Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Перший матч «Динамо» після карантину: нічия з «Рухом», поки не готові до рестарту УПЛ

Перший матч «Динамо» після карантину: нічия з «Рухом», поки не готові до рестарту УПЛ

Цитаішвілі – у запасі, Михайличенко – в масці

Автор — Ірина Козюпа
22 мая 2020, 23:11
30
Перший матч «Динамо» після карантину: нічия з «Рухом», поки не готові до рестарту УПЛ

Український футбол повернувся матчем «Динамо» – «Рух» – 0:0.

Хороша новина – карантин послабили настільки, що дозволили грати у футбол. Погана новина – власне футболу у цьому матчі було дуже мало.

Минулого року вимушено випала з роботи на чотири місяці. Після повернення довелося буквально згадували абетку. А перші тексти виходили десь такими, як сьогоднішній матч «Динамо» і «Руха». Зрозуміло, що все дуже погано, футболісти давно не бачили м’яча, потрібен час, щоб знову показувати гру, схожу на футбол. Але давайте будемо чесними – у киян і так були величезні проблеми до паузи. А коронавірус і карантин точно не допомогли їх вирішити. I вперте бажання не працювати над своїми помилками.

Востаннє «Динамо» грало ще 15 березня. Лише 10 днів тому почалися командні тренування. Під час паузи футболісти працювали, але бігати самому і грати командою проти іншої команди – це абсолютно різні види спорту. Тому не варто аж надто сильно розчаровуватися через якiсть карантинного футболу. Ну, хіба трішки, бо навіть в таких умовах можна було зіграти цікавіше. Якщо ви дочекалися другого тайму, побачили вихід на поле Карлоса де Пени, то точно помітили наскільки ожила гра. Уругваєць додав матчу гостроти та емоцій – сам бив по воротах («Рух» врятувала стійка) і партнерам по команді асистував.

Втім, нічия – справедливий результат. Якщо закрити очі на колір форми і прізвища гравців, то так і не скажеш, що команди з різних ліг. Моментами «Рух» високо зустрічав киян, не давав їм можливості вийти зі своєї половини поля. Але діяти так весь матч зараз ніхто не в силах. «Руху» вже затісно в першій лізі. Поки невідомо, як дограватимуть чи не дограватимуть сезон, але команда вже пристрілюється до УПЛ. Сьогодні – перший матч в історії проти «Динамо», а далі буде спаринг з «Шахтарем». Клуб навіть транслював гру на своєму YouTube-каналі.

У цього матчу була своя атмосфера. Грали без болбоїв, запасні сиділи на трибунах, тренери на лавці запасних на дистанції, Олексій Михайличенко в масці. За воротами лише двоє клубних фотографів. Перед початком футболісти і арбітри не тиснули руки. Але звичка – вперта річ. Коли пішли заміни, то тут вже футболісти забули медичний протокол – віталися долонями. Так само і після фінального свистка.

Шкода, гравці «Динамо» не підійшли і не подякували порожнім трибунам, як це зробила дортмундська «Боруссія». Більше 20 тисяч глядачів подивилися трансляцію на YouTube-каналі «Динамо». А це більше, ніж може вмістити стадіон імені Валерія Лобановського.

Візуально навіть здалось, що учасників матчу більше, ніж дозволені 50. Взагалі, для проведення гри з нормальною ТБ-трансляцією потрібно мінімум 200 людей. Зараз це питання узгоджують з МОЗ, тому рестарт сезону може пройти не у травні, як планували, а на початку червня.

А головна інтрига цього матчу була навіть не в тому, чи будуть забиті м’ячі, а чи гратиме Гіо Цитаїшвілі. Не зіграв жодної хвилини. Не дивлячись на необмежену кількість замін, Михайличенко вирішив не випускати молодого гравця, який у кожному інтерв’ю передає тренеру вітання. Вже буквально кричить про те, що йому не дають шансу в «Динамо». Повторний вихід Андрієвського (після заміни Сидорчука отримав капітанську пов’язку) у цьому контексті виглядає, як тролінг від Михайличенка. Наступні матчі будуть дуже показовими у цьому питанні. Тренери не дуже люблять гравців, які так відкрито говорять з пресою.

Ще одним героєм цьому матчу став Беніто. Запам’ятався він не стільки класним ударом по воротах «Руха», як увагою з боку коментатора матчу на клубному каналі. Спочатку він підкреслив, що динамівський Беніто – «це не той, який Муссоліні», а потім порівняв його з вишибалою з нігерійского бару. Схоже, не тільки гравцям потрібен час, щоб відійти від карантину.

Хороша новина – обійшлося без травм. У киян і так поза заявкою Циганков, Шапаренко, Бурда, Кадірі та Піварич, які поки не готові грати через ушкодження.

Головне – український футбол знову з нами і ми побачимо розв’язку інтриги в боротьбі за друге місце в УПЛ. Правда, «Динамо» поки не виглядає готовим до рестарту. 

Фото: «Динамо»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты