Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Не могли знайти літак, коли хасиди прилітали в Умань». Пригоди «Олександрії» в Лізі Європи

«Не могли знайти літак, коли хасиди прилітали в Умань». Пригоди «Олександрії» в Лізі Європи

Ще двічі рейси переносили через туман.

Автор — Ірина Козюпа
28 ноября 2019, 19:08
10
«Не могли знайти літак, коли хасиди прилітали в Умань». Пригоди «Олександрії» в Лізі Європи

Ще двічі рейси переносили через туман.

Що трапилося?

«Олександрія» не змогла вчасно вилетіли на матч Ліги Європи проти «Вольфсбурга». Все через туман у Львові.

«На матчі ми літаємо з Кропивницького, – розповів директор «Олександрії» Дмитро Китаєв у коментарі Tribuna.com. – У вівторок у Львові був дуже сильний туман, аеропорт не приймав рейси. Тільки о 12 годині в середу команда змогла вилеліти з Кропивницького. Планували прибути до Львова на день раніше, щоб провести на місці додаткове тренування.

Незважаючи на всі проблеми, гравці виходять і віддаються на всі 100%. Головне, що хлопці не сиділи в аеропорту весь день і не чекали. Тільки автобус виїхав з Олександрії до Кропивницького, як нам відразу зателефонували і сказали, що Львів не приймає. В обід знову повідомили, що погодні умови не покращилися і немає сенсу вилітати. Команда залишися вдома, потренувалася і вилетіла в середу.

Якщо чесно, то навіть були думки про те, що знову буде форс-мажор, і ми не зможемо вилетіти. Вже думали над різними варіантами. Наприклад, летіти до Івано-Франківська».

Після прильоту «Олександрія» провела тренування на «Арені Львів» і передматчеву прес-конференцію.

«Ми не дивимося на те, що довго добиралися, – сказав півзахисник Максим Третьяков журналістам. – Ми вже думаємо про матч, а не про позафутбольні моменти. У всіх гарний настрій, команда готується у звичному режимі. Сподіваємось, що прийдуть глядачі. Нам сподобалось, як нас підтримували у попередніх матчах. Постараємось показати хороший футбол, щоб вболівальникам не було за нас соромно».

Такі проблеми – традиція для «Олександрії»

«Туман вже став для нас традицією, – каже прес-аташе команди Юрій Беланюк. – Погода вже вдруге зіграла з нами злий жарт. Але команда реагує на все це абсолютно адекватно. Ми вже звикли до таких несподіванок і сприймаємо їх по-філософськи. Головне, що встигли потренуватися».  

Команда з пригодами добиралася і у Францію на матч з «Сент-Етьєном». Рейс перенесли через туман у Києві. Як наслідок, «Олександрія» провела в аеропорту 5 годин в очікуванні вильоту.  

«Хто спав, хто грав у карти, – розповів Дмитро Китаєв. – Добре, що ми вилітали з терміналу для чартерів – там мало людей. Хоча все одно було важко. Такі ситуації ламають графік. Але тоді ми непогано зіграли – 1:1 на виїзді. Можливо, всі ці форс-мажори нам на вдачу. Дай Бог, щоб показали хорошу гру з «Вольфсбургом». Всі ці труднощі нас загартовують».

На матчі Ліги Європи «Олександрія» літає чартерами. Не без пригод обійшовся й переліт на матч з «Волфсбургом».

«Важкі перельоти у плані логістики, – продовжує Дмитро Китаєв. – Дуже мало компаній, які пропонують чартерні рейси. Базова вартість одного польоту від 60 до 90 тисяч євро. Сума залежить від того, куди летіти, кількості людей і так далі. Це не секретна інформація – такі ціни по всій Україні.

Інколи матчі співпадають з іншими подіями. Не могли знайти літак, коли хасиди прилітали в Умань на юдейський Новий рік. У нас тоді якраз був виїзний матч проти «Вольфсбурга». Кожен виліт супроводжували якісь невеликі проблеми, але якихось серйозних пригод, окрім туману, не було.

Після «Вольфсбурга» у нас ще залишиться виїзний матч з «Гентом». Сподіваюсь, після Нового року ми продовжимо грати у Лізі Європи. Дуже б хотілося вийти з групи».

***

Після 4 турів «Олександрія» займає останнє місце у своїй групі, але зберігає шанси на вихід у плей-офф. У команди поразка від «Вольфсбурга», нічиї з «Гентом» і двічі з «Сент-Етьєном».

Фото: «Олександрія» 

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты