Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Сьогодні вирішальний тур у боротьбі за УПЛ: п’ять команд б’ються за три путівки

Сьогодні вирішальний тур у боротьбі за УПЛ: п’ять команд б’ються за три путівки

Поки все дуже заплутано.

Автор — Ірина Козюпа
13 августа 2020, 16:44
48
Сьогодні вирішальний тур у боротьбі за УПЛ: п’ять команд б’ються за три путівки

Поки все дуже заплутано.

До завершення божевільного сезону у першій лізі (всі ж пам’ятають з якими муками вирішували як догравати чемпіонат?) залишився один тур. І тепер починається найцікавіше, адже жодна з команд не гарантувала собі вихід в УПЛ.

І тут річ не тільки у цифрах. Є ще багато додаткових факторів, які можуть вплинути на підсумкову турнірну таблицю. Після 29 турів на підвищення у класі претендують відразу п’ять клубів (!!!). Шалена інтрига, з якою не зрівняється навіть боротьба за друге місце в УПЛ цього сезону. 

* У «Руха» 28 матчів. У понеділок команда мала зіграти вдома з «Металургом» зустріч перенесеного 22-го туру. Але запоріжці спочатку повідомили ПФЛ, що 10 серпня не можуть провести цю гру. Причина – високе ігрове навантаження, численні переїзди і відсутність повноцінного тренувального процесу.

Офіційний сайт ПФЛ написав: «Якщо «Металург» не з’явиться на матч, то адміністрація направить відповідні матеріали до КДК УАФ». Зустріч так і не відбулася. Запоріжці швидше за все отримають технічну поразку, а «Рух» – три очки.

* Далі – більше. Матч останнього туру проти «Авангарда» також міг не відбутися. Там вже звільнили тренера, команду залишили 15 гравців, в яких закінчилися контракти. Але «Авангард» попри все відправився на гру і зіграє тими, хто залишився. 

* На центральному матчі між прямими конкурентами «Минай» – «Волинь» працюватиме Катерина Монзуль і ВАР (Віталій Романов).

* «Агробізнес» йде на третій позиції, але почесний президент клубу Олег Собуцький ще на початку липня заявляв, що не буде подавати документи на атестацію в УПЛ. Головний тренер команди Олександр Чижевський нещодавно висловив надію, що це не остаточне рішення: «Якщо ми займемо призове місце, все може змінитися».

* Матчі плей-оф для участі в першій лізі пройдуть 16 і 20 серпня відповідно. 16 серпня «Верес» прийме «Черкащину», а 15-я команда першої ліги (зараз це багатостраждальний «Металург») вдома зіграє з «Альянсом».

* За регламентом ПФЛ у випадку рівності очок будуть дивитися на додаткові показники. 

а) більша кількість набраних очок в особистих зустрічах між цими командами;

б) краща різниця забитих і пропущених м’ячів між цими командами;

в) більша кількість забитих м’ячів між цими командами;

г) краща різниця забитих і пропущених м’ячів в усіх матчах;

д) більша кількість забитих м’ячів в усіх матчах.

За замовчуванням додаємо «Руху» три очки за матч з «Металургом». Такий має вигляд турнірне становище перед вирішальним туром. 

Розклад головних матчів останнього туру в першій лізі:

Існує настільки багато комбінацій, як зіграють ці п’ять команд свої матчі, що немає сенсу рахувати їх всі. Все може вирішити одне очко, один гол або навіть різниця забитих і пропущених чи перевага в особистих зустрічах.

Всі матчі відбудуться одночасно. Початок – о 17.30.

Як думаєте, хто все-таки вийде в УПЛ з першої ліги? 

Фото: «Рух»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты