Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Битва дебютантів УПЛ за Лігу Європи. «Колос» показав, що його шлях розвитку правильніший

Битва дебютантів УПЛ за Лігу Європи. «Колос» показав, що його шлях розвитку правильніший

Мужики з Ковалівки.

Автор — Ірина Козюпа
25 июля 2020, 21:23
19
Битва дебютантів УПЛ за Лігу Європи. «Колос» показав, що його шлях розвитку правильніший

Мужики з Ковалівки.

«Колос» – «Дніпро-1» унікальний у всіх сенсах матч. Почнемо з того, що два дебютанти, які вперше у своїй історії проводять сезон в УПЛ, отримали шанс поборотися за місце в єврокубках. Раніше такий кар’єрний стрибок міг здаватися фантастикою, але це ж божевільний 2020-й.

Отже, остання команда першої шістки і перша команда другої шістки зіграли матч плей-оф – 4:1 красива і заслужена перемога «Колоса». Це теж історична подія. В українському футболі вперше грають за таким форматом. Тепер команда з Ковалівки побореться за Лігу Європи з переможцем пари «Олександрія» – «Маріуполь».

Але найцікавіше – це шляхи, якими «Колос» і «Дніпро-1» розвивалися після виходу в УПЛ. Клуб з маленького села обрав сімейні цінності та стратегію. «Колос» зберіг практично весь свій склад і вибірково підсилив необхідні позиції. Наприклад, підписали першого в історії клубу легіонера – Арні Вільхамссона з Ісландії. Руслан Костишин зробив ставку на атмосферу у команді і гру другим номером. А під кінець сезону «Колос» взагалі замахнувся на прізвисько «Зорі». Мужики з Ковалівки обіграли «Динамо» в матчі, який для них нічого не вирішував з турнірної точки зору, а тепер б’ються за Лігу Європи.

«Дніпро-1» обрав більш звичний для олігархічного українському футболу шлях – грошовий. Клуб з Дніпра змінив більшу частину складу, підписав чимало крутих, як для УПЛ, гравців, платив гроші за трансфери. Лиш не встиг купити сильного воротаря. Дмитро Михайленко намагався грати першим номером, але це не завжди давало результат. В підсумку, «Дніпро-1» не зміг пробитися у першу шістку, а тепер програв боротьбу за єврокубки. Хоча за іменами виглядав сильніше за суперника.

Цей матч зокрема та і сезон загалом показали, що стратегія «Колоса» правильніша.

Антюх першу половину сезону провів у першій лізі, а тепер тягне «Колос» в Лігу Європи

В такого матчу обов’язково має бути свій герой. Денис Антюх зробив дубль і став автором результативної передачі. Починав кар’єру в аматорах. У «Колосі» з 2018 року, але першу половину цього сезону провів у «Балканах» у першій лізі, де за 13 матчів забив 2 м’ячі і віддав одну результативну передачу. Після рестарут поступово витіснив Арні зі складу, а сьогодні зіграв матч всього життя.

Схоже, пост Діми Клименка про «Колос» і слова «Гол Антюха не врятував «Колос» від поразки в матчі з «Брюгге» у кваліфікації ЛЧ» – не така вже й фантастика. 

Монзуль жодного разу не дивилася ВАР

Матч з високими ставками знову довірили Катерині Монзуль та ВАР. Харків’янка ще раз показала, чому вона арбітр номер один в Україні просто зараз. Чітке суддівство без грубих помилок.

Більше того, сьогодні Монзуль жодного разу не скористалася правом перегляду ВАР. Якщо виникали якісь суперечливі моменти, то вона довіряла підказкам Євгена Арановського.

Не здивуємось, якщо Катерина також судитиме фінал плей-оф за Лігу Європи.

Перший матч з вболівальниками на стадіоні

Сьогодні «Колос» мав з ким розділити радість перемоги. Після свистка вся команда підійшла до своїх фанатів. Хоч 2915 глядачів для 70-тисячного «Олімпійського» – наче капля в морі, але це вже велика перемога для українського футболу. МОЗ дозволив заповнювати арени на 25%. Звісно, з масками та дистанцією.

Тепер картинка з трансляції матчів значно веселіша.

Фото: «Колос»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты