Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Ця поразка «Динамо» – покарання за минулі помилки

Ця поразка «Динамо» – покарання за минулі помилки

Киян переміг власний футболіст.

Автор — Ірина Козюпа
29 февраля 2020, 09:11
56
Ця поразка «Динамо» – покарання за минулі помилки

Хет-трик Владислава Супряги приніс перемогу «Дніпру-1» – 3:1. 

«Динамо» програло цей матч ще до виходу на поле – через свої власні помилки, які повторюються знову і знову. І так триватиме доти, поки клуб їх не визнає і не  винайде проти них вакцину.

У киян вже давня традиція купувати гравців, дати зіграти їм кілька матчів, посадити на лавку, відправити в оренду. А у нових командах ці футболісти починають божити. Інколи це трапляється у матчах проти самого «Динамо». Наприклад, сьогодні.

Супряга розпочав матч на лавці, вийшов на поле у другому таймі і за 19 хвилин легко оформив хет-трик у ворота Бущана. Після кожного голу Влад піднімав руки і з поваги до «Динамо» не святкував свої забиті м’ячі. Благородно, але киянам від того не легше.

«Динамо» пропустило від гравця, якого віддали в оренду і якому дозволили зіграти проти себе. Драматично, що за два дні до гри Михайленко заявив, що Супряга і Булеца не зможуть зіграти. Офіційний сайт киян тоді ж повідомив – Влад має право грати за умовами оренди. Своїм шансом він і «Дніпро-1» скористалися по максимуму.

Для «Динамо» це ще один дуже болючий урок. А раптом втрачені сьогодні очки вирішать долю боротьби за друге місце у чемпіонаті? Чия тоді це буде відповідальність? Колись «Шахтар» дозволив орендованих гравцям грати проти себе і це коштувало команді чемпіонства. На цьому альтруїзм гірників закінчився.

Дозволяти чи забороняти грати своїм футболістам – це не питання добра і зла. У кожного своя правда і мотиви. Але тут має бути чітка і зрозуміла позиція – або так, або ні. Трохи незрозуміла логіка, чому одному дозволяють, а іншому – ні.

В ідеалі взагалі не доводити ситуації до оренди, а розвивати гравців у своїй команді. Русин круто грав у «Зорі» у першій частині сезону, а Супряга зараз показує себе у «Дніпрі-1». Потенціал у хлопців є, тільки потрібно його правильно розкрити. Поки в «Динамо» не навчаться цього робити, все буде дуже погано. Якщо вже ця поразка нічого не змінить у клубі, то що тоді ще має трапитися?

І ще одні герої цього матчу – ВАР і Катерина Монзуль виправили три помилкові рішення. Це пенальті на Русині, вилучення Буяльського і Польового. В матчах з’явилась додаткова інтрига, суддівство стало справедливішим, хоч це і займає трохи часу. Розмови про арбітраж нікуди не зникнуть, зате сьогодні всі обговорюють хет-трик Супряги, а не скандальні рішення арбітра.

Фото: «Динамо», «Дніпро-1»

Показать еще 56

Другие посты блога

Все посты