, через пасажирське місце. Страх, істерика, паніка – все було. Але, мені здається, я досить швидко прийшов до тями. Наступного дня вже тренувався. Мені, звичайно, фартануло. Дуже. Мамі відразу настрочив, що все в порядку», – згадував пізніше Мілевський.

Після аварії машину продали на запчастини.

«Десь 60 тисяч доларів за неї дали. Мінус 230 тисяч доларів. Але це життя».

Інші авто Мілевського: від «кубика» до Smart

В Артема також були і менш пафосні авто. У 2010 році писали про тюнінгований позашляховик BMW X5, покритий матовою чорною фарбою за останнім писком автомобільної моди. Футболіст разом з цією машиною став героєм скандального ролика, який у мережу злила компанія молодих людей. Мілевський вирішив підвезти їх, а вони зняли все на відео. Форвард «Динамо» був у нетверезому стані і з сигаретою за кермом. 

2011-го Артем пересувався вулицями Києва на новому Mercedes G55 вартістю 160 тисяч євро. «Кубик» мав шкіряний салон, у кожному підголівнику була вмонтована плазмова панель, а сидіння враховували індивідуальні анатомічні особливості пасажирів. Їздив цією машиною після того, як втратив Maserati.

Під час свого періоду в «Хайдуку» Мілевський отримав у подарунок автомобіль типу Smart. Футболіст навіть попросив свого агента Олександра Панкова привезти йому з Києва номерний знак «1010».

Мілевський не приховує, що на київських дорогах міг легко розігнатися до 220 км/год. А одного разу витиснув зі своєї Ferrari 290 км/год.

«Мій рекорд швидкості був у Києві. Ми виїхали на бориспільську трасу, яка веде до аеропорту. Три смуги туди, три смуги назад. Темно, машин вже не було. Ми з Шевченком їхали. Я газанув, він наздогнав. Я знову натиснув на газ. У нього Panamera, у мене Ferrari. В Андрія Миколайовича тачка була заряджена, а у мене проста комплектація. Хоча на спідометрі було 310 км/год, дозволяла тільки 290. Шева мене тоді обігнав».

Артем визнає, що мав хороші стосунки з київськими правоохоронцями. За його словами, вони зверталися до нього на ім’я та по батькові. 

«Ми сиділи в Києві в ресторані. Випили по келиху пива або вина. Ніякого запаху не було. В одинадцять вечора поїхали додому. Розумію, що в місті буде багато міліціонерів, тому всюди їду на зелене світло на швидкості 75-80 кілометрів. Бачу у дзеркалі сирени. У гучномовець кричать, щоб я зупинив машину. Гальмую. До мене у вікно залазить міліціонер і вітається: «Артеме Володимировичу, щось ви сьогодні підозріло повільно їдете». Я відразу розсміявся. Сказав, що він красень зупинити мене з такої причини.

У мене хороші стосунки з даішниками. Часом зупиняли мене, щоб дізнатися, як справи. Коли в країні були важкі часи, 2007-2008 роки, міг просто дати їм 40-50 доларів. По-дружньому допомагав хлопцям».

Після Туреччини Мілевський продовжив кар’єру в Хорватії. Там у нього теж трапився дорожній інцидент. І тоді Артем вирішив, що з нього вистачить проблем. 

«Три роки їжджу пасажиром. Не хочу водити. Все у мене так спокійно і добре. Я себе чудово знаю: якщо повернуся за кермо, не зможу їздити так повільно, як Нойок – 40 км/год. Ми на базу з Бреста виїжджаємо за годину до тренування, щоб встигнути. Я так не зможу, а почну ганяти, тому не хочу більше», – говорив футболіст 2019-го, коли виступав за «Динамо» Брест.

У тому сезоні команда стала чемпіоном Білорусі. Після святкування Нойок підвозив Мілевського і зняв на відео, як він спить на пасажирському сидінні під легендарний хіт Queen з пристебнутим ременем.

Фото: Blik.ua, інстаграм Артема Мілевського

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты