Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Синтетичне поле, екс-гравці УПЛ, суперник «Зорі». 5 фактів про збірну Литви

Синтетичне поле, екс-гравці УПЛ, суперник «Зорі». 5 фактів про збірну Литви

Суперник України – головний аутсайдер групи.

Автор — Ірина Козюпа
7 сентября 2019, 12:26
1
Синтетичне поле, екс-гравці УПЛ, суперник «Зорі». 5 фактів про збірну Литви

Коротка візитка збірної Литви перед матчем з Україною. 

* Литва зіграє проти України у Вільнюсі на стадіоні Литовської Федерації футболу. Арена зовсім крихітна і вміщує трохи більше 5 тисяч людей. Такий собі литовський аналог «Оболонь-Арени».

Всі квитки на матч з Україною розкупили ще за два тижні до гри. Пишуть, що ажіотаж навколо приїзду української команди більший, ніж перед Португалією (гра пройде у Вільнюсі 10 вересня). Все завдяки українській діаспорі та нашим заробітчанам. Близько тисячі квитків УАФ викупила для українських вболівальників.

* На стадіоні ЛФФ – синтетичне поле. У 2012 році на арені пройшла реконструкція і заміна натурального газону на штучний.

«Синтетика не найвищого класу, такий собі бюджетний варіант. Для збірної України це буде свого роду пастка, – сказав український легіонер «Каунаса» Юрій Бушман в коментарі «Сегодня». – Поле знаходиться під великим навантаженням. Крім збірної, на ньому постійно тренуються і грають «Жальгіріс», «Тракай», плюс дві або три вільнюських команди з першої ліги. Натуральна трава такого б уже не витримала».

* Литва – головний аутсайдер нашої групи. За три матчі відбору команда набрала всього одне очко – домашня нічия з Люксембургом – 1:1. На виїзді литовці програли команді Жерсона Родрігеша – 1:2. До речі, форвард «Динамо» забивав Литві вдома і на виїзді. Також була поразка від Сербії – 1:4.

Основна тактична схема збірної Литви – 4-2-3-1. Але можливий варіант 5-4-1, як у зустрічі із сербами. Відзначають слабкий захист литовців та повільних оборонців. Вміння грати на контратаках – ось у чому сила збірної Литви. Тренер 51-річний Вальдас Урбонас очолив команду перед стартом відбору. До того тренував «Жальгіріс».

* Загальна вартість команди за оцінкою сайту Transfermarkt – 8,35 млн євро. Це трохи більше за вартість одного Андрія Луніна. Найдорожці гравці у складі збірної – нападник варшавської «Легії» Арвідас Новіковас та капітан Федор Черних з ФК «Оренбург». Обидва коштують по 1,5 млн євро. Новіковас не зіграє проти України через травму.

* Ви точно пам’ятаєте Саулюса Міколюнаса. Футболіст 5 років провів в Україні, виступаючи за «Арсенал» та «Севастополь». Зараз півзахиснику 35 років, і він найдосвідченіший у складі збірної Литви.

«Дніпро» брав захисника Лінаса Клімавічюса на перспективу, але литовець зіграв всього один матч в УПЛ. Оренда в «Кривбас» також не допомогла. Там взагалі жодної хвилини зіграного часу. Зараз 30-річний Лінас – лідер захисту збірної Литви.

Луганська «Зоря» у Лізі Європи перетиналася з воротарем болгарського ЦСКА і збірної Литви Вітаутосом Черняускасом. Литовець непогано відіграв обидва матчі проти луганців, але у збірній він не є основним голкіпером.

Фото: сторінка Федерації футболу Литви у фейсбукgloballookpress.com/Фотограф/Доп.агентство/Доп.агентство

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты