Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Нарешті ми побачили нові «Карпати»: 4 дебютанти УПЛ, середній вік 21,8 років, бились як леви

Нарешті ми побачили нові «Карпати»: 4 дебютанти УПЛ, середній вік 21,8 років, бились як леви

Не програли в меншості «Львову».

Автор — Ірина Козюпа
27 июня 2020, 22:30
9
Нарешті ми побачили нові «Карпати»: 4 дебютанти УПЛ, середній вік 21,8 років, бились як леви

Не програли в меншості «Львову».

Перший матч для «Карпат» після рестарту УПЛ, львівське дербі зіграли у Луцьку

Команди вже встигли провести чотири тури після рестарту УПЛ. «Карпати» пішли на карантин через спалах коронавірусу. А коли були готові грати, то позитивні тести здали гравці «Олімпіка». Санжар іронізував, що навіть перша ліга вже грає, а вони дивляться футбол по телевізору.  

Довгоочікуване і вистраждане відновлення чемпіонату припало на львівське дербі, яке через високу кількість інфікованих COVID-19 у Львові перенесли до Луцька. «Авангард» з 2017 року не бачив футболу рівня УПЛ.

Це вже третій матч поспіль «Карпат» проти «Львова». І третя поспіль нічия. Зараз команда Санжара – остання у турнірній таблиці. Але тренер впевнений, що попереду достатньо матчів і відставання реально відіграти. Це 8 очок від 11-го «Львова» і чотири гри у запасі.

Навіть попри те, що свій номінально домашній матч команда грала в іншому місті, у «Карпат» був свій фан-сектор на даху одного із сусідніх будинків. Гравці оцінили підтримку і після гри аплодували своїм вірним і креативним фанатам.  

Втратили найкращого бомбардира, середній вік стартового складу – 21,8 років

Найбільше питань перед грою викликала форма і склад «Карпат» після карантину. На післяматчевій прес-конференції Санжар підрахував, що загалом команду залишило близько 20 гравців. Буквально на днях закінчилася оренда в найкращого бомбардира «Карпат». Єгор Назаріна зіграв 16 матчів і забив 5 м’ячів, але три дні тому 22-річний півзахисник повернувся до «Антверпена».

Дмитро Кльоц зламав руку і зараз займається за індивідуальною програмою, але він би все одно сьогодні не грав через дискваліфікацію. З тієї ж причину матч пропустив Геннадій Пасіч.

«Ми залучили до тренувального процесу дуже багато молоді. За цей час намагаюся з ними познайомитися і краще пізнати їхні ігрові характеристики. Це Береза, Бей, Хлань, Слюсар, Раделицький, Сас, Горох та інші. Хтось із них відправиться на матч зі «Львовом», – сказав напередодні Санжар.

У левів і так була наймолодша команда в УПЛ. Середній вік гравців складав лише 23,1 рік. Це шостий показник в Європі станом на березень 2020 року. На матч проти «Львова» вийшов ще молодший склад – 21,8 років. Ще менше він став після замін у другому таймі.

У старті зелено-білих не було жодного футболіста 30-річного віку. Найстарший – 28-річний Володимир Танчик. Капітану Олегу Кудрику – 23 роки. Капітану «Львова» Сергію Борзенку – 34 роки. Навіть візуально по обличчях футболістів здавалося, що грають дві команди з різних вікових ліг – УПЛ проти U-21 чи навіть U-19. 

Другий тайм «Карпати» грали у меншості, нічию команді приніс футболіст, який дебютував в УПЛ в 16 років

Здавалося, у левів мало шансів у цьому матчі. Команда вийшла на гру після тривалої паузи, без ігрової практики, з молодим і незіграним складом. За перший тайм Гіоргадзе відзначився автоголом (м’яч записали на Сабіно), а Хахльов заробив дві жовті картки і залишив команду у меншості. Плюс – нуль ударів у площину воріт «Львова» за перші 45 хвилин і лише кілька невиразних контратак на ворота Сарнавського.

