Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Жиру – фанат Шевченка: називає кумиром, копіював манеру гри, тепер взяв автограф

Жиру – фанат Шевченка: називає кумиром, копіював манеру гри, тепер взяв автограф

А Мбаппе попросив про фото.

Автор — Ірина Козюпа
8 октября 2020, 16:19
11
Жиру – фанат Шевченка: називає кумиром, копіював манеру гри, тепер взяв автограф

А Мбаппе попросив про фото.

Для Олів’є Жиру матч з Україною став дуже особливим. Це був, однозначно, день форварда збірної Франції. Загинаємо пальці:

  • Жиру вивів команду на поле з капітанською пов’язкою
  • зіграв 100 матч у складі збірної
  • відзначився дублем
  • став другим у списку найкращих бомбардирів в історії триколірних
  • обігнав Мішеля Платіні за кількістю голів у футболці збірної.

Не матч, а просто казка. А після гри зірковий форвард і чемпіон світу скромно пішов просити Андрія Шевченка про автограф. Жиру ніколи не приховував, що українець – його кумир ще з дитинства.

«Андрій Шевченко був одним з моїх улюблених гравців, а може й найулюбленішим, коли я був підлітком. Я привітався з ним після гри. І попросив його підписати футболку. Це має велике значення для мене», – сказав Жиру після матчу в ефірі TF1.

34-річний форвард ще й зробив спільне фото з тренером збірної України. І там Жиру виглядає наче щасливий підліток, який нарешті отримав омріяний підпис свого кумира.

Два роки тому француз у пресі вже розповідав про своє захоплення Шевченком і його талантом.

«Він міг забити гол на будь-який смак: лівою ногою, правою, головою. Це був дійсно досконалий нападник – потужний, швидкий, розумний. У мене було кілька кумирів: Жан-П’єр Папен, Марко ван Бастен, але Шевченко був улюбленим».

Жиру навіть намагався копіювати техніку бігу і удару українця.

«Коли я був молодим, намагався бігати у стилі Шевченка. Він був фантастичним футболістом, який грав дуже елегантно. Іноді на тренуваннях я починав бігати, як він. Його біг був досить особливим – він робив короткі кроки, але в той же час досить потужні. Також я намагався імітувати його удари. Але це не було нав’язливою ідеєю. Не думаю, що тренер помічав це за мною», – сказав Олів’є ще у 2015-му.

***

Жиру – не єдиний шанувальник таланту Шевченка у складі збірної Франції. Кіліан Мбаппе теж скористався можливістю зробити фото з українцем.

«Велика легенда, велика повага», – підписав зірковий француз своє фото з Шевченком.

Коли збірна України грала проти Косово у відборі на ЧС-2018, то вся команда чекала поки українці закінчать своє тренування, щоб зробити фото з Шевченком. А Едін Джеко свого часу просив Андрія обмінятися з ним футболками.  

«Шевченко – кумир мого дитинства. Я завжди дивився його матчі, намагався грати, як він. Бачив, як він виступав за «Динамо», а потім за «Мілан». Дуже хотів з ним зустрітися.

Пам’ятаю, коли я грав за «Вольфсбург», ми в 2008 році зустрічалися в Кубку УЄФА з «Міланом». Тоді матч закінчився з рахунком 2:2. У перерві я попросив Шевченка обмінятися футболками після гри. І він дотримав свого слова. Я отримав його футболку після завершення зустрічі».

Фото: Goal, инстаграм Мбаппе

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты