Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Арбітри заважають грати у футбол. Їхнім рішенням бракує системності

Арбітри заважають грати у футбол. Їхнім рішенням бракує системності

Непослідовний матч Можаровського в Олександрії.

Автор — Ірина Козюпа
7 марта 2020, 20:55
18
Арбітри заважають грати у футбол. Їхнім рішенням бракує системності

Непослідовний матч Юрія Можаровського в Олександрії. 

Арбітраж – знову топ-тема в українському футболі для обговорення. З ВАР і без нього після матчів всі шукають логіку у суддівських рішеннях. Головна біда наших рефері в тому, що дуже часто вони діють безсистемно.

Виняток – Катерина Монзуль. Можливо, вона перегинає з вилученнями, але всі подібні епізоди оцінює однаково. А послідовність – це швидше плюс, ніж мінус для арбітра.

Сьогодні Монзуль вилучила Гуцулюка і Луньова після перегляду ВАР в матчі «Десна» – «Зоря» (1:0). До того були червоні картки для Буяльського та Польового у зустрічі «Дніпро-1» і «Динамо». Теж після ВАР. Агресивно, зате чітко. Тепер футболісти точно знатимуть, що з Катериною краще не порушувати правил, щоб не залишити свою команду у меншості.

Юрій Можаровський працював без ВАР на матчі «Олександрія» – «Динамо» (1:3). Після гри до нього є чимало питань по його рішеннях. Шаран вважає, що арбітр не поставив пенальті, коли Шабанов боровся із Сіталом.

«Не можу сказати, що «Динамо» нас перегравало, але деякі рішення арбітра зіпсували гру. ВАР має працювати на всіх матчах», – сказав тренер «Олександрії» відразу після матчу.

За іронією долі ВАР мав працювати на цій грі, але стадіон «Ніка» технічно не готовий до такого ноу-хау. Можливо, з допомогою відеопоторів Можаровському простіше було б приймати рішення.

Ще до гри було зрозуміло, що футболу на полі буде мало, а от боротьби – багато. Так і сталося – важкий для всіх поєдинок. «Олександрія» майже весь другий тайм грала у меншості. Довгий хотів забити бісіклетою, а отримав другу жовту картку.

Пізніше у схожій ситуації Сидорчук обійшовся без персонального покарання (для нього це теж була б друга жовта), але Можаровський вирішив поставити пенальті у ворота «Динамо». Матч і так був рваний через велику кількість порушень і зупинок, а непослідовні рішення арбітра ще більше заплутали гру. 

Було б добре, якби арбітри, як тренери та гравці, приходили на післяматчеві флеш-інтерв’ю і коментували свої рішення. Можливо, тоді було б простіше зрозуміти їхню природу.

«Через кожні 3-5 турів нас збирають в Києві, де ми всі ігри розбираємо по хвилинах і за всіма рішеннями. У комітеті готують нарізки, ми обговорюємо всі моменти. Хочемо все звести до того, щоб ми приймали однакові рішення в подібних ситуаціях. Це дуже величезна робота», – говорив арбітр ФІФА Микола Балакін в інтерв’ю Tribuna.com.

За підсумками перших турів 2020 року суддям точно буде, що розбирати.

Фото: «Динамо», ФК «Олександрія»

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты