Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Шахтарю» потрібне сильне «Динамо». Від такого Класичного виграли всі

«Шахтарю» потрібне сильне «Динамо». Від такого Класичного виграли всі

Побачили найкращий матч киян у сезоні на холодному «Олімпійському».

Автор — Ірина Козюпа
31 октября 2019, 16:57
44
«Шахтарю» потрібне сильне «Динамо». Від такого Класичного виграли всі

Ірина Козюпа змерзла на «Олімпійському», але побачила найкращий матч киян у сезоні.

За три дні до Класичного «Динамо» зіграло внічию з «Карпатами» у чемпіонаті. Здається, це вже нікого сильно не здивувало. «З такою грою далі нам нічого робити», – Артем Бєсєдін казав правильні слова, але його погляд говорив ще більше. Футболісти втомилися втрачати очки, страждати на полі, розчаровувати.

Матч проти «Шахтаря» в 1/8 фіналу Кубка України раптом став найважливішим у сезоні. Чи не остання можливість довести всім, і у першу чергу собі, що з «Динамо» у цьому сезоні ще не закінчено.

Що матч статусний, було видно відразу біля виходу з метро: черги до кас, велика кількість підпільних продавців мерчу, все більше людей у динамівських і шахтарських розах. Але найпопулярніший товар – це гарячий чай/кава і підстилки на сидіння. Вечір обіцяє бути холодним.

Знайшла декількох фанатів «Шахтаря», щоб поговорити з ними про ситуацію у стані головного суперника. Більшість з них прийшли до думки, що слабке «Динамо» – це погано для гірників. Їхній команді потрібен сильний опонент.

Саша: «Дуже погано, коли немає конкуренції у чемпіонаті».

Сергій: «Ми поважаємо сильних».

Вова: «Динамо» завжди сильно налаштовується на гірників. Я тільки у матчах з киянами і у Лізі чемпіонів нервуюсь. З «Динамо» нам ніколи не було просто. Вони можуть втратити очки з «Карпатами», програти «Десні», але на «Шахтар» налаштуються, як на останній бій».

Сергій: «Динамо» не варто було міняти Хацкевича. Він вигравав у «Шахтаря». Йому просто потрібні були кращі гравці. Зараз всього два клуби є у чемпіонаті. Ще «Десна» і «Зоря» підтягуються і показують гарний футбол».

Олександр: «Динамо» проводить невдалий сезон, але це все одно найсильніший наш суперник. Завжди цікаво подивитися на матчі таких команд».

Олександр: «Динамо» варто перестати змінювати тренерів і зосередитися на грі. Команда гарна, є багато молодих гравців. Нехай грають краще. Це буде добре для «Шахтаря».

***

Давно перший тайм не пролітав так швидко на матчі киян на «Олімпійському». Апатію і муки, які були в останніх матчах, замінили емоції та самовіддача. А постріл Сергія Сидорчука вартий навіть двох голів. Як пишуть у пацанських цитатниках, «поранений звір вдвічі небезпечніший».

Другий тайм вже дивлюся у прес-центрі. Це трохи дивно – ти на стадіоні, але матч переглядаєш у трансляції. Надто вже холодно стає в чаші «Олімпійського», чого зовсім не скажеш про поле. Там гаряче – кров, жорсткі підкати, шарпанина, помилки арбітра і хороша драматургія. Там ГРА.

Телевізійники вже пішли записувати прес-конференції, деякі вболівальники почали залишати стадіон, але Тарас Степаненко змусив операторів вимкнути камери, а фанатів повернутися на свої місця. Ще два овертайми – а температура вперше цієї осені опустилася до -1. 

Попов не захотів в такий холод бити серію пенальті – і заколотив гол під подив захисників «Шахтаря». «Він буде одним з найкращих футболістів «Динамо» на довгі роки, якщо матиме постійну ігрову практику» – Тамаш Кадар в інтерв’ю Tribuna.com перед стартом сезону нахвалював партнера по команді.  

Травма угорця дала шанс чемпіону світу вийти на поле. А тепер він герой битви з «Шахтарем», новий улюбленець преси. «Наш Серхіо Рамос», «як він так високо вистрибнув», «на цілих півкорпуса випередив», – після матчу у мікст-зоні тільки і розмов про Попова. Всі чекають саме на Дениса і голосно хором, ніби за командою, кличуть його, коли він виходить з роздягальні.

«Так, гол саме в стилі Рамоса. Не намагаюся бути на нього схожим, але мені просто дуже подобається цей гравець. Він капітан і лідер своєї команди», – Попов скромно оговорить про себе і називає героєм всю команду.

***

Навіть вболівальники «Шахтаря» визнають – «Динамо» у цьому матчі було сильнішим. Ця перемога потрібніша саме Києву. Звісно, одна гра не вирішить всіх глобальних проблем команди, але свою дозу позитиву і любові «Динамо» отримало.

Від цього матчу виграли всі – журналісти, вболівальники, український футбол. І навіть «Шахтар». Гірники поки ще потенційно отримали сильного суперника. Безпрограшна серія у чемпіонаті не ознака, що у команді все працює ідеально. Проблем також вистачає, а такі матчі допомагають їх ідентифікувати і виправити. А потім краще почуватися у Лізі чемпіонів. 

10 листопада нас чекає Класичне у Харкові. Контекст цього матчу буде вже іншим, але суть залишається незмінною. «Динамо» і «Шахтар» – це завжди вогонь. Практично.

І одягайтесь на стадіон тепліше. 

ФОТО: «Динамо»

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты