Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Матч «Динамо» – «Маріуполь» зіграють в середу о 17:00. Що за фігня?

Матч «Динамо» – «Маріуполь» зіграють в середу о 17:00. Що за фігня?

Клуби все влаштовує

Автор — Ірина Козюпа
12 сентября 2019, 10:44
88
Матч «Динамо» – «Маріуполь» зіграють в середу о 17:00. Що за фігня?

Розбираємось, чому дирекція УПЛ затвердила ранній початок матчу серед тижня. 

Що сталося?

«Маруіполь» і «Динамо» не зіграли свій матч 4-го туру УПЛ через єврокубки. Кияни боролися за Лігу чемпіонів з «Брюгге», а «Маріуполь» протистояв АЗ у кваліфікації Ліги Європи. Не допомогло. Обидвом нашим командам не вдалося пройти суперників.

Зустріч проведуть у середу 25 вересня о 17:00. В українському футболі така комбінація вже стала мемом. Хоча раніше віце-президент УПЛ Маркіян Ключковський визнавав, що це дорога в нікуди. 

На сайті УПЛ повідомили, що врахували побажання клубів та каналу-транслятора (Футбол 1/2) при затвердженні часу початку матчу.

Що кажуть в УПЛ?

Виконавчий директор прем’єр-ліги Євген Дикий у коментарі Tribuna.com розповів, чому 17:00.

«Це особливість прифронтового міста. Ні поліція, ні інші служби на дадуть дозволу на проведення матчу у пізніший час.

Якщо ви звернули увагу, то в останніх домашніх матчах «Маріуполь» починає грати о 14:00. Згідно з рекомендацій 17:00 – це найпізніший час, який може бути.

І «Динамо», і «Маріуполь» такий час влаштовує. Кияни зможуть нормально повернутися, тому що є нюанси в питаннях логістики, якщо це пізній час. Ми розуміємо вболівальників. Але якщо говорити про Маріуполь, то люди прийдуть на матч. Там у цей час робочий день вже завершуються. Ніяких проблем з цим не має», – сказав Дикий.

Наступні домашні матчі «Маріуполя» проти «Олімпіка» та «Десни» на вихідних починаються о 14:00. Поки єдиний свій домашній матч азовці провели проти «Олександрії» 3 серпня о 17:00. 

Разом з тим Центральний відділ поліції Маріуполя на запит Tribuna.com відповів, що ніяких часових рамок вони не встановлювали.  

«Обмежень щодо проведення футбольних матчів немає. Все проводиться згідно з регламентом визначеним прем’єр-лігою України. Правоохоронці незалежно від часу проведення матчів в Маріуполі забезпечують охорону публічного порядку.

Як приклад: у Маріуполі третій рік проводиться музичний фестиваль MRPL FEST. Він триває протягом трьох діб з часом проведення концертної програми з 16 годин до 6 ранку».

Здається, клуби і УПЛ знову забили на фанатів. Якщо гравці і тренери «Динамо» зможуть нормально повернутися назад у Київ літаком, то у вболівальників з цим великі проблеми.

Останній потяг з Маріуполя до столиці відправляється о 18:47. Відстань від стадіону до вокзалу більше 7 км. Громадським транспортом можна дістатися за півгодини. Доведеться пропустити другий тайм, щоб встигнути. Або шукати альтернативні способи пересування. Наприклад, автобусом їхати потрібно щонайменше 16 годин. 

Таке вже було раніше

Минулого року матч «Маріуполь» – «Динамо» теж переносили через єврокубки. Історія ідентична. Гру провели у середу, 26 вересня, о 17:00. Тоді кияни вилетіли з Ліги чемпіонів від «Аякса», а азовці нічого не могли зробити з «Бордо». У протоколі записано, що на стадіон прийшли 5106 глядачів. 

У Польщі такі речі враховує розумний календар. До групових етапів єврокубків клуби, які беруть участь у кваліфікаціях Ліги Європи і Ліги чемпіонів, між собою не зустрічаються. Таким чином там допомагають командам і мінімізують зміни у календарі. У нас його досі проводять сліпим жеребкуванням. 

Лучшее в блогахБольше интересных постов
Показать еще 88

Другие посты блога

Все посты