Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Малиновський – один із неймовірних сюрпризів цього сезону у Серії А». Що говорять про українця в Італії

«Малиновський – один із неймовірних сюрпризів цього сезону у Серії А». Що говорять про українця в Італії

Всі у захваті від Руслана.

Автор — Ірина Козюпа
18 июля 2020, 11:58
23
«Малиновський – один із неймовірних сюрпризів цього сезону у Серії А». Що говорять про українця в Італії

Запитали в італійських журналістів, що вони думають про перший сезон Руслана Малиновського в «Аталанті».

Гаетано Моччіаро, редактор Tuttomercatoweb.com

Українець показав себе дуже хорошим гравцем і виправдав високі очікування від цього трансферу, адже його рекомендував сам Андрій Шевченко. На початку він отримував не надто багато шансів у старті і програвав конкуренцію Іллічичу та Папу Гомесу. А коли грав, то не надто сильно вражав.

Все змінилося після його першого голу в Серії А у ворота «Верони». З цього моменту він почав грати більш впевнено і результативно – 7 голів і 5 асистів, хоча часто виходить з лавки запасних.

Мене здивувала його сила і стиль гри. Він може грати як центрального так і атакувального півзахисника. Руслан чудово підходить під філософію футболу Гасперіні.

У наступному сезоні він може стати ключовим гравцем «Аталанти».   

Джордано Сіньореллі, журналіст Prima Bergamo, Calcio Atalanta і Tuttosport

Без сумніву, Руслан став дуже приємним відкриттям для «Аталанти» (хоча клуб точно знав за кого платить 13 млн євро) та Серії А.

Можливо, на початку його перебування у команді виникали певні труднощі через мовний бар’єр. Українському футболісту знадобився час, щоб адаптуватися на новому місці. Але після перших місяців він став дуже важливим гравцем на шаховій дошці «Аталанти». Руслан – хороший учень, який виконує тактичні вказівки Гасперіні. А тренер у свою чергу зумів розкрити всі якості свого новачка.

Малиновський – неймовірний гравець, хороший фінішер та з ідеальним ударом. Його ліва нога (але і з правою він не жартує) вже створила кілька важливих голів, як м’яч у ворота «Лаціо». А минулої суботи він серйозно налякав «Ювентус» своєю правою.

«Аталанта» добре спрацювала, коли викупила його в «Генка». А Шевченко буде радий прогресу Малиновського, адже він стане дуже важливим гравцем для збірної України.

Альберто Джіамбруно, журналіст Calcio Atalanta

Українець ідеально інтегрувався у тактичні схеми Гасперіні, хоча на початку йому довелося добре попрацювати над своїми недоліками. Непросто грати у настільки тактично вимогливому чемпіонаті, як Серія А. Але Руслан зміг адаптуватися до вимог тренера та показав стрімкий прогрес.

А його фізична готовність і вміння бити з обох ніг робить його унікальною бойовою одиницею у команді. Це якраз те, що потрібно «Аталанті» у заключних матчах чемпіонату та Лізі чемпіонів.

Патрік Ланнареллі, журналіст Tuttomercatoweb.com

Трансфер Малиновського – це велика інвестиція «Аталанти». Не так легко переконати вимогливого тактика Гасперіні, але Руслану це вдалося. Більше того, вже багато клубів в Італії відчули на собі його силу.

«Аталанта» чудово грає після рестарту Серії А. Гасперіні раніше від інших тренерів відновив роботу, а кожен гравець займався за спеціально розробленою індивідуальною програмою тренувань.

Зараз Гасперіні довіряє українцеві більше, ніж у перші його місяці у команді. Йому вдалося завоювати довіру тренерів та партнерів. Малиновський має багато чудових футбольних якостей. Думаю, він може і надалі прогресувати, особливо у такій команді, як «Аталанта».

Руслан дуже добре і влучно б’є, як з лівої так і з правої ноги. Він фантастично відіграв проти «Брешії». Але інколи Малиновський перетримує м’яч. У Серії А тиск дуже сильний, тому він має також навчитися шукати собі простір перед тим, як отримувати м’яч.

Емануеле Джуліанеллі, журналіст La Gazzetta dello Sport, Corriere della Sera та інших видань

Малиновський – один із найбільш неймовірних сюрпризів цього сезону у Серії А. Цей талановитий гравець має всі якості сучасного півзахисника. Вражає, наскільки він впливає на гру, коли виходить на заміну з лавки запасних. Плюс багато забиває і асистує.

Що виглядає дивним – він перейшов у топ-лігу тільки у 27 років. Це показує, що є такі ринки, як Бельгія, де можна підписати велику угоду.

Лука Талотта, журналіст Il Giorno

Ми відкрили Малиновського практично випадково – все завдяки Гасперіні, який вирішив дати йому шанс. «Аталанта» цього сезону проводить фантастичний чемпіонат і Руслан справді всіх дивує. Після рестарту вся команда грає на дуже високому рівні. Можу сказати, що «Аталанта» заслуговує на Скудетто.

Зараз українець не є гравцем стартового складу. Там надто сильна конкуренція. Але кожного разу, коли він виходить на поле, то підтримує високий рівень гри. Думаю, Руслан готовий грати за велику команду з перших хвилин.

Можливо, йому варто знайти клуб, де він зможе постійно демонструвати свої якості. Для «Аталанти» – це надто велика розкіш тримати такого гравця на лавці запасних.

Фото: Gettyimages

Другие посты блога

Все посты