Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Одноклубник Бутка та Костевича не зустрічався ні з ким 11 років, а зараз разом з рибачкою, яка по 6 тижнів у морі

Одноклубник Бутка та Костевича не зустрічався ні з ким 11 років, а зараз разом з рибачкою, яка по 6 тижнів у морі

Історія вікінга з «Леха», який викладає оголені фото в інстаграм.

Автор — Ірина Козюпа
24 мая 2020, 10:51
18
Одноклубник Бутка та Костевича не зустрічався ні з ким 11 років, а зараз разом з рибачкою, яка по 6 тижнів у морі

Історія вікінга з «Леха». 

Фанати «Леха» (команда Володимира Костевича і Богдана Бутка) мало не протестували проти новачка свого клубу. Крістіан Гютк’єр – не зовсім типовий футболіст, а консервативні поляки не сприймали його любові до оголених фото в інстаграмі.

Але данський форвард за короткий час став зіркою клубу і тепер вже вболівальники просили керівництво не відпускати цього дивакуватого вікінга. Тим більше, зараз Крістіан виставляє у соціальних мережах фото своєї красуні дівчини, яка займається промисловим виловом риби.

Шість тижнів проводить у морі, навчила футболіста ловити омари

Гютк’єр міг би легко пройти кастинг на роль Рагнара Лодброка у серіалі «Вікінги». Але за густою бородою і брутальною зовнішністю ховається вразливе серце і веселий хлопець.

«Якщо я футболіст, то це зовсім не означає, що у мене було багато жінок. Зараз у мене є дівчина – вперше за 11 років. Я ні з ким не зустрічався з 18 років», – данець відкрито говорить в інтерв’ю речі, про які більшість гравців мовчать.

Кохана Крістіана – рибачка. Пара познайомилася, коли футболіст грав у Норвегії, а Тоньє Диб навчалася в університеті. Згодом почали зустрічатися.

«Плавали на малому човні і ловили омарів. Вона навчила мене, як це робити. Її родина володіє великим судном, на якому працює 25 людей. Влітку вони ловлять рибу у Баренцовему морі. Три дні пливуть на північ, тоді шість тижнів займаються виловом риби і повертаються назад до Норвегії.

Взимку все повторюється, але проводять у морі чотири тижні, бо в цей час є більше риби. Звичайно, тоді дуже сумую за нею. На щастя, на судні є Wi Fi, тому у нас є можливість регулярно спілкуватися.

Це важка і небезпечна праця – низькі температури, інколи море штормить. Але Тоньє займається цим з 15 років, має досвід і знає, що робить».

Футболіст навіть не думає забороняти дівчині виходити в море. Навпаки, підтримує і захоплюється її роботою.

«Навіть для Скандинавії – це не зовсім типове заняття для дівчини, але я не міг би бути з кимось, хто сидить вдома чи кілька годин на день проводить в магазинах, постійно ходить на вечірки чи думає лише про манікюр. Мені з такою жінкою стало б не цікаво. Коли повертаюся після матчу додому, а Тоньє в цей час плаває Баренцовим морем, то мені важко. Але потім згадую, як класно бути з кимось, хто має в житті своє захоплення. Тоньє – дуже сильна жінка, яка на все має свою думку. Дуже поважаю її роботу і те, ким вона є».

Після повернення з моря, дівчина поспішає в Познань і проводить там наступні шість тижнів з футболістом. Про Диб норвезьке телебачення навіть зняло документальний фільм. Вона плавала біля Фарерських островів, Ісландії, Гренландії і Канади.

«Коли я в Познані, то моя робота – підтримувати і допомагати Крістіану. Якщо він тут щасливий, то і я також», – сказала норвежка клубному каналу «Леха».

Гютк’єр теж небайдужий до риболовлі, але у порівнянні зі своєю дівчиною він ще той аматор.

«Завжди любив рибалити, але для мене це хобі, а не робота. Коли грав за «Русенборг», то ми з партнерами по команді їздили ловити лосося на гірські річки. Не зловили жодної рибини. Потім поїхали на озера і там вже наші справи пішли краще. Пам’ятаю, що дуже класно тоді провели час. Мало речей приносить таке задоволення, як риболовля».

Підтримує ЛГБТ, допомагає онкохворим дітям

Крістіан часто бере участь у благодійних акціях. Кожного року під час міжсезоння приїжджає у своє рідне місто і відвідує хворих дітей у лікарні.

«У Норвегії також багато разів їздив у дитячі лікарні, особливо в онкологічні відділення. Міг би навідуватися туди кожного дня. Розумію, що для мене це дрібниця, а для діток – велика радість. Любив сідати біля них і розмовляти.

В одного хлопчика була лейкемія. Лікарі не давали йому багато шансів. Допоміг йому потрапити на гру – він сидів на візку близько біля поля. Через кілька днів його не стало. Дуже засмутився, бо несправедливо, що такі малі діти помирають. Але потім згадав його усмішку та емоції, коли він був на нашому матчі. Це мені трохи допомогло пережити цю ситуацію».

Футболіст відкрито підтримує геїв і лесбіянок. «Хто я такий, щоб засуджувати інших?» – фото з таким підписом запостив у своєму інстаграмі.

«Данці дуже ліберальні у цих питаннях. Вважаю, що представники ЛГБТ мають мати такі сама права, як і всі інші. Наприклад, одружуватися. Мені здається, що багато людей страждають, бо змушені приховувати свою орієнтацію. Вони не можуть бути собою».

Батько був проти футболу, забивав у стилі Ібри, зривав інстаграм оголеними фото

У Крістіана є на три роки молодший брат Фредерік, який також став професійним футболістом. Зараз грає у рідній Данії. Підлітками обидва були на стажуванні в «Ліверпулі». Брати стали футболістами всупереч родинним традиціям. Батько був моряком і терпіти не міг футбол. Вважав, що ця гра позбавлена сенсу. Але зрештою змирився з вибором синів.

Відомим за межами Скандинавії Крістіана зробили не стільки його голи, як провокативні фото у соцмережах. Футболіст позував у жіночій сукні а-ля подружка Санта-Клауса, одягнув штучного члена на свій ніс, голим вимахував прапорами Данії на своєму балконі, прикрився лише кубком, святкуючи перемогу у чемпіонаті Норвегії. І це лише деякі його вар’ятські витівки.

«Люблю посміятися з себе. Вважаю, що життя занадто коротке, щоб весь час бути серйозним. Мені здається, людей такі фото розважають. Хтось може подумати, що поза полем я тільки те і роблю, що займаюся якимось дурницями. Але це не так. Зараз вже таких фото не викладаю – став дорослішим і в мене з’явилась дівчина».

А ще Крістіан забиє у стилі Златана Ібрагімовича (відео з 1:35) і важко переживає поразки.

«Грали з «Русенборгом» у кваліфікації Ліги чемпіонів. Після поразки від АПОЕЛа у роздягальні була цілковита тиша, ніхто не сказав ані слова. Пам’ятатиму її все життя. Вважаю, що футболісти мають хороше життя. Тому почуваюся дуже погано, коли ми розчаровуємо наших вболівальників. Ми є тими людьми, які мають подавати приклад».

Фото: сторінка Крістіана Гютк’єра і Тоньє Диб в інстаграм, «Лех»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты