Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Шахтар» легко розгромив «Рух»: Вакула – правий захисник, 11 українців в 2-му таймі, без Ісмаїлі

«Шахтар» легко розгромив «Рух»: Вакула – правий захисник, 11 українців в 2-му таймі, без Ісмаїлі

Автор — Ірина Козюпа
24 мая 2020, 15:29
7
«Шахтар» легко розгромив «Рух»: Вакула – правий захисник, 11 українців в 2-му таймі, без Ісмаїлі

Гірники не розгубили форму на карантині.

«Шахтар» здивував якістю футболу після більш, ніж двомісячної паузи. Загалом гірники виглядали так, ніби карантин не завдав їхній команді якихось катастрофічних наслідків. Грали проти «Руха» з натхненням, думкою і на високих швидкостях. 

Луїш Каштру використав спаринг для експериментів. Перший тайм зіграв молодий склад з акцентом на легіонерів, особливо бразильців. За грою дуже виділявся Манор Соломон, який забив перший м’яч «Шахтаря» і мав ще щонайменше три класних моменти. Підвела реалізація. Хочолава після матчу додав, що треба ще підтягнути тактику і роботу з м’ячем.

На другий тайм вийшла більш досвідчена команда з 11 гравців з українським паспортом. Але малюнок гри не змінився – гірники продовжили володіти м’ячем, проводити позиційні атаки і покращили реалізацію. Всі три забиті голи вийшли різними – Марлос реалізував пенальті, Коноплянка забив, мабуть, свій найлегший гол у кар’єрі, а Жуніор Мораес замкнув пас того ж Марлоса.

До речі, останній гол команда забила, коли грала вдесятьох. Матвієнко отримав травму і в цей час медики надавали йому допомогу за межами поля.

Красива перемога у 84-й рік народження клубу і ефектний вихід з карантину. Всі гравці отримали ігрову практику (Каштру поміняв за матч чотирьох воротарів), а тренерський штаб – інформацію для роздумів.

Наприклад, на правому фланзі захисту Каштру спробував Владислава Вакулу. Він показав себе досить непогано – заробив пенальті, не соромився брати гру на себе. Заявка, щоб отримати ще один шанс.

Головне питання, яке турбувало під час матчу: «Що з Ісмаїлі?» У першому таймі зліва активно бігав Сергій Болбат, а бразильця не було навіть у заявці на гру. Після матчу Каштру заспокоїв – у захисника запалення на ахіллі, і вже у вівторок він повернеться до роботи. Так само, як і Сіпріано.

Хоч у чемпіонаті «Шахтар» всі свої питання вже вирішив, але гірників мотивує Ліга Європи. Тим більше, що «Вольфсбург» активно грає після рестарту бундесліги (вчора програли «Боруссії» Дортмунд – 0:2).

А «Рух» зіграв вже другий матч за три дні – спочатку «Динамо», а тепер «Шахтар». Команда наче готується не до боротьби у першій лізі, а відразу до УПЛ. Перші чотири хвилини номінальні гості взагалі грали без м’яча, але змогли першими відзначитися – Брікнер вистрелив зі штрафного. Команда Юрія Бакалова хоч і пропустила в підсумку чотири м’ячі, але моментами виглядала симпатично.

Матч зіграли на тренувальній базі Святошино. Пік переглядів прямої трансляції сягнув 15 тисяч, а кілька вболівальників навіть вмудрилися подивилися гру наживо через паркан. Вийшло атмосферно. 

Фото: «Шахтар»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты