Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Батьки Ігоря Харатіна – мотиваційні спікери, любителі гольфу і подорожей

Батьки Ігоря Харатіна – мотиваційні спікери, любителі гольфу і подорожей

У мами стільки ж підписників в інстаграм, як у сина-футболіста.

Автор — Ірина Козюпа
19 ноября 2020, 09:30
44
Батьки Ігоря Харатіна – мотиваційні спікери, любителі гольфу і подорожей

У мами стільки ж підписників в інстаграм, як у сина-футболіста. 

Батьки працювали вчителями, а в бізнесі з народження Ігоря, старша сестра – дієтолог

Мама футболіста Валерія була вчителькою хімії, а батько Ігор – фізкультури. Але більше 20 років тому батьки Харатіна підписали контракт з компанією Amway. Тепер вони засновники креативного простору DELAB і лідери бізнесу Amway.

Американська компанія займається виробництвом і продажем засобів особистої гігієни, побутової хімії, косметичних засобів, біологічно активних добавок, фільтрів для води, посуду та багато чого іншого. Для просування товарів використовують технології прямих продажів та мережевого маркетингу з багаторівневою системою компенсацій. За схожою схемою функціонують корпорації Avon, Mary Kay Cosmetics, Herbalife.

Amway – це скорочення від American Way of Life (Американський спосіб життя). Компанію заснували у 1959 році двоє друзів, які товаришували ще зі школи. Критики Amway називають її «квазірелігійною корпорацією». Цей термін запровадив соціолог і релігієзнавець Девід Бромлі. Він виділяє такі характерні ознаки подібних компаній – харизматичні лідери, групова солідарність, відданість бренду.

Валерія та Ігор Харатіни за час кар’єри в Amway стали бізнес-коучами та мотиваційними спікерами. У своїх виступах, роликах та постах у соціальних мережах розповідають, як стати справжнім лідером, зберегти стосунки у сім’ї, побороти страх, навчитися жити без стресу і багато іншого.

«Коли я був молодшим і хтось вбивав у пошук прізвище Харатін, то для мене вже була гордість, якщо там десь проскакував я. Зараз намагаюся поборотися з батьками за перше місце у популярності. Поки вони на досвіді мене обходять. А якщо серйозно, то я дуже ними пишаюся», – говорив Ігор в одному з інтерв’ю.

І це не просто красиві слова. Ще до виклику у збірну України та успіхів «Ференцвароша» у футболіста було менше підписників в інстаграм, ніж у його мами Валерії. Харатін-молодший навіть жартував, щоб батьки тегали його у своїх постах, мовляв, так на нього будуть більше підписуватися.

Зараз ситуація вирівнялася. В Ігоря – 18,3 тисячі підписників, а в мами – 18,2. Батько відстає – 11,9 тисяч читачів.  

Старша сестра Ігоря – професійний дієтолог. Даніела схудла на 60 кг. А дружина Каріна допомагає у сімейному бізнесі Харатіних.

Батьки грають у гольф і підтримують сина на матчах

У житті родини Харатіних присутні два види спорту – футбол і гольф. З першим все зрозуміло – молодший син доріс до рівня збірної України, грає у Лізі чемпіонів. А батьки свого часу зробили все, щоб допомогти і підтримати сина, коли його запросили в академію «Динамо». Сім’ї навіть довелося переїхати з Мукачево у Київ, щоб Ігор міг там розвиватися. А тепер вони їздять до сина в Будапешт на матчі єврокубків.

Наприклад, побували на зустрічі Ліги Європи минулого сезону, коли «Ференцварош» зустрічався з «Лудогорцем». А до цього Валерія та Ігор бачили виліт команди з кваліфікації Ліги чемпіонів.

«Які почуття, емоції у гравців, тренера, вболівальників? Не найбільш приємні. Але в цьому і є сенс життя. Без поразок не буде перемог. І не важливо чим ви займаєтеся: бізнес, спорт, мистецтво, будь-яка робота, – писала Валерія Харатіна у своєму інстаграм після матчу. – Без поразок не буде росту. Це дуже позитивний момент для переоцінки цілей, роботи над помилками, розуміння, де мої слабкі сторони. Коли все добре, ми не ростемо, мозок звикає і ми потрапляємо в комфортну зону. А там розвитку немає.

А ось коли провал, то ми змушуємо наш мозок знайти рішення, як це більше не допустити. Ми думаємо, аналізуємо, працюємо над собою, діємо, розвиваємося, ростемо і знову досягаємо мети. І це вічний процес. Різниця в тому, що якщо ви будете себе з’їдати після поразки, то спалюватиме всю свою енергію і зупинитеся.

Є правило: виграв – до 24.00 святкуєш, а далі забув, почався новий день і нова мета. Програв – до 24.00 думаєш, переживаєш, а далі зробив роботу над помилками і забув про минуле. Зосереджуєшся тільки на сьогодні і завтра».

Раніше батьки так само підтримували сина на матчах «Зорі». А у вільний від бізнесу і футболу час самі займаються спортом.

«Батько дуже серйозно ставиться до гольфу. Він може з тренером поїхати на тиждень на збори. Беру з нього приклад, як треба йти до своєї мети. Є на кого рівнятися», – розповів Ігор про захоплення Харатіна-старшого.

Цього року бізнесмен переміг на міжнародному дипломатичному гольф-турнірі Diplomatic Golf Cup 2020. А минулого року перетинався у київському гольф-клубі зі ще одним любителем цього виду спорту – Володимиром Кличком.

Більше того, 2019-го компанія Amway стала генеральним партнером турніру з гольфу серед жінок Open Ladies Golf Tour в Україні. Ігор та Валерія нагороджували переможниць.

Відвідали більше 60 країн

Родина Харатіних багато подорожує. Валерія два роки тому розповіла, що вони з чоловіком відвідали понад 60 країн світу. Більшість з цих подорожей пов’язані з бізнес-конференціями та мотиваційними тренінгами.

Минулого року пара побувала у Лас-Вегасі на святкуванні 60-річчя Amway. На закритій вечірці для представників компанії співали Селіон Діон та Lady Gaga.

А по дорозі Харатіни завжди намагаються заскочити до сина в Будапешт.

Фото: інстаграм Валерії та Ігоря Харатіних

Другие посты блога

Все посты