Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Головне з жеребкування Євро: що треба знати про Австрію, розклад України та варіанти плей-офф

Головне з жеребкування Євро: що треба знати про Австрію, розклад України та варіанти плей-офф

Чимало нової інформації.

Автор — Ірина Козюпа
1 декабря 2019, 09:49
21
Головне з жеребкування Євро: що треба знати про Австрію, розклад України та варіанти плей-офф

Чимало нової інформації.

Україна отримала ще одного суперника на Євро-2020. З третього кошика нам дісталася міцна збірна Австрії.

Але це не єдине, що сьогодні стало відомо. Тепер ми знаємо календар нашої збірної на Євро та приблизні варіанти по суперниках у разі виходу у плей-офф.

Що треба знати про Австрію?

* Команда вийшла на Євро з другого місця у групі G, пропустивши вперед Польщу. Втім, з такої групи було легше кваліфікуватися, ніж не зробити цього. Суперники – Північна Македонія, Словенія, Ізраїль і Латвія.

У цьому відборі Австрія грала переважно за схемою 4-2-3-1. Хоча також були варіанти з 5-4-1 та 4-1-4-1. Наш суперник виграв 6 матчів у групі, раз зіграв внічию і зазнав трьох поразок. Різниця забитих і пропущених 19/9. 

Орієнтовний склад: Лінднер – Вебер, Хінтереггер, Драговіч, Ляйнер – Баумгартлінгер (к), Грілліч – Алаба, Забітцер, Лазаро – Арнаутовіч

За даними сайту Transfermarkt загальна вартість збірної Австрії – 276,55 мільйонів євро. Середній вік – 27,1. Поточне місце в рейтингу ФІФА – 26.

* В Австрії немає свого Кріштіану Роналду, але є кілька цікавих імен. Це Давід Алаба з «Баварії» та Марко Арнаутовіч, який зараз представляє «Шанхай». 30-річний екс-одноклубник Андрія Ярмоленка у «Вест Хемі» – найкращий бомбардир команди з 6 голами у 8 матчах. Варто також стежити за правим вінгером/нападником Марселем Забітцером з «РБ Лейпциг», який вже зараз коштує 30 млн євро. Більшість гравців представляють саме німецьку бундеслігу.  

Фанати «Динамо» мають добре пам’ятати центрального захисника Александара Драговіча. Австрієць сербського походження виступав за киян у сезонах 2013/2016. За цей час двічі став чемпіоном України і виграв Кубок. Зараз представляє «Байєр». Драговіч – один із рекордсменів цієї збірної за кількістю матчів – 80. Для прикладу в Алаби – 72.

* 53-річний німець Франко Фода працює з командою з жовтня 2017 року. На цій посаді він замінив Марселя Коллера, який не зміг вивести команду на ЧС-2018. Цікаво, що деякий час Фода продовжував тренувати австрійський «Штурм» (Грац), а пізніше повністю зосередився на збірній.

Фода належить до футболістів, які пізно розкрилися. До 25 років захисник грав на любительському рівні. Потім почався підйом і титули. Двічі виграв Кубок Німеччини з «Кайзерслаутерном» і «Байєром», дворазовий чемпіон Австрії зі «Штурмом». Там і почав свою тренерську кар’єру.

«У нас вийшла дуже сильна група. Нідерланди – головний фаворит, а Україна залишилася непереможеною у кваліфікації, залишивши Португалію та Сербію позаду. Останній суперник стане відомий у березні 2020 року. На Євро можливе все, деталі будуть вирішальними, і ми зробимо все можливе, щоб вийти з групи», – заявив тренер після жеребкування.

* 8 років тому команди зіграли на на відкритті «Арени Львів». Тоді Марко Девич забив переможний м’яч у компенсований час – 2:1. З тієї збірної України у складі залишилися Ярмоленко, Коноплянка, Гармаш, а Шевченко тепер тренер.

Через рік збірні провели ще один товариський матч. Цього разу Австрія перемогла 3:2 в Інсбруку.

Перший офіційний матч між командами відбудеться вже на Євро-2020. Ми зіграємо з Австрією 22 червня в Бухаресті. 

Де і коли граємо?

Стартуємо в Амстердамі з головним фаворитом групи. Далі – дві зустрічі в Бухаресті.

Хто останній суперник і що чекати у разі виходу в плей-офф?

Останній суперник визначиться лише наступного року у матчах плей-офф Ліги Націй. Якщо Румунія виграє шлях А, то граємо з нею. Якщо ні – то з переможцем плей-офф на шляху D (півфінали: Грузія – Білорусь, Північна Македонія – Косово).

Для кращого розуміння дивіться цю таблицю. З плей-офф все також складно.

Перше місце нашої групи С зіграє с одним с третіх місць з груп D, E та F (матч у Будапешті).

Друге місце – з переможцем групи А (Туреччина, Італія, Уельс, Швейцарія – матч у Лондоні).

Третє – з переможцем групи E або F (матч у Бухаресті або Глазго).

Все залежить від того, які команди фінішують третіми в інших групах (вийде 4 кращих з 6). 

Фото: Tribuna

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты