Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Денис Фаворов у вогні: забив 5 м’ячів після рестарту, тягне «Десну» в ЛЧ з першої ліги

Денис Фаворов у вогні: забив 5 м’ячів після рестарту, тягне «Десну» в ЛЧ з першої ліги

Поклав дубль «Колосу».

Автор — Ірина Козюпа
6 июля 2020, 00:18
10
Денис Фаворов у вогні: забив 5 м’ячів після рестарту, тягне «Десну» в ЛЧ з першої ліги

Поклав дубль «Колосу».

«Десна» отримала заряд впевненості після перемоги у минулому турі над «Динамо» і тепер продовжує воювати за місце у призах в УПЛ. Сьогодні сіверяни у веселому матчі розтрощили головного аутсайдера першої шістки «Колос» – 5:1. Забивали красиво, легко і багато.

Огляд матчу:

Один із героїв зустрічі – капітан Денис Фаворов. На рахунку забивного захисника – дубль. Перший м’яч – красивий дальній постріл, а другий – з пенальті. А тепер найцікавіше. Денис забив вже 8 м’ячів у цьому сезоні (4 з пенальті), а після рестарту УПЛ його взагалі прорвало. Схоже, хтось провів карантин з користю. Фаворов має 5 голів після відновлення чемпіонату. Не показуйте його статистику нападникам «Динамо».

Захисник взагалі любить забивати особливі м’ячі. На його рахунку перший гол після рестарту, перший в історії гол «Десни» у ворота «Шахтаря» в УПЛ, найбільш пізній пенальті в історії ліги (у ворота «Динамо»). Тут можна ставити три крапки, бо Денис точно придумає ще щось оригінальне. Наприклад, колись у матчі першої ліги він оформив покер.

Фаворов і «Десна» – це взагалі красива історія. Народився у Києві, починав у системі «Динамо», пройшов школу другої і першої ліг. У 2016 році почав грати у Чернігові, де виграв з командою бронзові і срібні медалі, став найкращим гравцем ліги і з другої спроби вийшов в УПЛ.

З першого разу не вийшло, бо чернігівців тоді не допустили через проблеми з атестацією (всі пам’ятають той скандал?). А їхнє місце зайняв «Верес». Більше того, рівненський клуб пропонував Фаворову контракт, але отримав відмову. Того ж року він підписав нову угоду з «Десною».

«Найкращий правий захисник першої ліги підписав з клубом контракт терміном на три роки. Вітаємо Дениса з правильним  вибором та бажаємо успішної гри в складі чернігівського клубу», – написав тоді офіційний сайт сіверян.

З наступного року Фаворов почав виводити команду з капітанською пов’язкою. Тоді у «Десні» грав рідний брат Дениса – Артем. На початку 2020-го тандем братів розпався. Фаворов-молодший перейшов в угорську «Академію Пушкаша». Це перший трансфер в історії «Десни», за який клуб отримав гроші.

«Прочитав кілька коментарів: «Залишилося позбутися другого Фаворова і можна боротися за третє місце», – сказав Денис після переїзду брата.

Мабуть, це зачепило футболіста. І тепер він робить все, щоб довести зворотнє. Далі у «Десни» домашні матчі з немотивованим «Шахтарем» та «Олександрією», яка вже відстала в боротьбі за медалі. А фінальний тур – виїзд до «Зорі».

«Сподіваюся, все вирішиться в останньому турі», – говорить Фаворов.

«Десна» обійшла «Динамо» і вийшла на друге місце – «Зоря» в своєму матчі не смогла виграти у «Олександрії».

Фото: «Десна», FootBoom

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты