Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Зоря» готова поборотися за друге місце, а матч заслуговував на кращий показ

«Зоря» готова поборотися за друге місце, а матч заслуговував на кращий показ

Перемогли «Шахтар» завдяки суперголу Михайличенка.

Автор — Ірина Козюпа
15 марта 2020, 21:39
19
«Зоря» готова поборотися за друге місце, а матч заслуговував на кращий показ

Перемогли «Шахтар» завдяки суперголу Михайличенка. 

Недавно ми опублікували пост з прогнозами журналістів «Хто стане другим в УПЛ?». Всі ставлять на «Динамо», хоча разом з тим хвалять «Зорю» і Скрипника за якісний футбол.

Сьогодні луганці показали, що попри всі труднощі готові боротися за срібні медалі. Перемога над «Шахтарем» 1:0 – повністю заслужена. Хоч крутий гол Богдана Михайличенка прийшов на 83-й хвилині матчу після кутового, а «Зоря» наприкінці першого тайму і на старті другого втратила Лєднєва і Хомченовського.

Великий відрив «Шахтаря» від другого місця заспокоїв команду. На полі гірники виглядали менш мотивованими за свого суперника. Навіть статистика це підтверджує – у «Зорі» втричі більше ударів у площину воріт – 9 проти 3.

Найбільше у «Шахтаря» виділявся 18-річний воротар Анатолій Трубін. Він показав, що в команді росте хороша заміна Андрію П’ятову. Гол Михайличенка якраз з тих, які не реально взяти. Тому тут без вини Трубіна, але вже далі воротар почав трохи нервувати. В одному з моментів м’яч з воріт виніс Матвієнко. Так рахунок міг би бути і більшим.

«Зоря» знову повернулася на друге місце, але чи надовго? «Динамо» свій матч з «Десною» грає також сьогодні.

Ми часто скаржимося, що УПЛ нікому не цікава, іронізуємо, що у нас на футбол і так ніхто не ходить, тому клуби не постраждають від карантину. Але як же важко дивитися гру, коли трибуни взагалі порожні. Дуже гнітюче враження.

Відвідуваність цього року була зовсім невисокою, але навіть кілька сотень вболівальників на стадіоні додавали емоцій та атмосфери. Та матчі на зборах виглядали цікавіше, ніж картинка в сьогоднішній зустрічі. «Зоря» – «Шахтар» точно зібрав би з десяток тисяч глядачів. А так тільки транслятори, стюарди і дві команди на полі.

До всього є великі питання до якості трансляції. Весь топовий спорт на паузі через коронавірус. Тому матчі УПЛ – це чи не єдина можливість зараз глянути живий футбол. Тим більше в Україні діє карантин і чимало людей залишаються вдома. Але транслятори вирішили показати «Зорю» і «Шахтар» на каналі УНІАН та в інтернеті. У той час, як на «2+2» йшов якийсь фільм. Цей матч точно заслуговував на краще.

Зараз у повітрі вже висить питання про припинення чемпіонату, як і в інших лігах Європи. Мабуть, справді краще зупинити УПЛ, ніж проводити матчі в таких умовах.

«Я думаю, що потрібно зробити паузу, – сказав після матчу Скрипник. – Давайте заспокоїмося, а потім всі разом з уболівальниками награємося у футбол. Будемо радіти грі, а не хвилюватися за те, що зараз відбувається в світі. Краще зробити паузу і дочекатися того моменту, коли всі разом будемо радіти спорту. Вся боротьба ще попереду».

Фото: «Шахтар»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты