Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Динамо» не відпустило своїх гравців у юнацькі збірні. В УАФ це назвали неповагою

«Динамо» не відпустило своїх гравців у юнацькі збірні. В УАФ це назвали неповагою

Клуб не коментує ситуацію.

Автор — Ірина Козюпа
10 октября 2019, 13:17
52
«Динамо» не відпустило своїх гравців у юнацькі збірні. В УАФ це назвали неповагою

Клуб не коментує ситуацію.

Що трапилося?

У списках збірних України U-17, U-18 і U-19 немає жодного гравця «Динамо».

Єдиний виняток – це захисник Алан Ауссі, який належить киянам, але зараз виступає за чеський «Слован» на правах оренди. Його викликали у збірну U-19 Олега Кузнєцова.

Зовсім інша ситуація у молодіжній команді. Руслан Ротань розраховує на 5 гравців «Динамо». Воротарі Владислав Кучерук та Руслан Нещерет, захисник Денис Попов, хавбеки Микола Шапаренко та Георгій Цітаїшвілі готуються до матчу кваліфікації Євро-2021 проти Румунії (10 жовтня) і на товариську зустріч з Грецією (14 жовтня).

Які матчі грають юніорські збірні?

Товариські, але є нюанси. У збірних U-17 і U-19 це частина підготовки до матчів кваліфікації.

Олександр Петраков, який влітку виграв молодіжний чемпіонат світу, зараз працює з командою 17-річних. Тренер викликав 19 футболістів на спаринги проти Вірменії (11 і 13 жовтня). У листопаді ця збірна проведе матчі відбору на Євро-2020 проти Грузії, Албанії та Португалії.

Володимир Єзерський і його команда 18-річних зіграють дві товариські зустрічі проти Вірменії (11 та 13 жовтня). Тренер на дзвінок Tribuna.com відповів, що збірна готується до спарингів у хорошому настрої, але говорити про відсутність динамівців не захотів. Лише додав, що УАФ створила всі умови для роботи команди.

Збірна U-19 Кузнєцова грає з Грецією. 8 жовтня наша команда перемогла 2:1. Другий спаринг пройде 10 жовтня. Наступного місяця на команду 19-річних чекає кваліфікаційний раунд Євро-2020 зі Швецією, Словенією та Естонією. На цих зборах тренер хоче награти склад на офіційні матчі. Кузнєцов у коментарі для сайту УАФ зазначив, що не всі найсильніші знаходять у розташуванні команди.

«Це не додає особливого оптимізму незадовго до офіційних матчів. Але що поробиш? Уже проходили ці ситуації протягом півтора року. Не бачу в цьому нічого страшного».

Що говорять в УАФ?

Tribuna.com відповів голова комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич.

«У дати ФІФА та УЄФА збірники повинні їхати у свої збірні. А «Динамо» їх не відпускають. Так, вони, мабуть, переживають за український футбол.

Такого прецеденту ще не було. Кому вони гірше роблять? Тільки своїм хлопцям, які хочуть грати за збірні проти європейських команд. Не можу зрозуміти цього рішення.

Клуб мотивував своє рішення тим, що у них чемпіонат. Я, правда, не розумію, хто слідкує за чемпіонатами U-16, U-17 і так далі. І за великим рахунком людям все одно, як вони зіграють з «Шахтарем» чи «Дніпром». А от як збірна України зіграє з бельгійцями без гравців «Динамо» чи «Шахтаря» вболівальникам цікаво. Так само футболістам цікаво пограти з хорошими командами.

Так не повинно бути. Вважаю, що це неповага до збірних. Тільки виконком має вирішити це питання. Клуб не хоче відпускати гравців і все. Потрібно писати у ФІФА та УЄФА, що є така ситуація.

Я пропонував виконкому УАФ зробити так, щоб клуби на будь-які змагання юнацьких збірних відпускали своїх гравців. Це потрібно самим футболістам. Також це престиж країни».

Яка позиція клубу?

Директор школи «Динамо» Олександр Іщенко відмовився коментувати ситуацію.

Фото: УАФ, footboom

Другие посты блога

Все посты