Але у другому таймі «Карпати» не тільки відігралися, але й могли вирвати перемогу. Гру перевернули заміни Санжара. Ярослав Деда відзначився через три хвилини після виходу на поле. Невисокий форвард вдало обрав позицію і забив головою після подачі Танчика.

Для Ярослава «Авангард» знакове місце. Тут він дебютував за основу «Волині» у 16 років і 290 днів. Деда став першим футболістом 1999 року народження в УПЛ.

Олексій Сич, який віддав передгольовий пас, взагалі тренувався два дні до гри, але був одним з найкращих у складі «Карпат». Після гри Санжар зізнався, що 19-річний півзахисник дуже його здивував.

Дебютували четверо молодих гравців, серед них сини Валентина Слюсара і Андрія Тлумака

Також тренер «Карпат відзначив всіх дебютантів своєї команди.

«Хлопці вже молодці. Велика їм повага. Вони не шукали причин, щоб не вийти на гру, а показали характер і тримали темп. У нас багато молоді і це майбутнє «Карпат».

У стартовому складі левів вийшов один дебютант – 18-річний Денис Слюсар. Син колишнього хавбека Валентина Слюсара грає за «Карпати» у чемпіонаті U-19. Сьогодні він вийшов у центрі захисту. Відіграв весь матч, у другому таймі отримав жовту картку. Навіть з попередженням в пасиві не боявся йти в єдиноборства.

Ще троє футболістів дебютували з лавки запасних.

Півзахиснику Василю Рунічу – 20 років. Вийшов на заміну разом з Дедою і розігнав атаку, яка завершилась голом у ворота «Львова». За дві хвилини Василь міг і сам забивати – вже обвів Сарнавського, але м’яч пролетів поруч зі штангою.

Максим Хлань народився, коли Папа Гуєй та Артем Федецький вже професійно грали у футбол. 17-річний півзахисник родом з Житомира, до 12 років грав в академії «Динамо», а зараз стрімко прогресує у Львові. Минулого року преса називала його українським Мессі і писала про переговори з «Реалом» U-19.

«Моє серце належить «Карпатам» і я не розглядаю інші варіанти», – сказав тоді Максим.

Юрій Тлумак – ще один 17-річний півзахисник-дебютант. Син легенди «Карпат» Андрія Тлумака, який зараз тренує «Волинь». Хлопець має чітку та амбітну мету – зіграти більше матчів за левів, ніж батько, в якого більше 160 поєдинків.

«На даний момент хочу, щоб ми залишилися в УПЛ, а загалом мрію про серйозні висоти з «Карпатами».

Коли мені було 5-6 років, я брав воротарські рукавиці. Батько жартома бив по руках і казав, що у нас в сім’ї лише один воротар. Ходив практично на усі матчі. Проте найяскравіший спогад – гра батька проти дортмундської «Боруссії». Страшенно прикро, що «Карпати» тоді поступилися вдома 3:4».

Новий тренер «Львова» дебютував з нічиї

Ротація на тренерській лаві для «Карпат» – вже звична справа. Але цього сезону Львів загалом став токсичним місцем для тренерів. ФК «Львів» очолив вже четвертий фахівець за цей сезон. Мелікяна змінив грузин Георгій Цецадзе, якого представили у цей понеділок.

На батьківщині він виграв чемпіонат і Суперкубок зі скромною командою «Самтредіа», а збірну Грузії U-19, вивів у фінальну частину чемпіонату Європи.

За першим матчем він запам’ятався постійними підказками своїм гравцям, які було чітко чути у трансляції і бажанням грати в атакувальний футбол. Поки вийшло не дуже – «Львів» у більшості не зміг переграти молодь «Карпат».

Домашні матчі проти «Маріуполя» та «Дніпра-1» зіграють на полях суперників

Далі на молодих левів чекає важкий графік. «Карпати» зіграють два матчі з «Маріуполем» на виїзді – 1 і 4 липня у Маріуполі. Домашню гру з «Дніпром-1» проведуть 8 липня у Дніпрі.

Дати інших перенесених матчів визначить Дирекція УПЛ 14 липня.

Фото: «Карпати» 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты