Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Танці», «Останній герой» і «Холостяк»: українські зірки спорту запалювали у телешоу

«Танці», «Останній герой» і «Холостяк»: українські зірки спорту запалювали у телешоу

Ганна Різатдінова – у новому сезоні «Танців із зірками».

Автор — Ірина Козюпа
27 августа 2019, 08:00
16
«Танці», «Останній герой» і «Холостяк»: українські зірки спорту запалювали у телешоу

Ганна Різатдінова – у новому сезоні «Танців із зірками».

25 серпня на каналі 1+1 стартував новий сезон «Танців з зірками». Участь у шоу бере бронзова призерка Олімпійських ігор-2016 з художньої гімнастики Ганна Різатдінова.

Фішка проекту у тому, що селебріті виступають разом з професійними танцюристами. Номери оцінюють, а потiм з шоу вибуває пара, що має найменшу кількість балів. Це один з найретинговіших розважальних проектів на українському ТБ. 

Ганна танцюватиме в парі з хореографом і танцюристом Олександром Прохоровим. Серед суперників – TAYANNA, Дзідзьо, Олена Кравець, MARUV, Володимир Остапчук, Серьога та інші. 

«Тренуємося вдень і вночі, адже залишається так мало днів. Всі думають, що гімнастці все легко дається, але насправді – ні. Моє завдання – щоб ви не помітили різницю між гімнастикою і бальними танцями.

У гімнастиці настільки все складно давалося, адже це суб’єктивний вид спорту. Зараз я буду без булав, обруча і стрічки. Просто хочу отримувати задоволення від танців», – розповіла Різатдінова в інтерв’ю «Сніданку».

Згадуємо інших українських спортсменів, які засвітилися у телевізійних шоу.

Лілія Подкопаєва, «Танці з зірками-2,3»

Олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики у парі із хореографом Сергієм Костецьким виграла «Танці з зірками-2». За перемогу Подкопаєва отримала автомобіль, який обіцяла передати в оздоровчий табір для дітей шахтарів у Святогірську Донецької області.

«Перемога для мене не була самоціллю. Повірте, я брала участь в проекті не заради машини! Вона мені не потрібна. Я просто хотіла навчитися танцювати і довести самій собі, що можу подолати і цей іспит», – сказала Лілія після шоу.

Подкоєва перетанцювала таких суперників, як Олега Скрипку, Євгена Кошового, Світлану Лободу, Олександра Пономарьова, Сніжану Єгорову та Ірину Білик. 

Спортсменка танцювала і в наступному сезоні. З новим партнером Кирилом Хитровим стала третьою і запам’яталася скандалом. Подкопаєва вважає, що її засудили і навмисне не пустили у фінал. Шоу вона залишала у сльозах. Перемогла пара польського актора Марціна Мрочека і Анни Нечипоренко, Наталя Могилевська і Влад Яма – другі.

«Мені хотілося сказати, що так не вчиняють з людьми, які досягли певних результатів у спорті і щось зробили для країни. Мені було прикро не тому, що я програла, а тому, що мене попросили перетанцювати і пообіцяли, що я потраплю у фінал. Виявляється, мене обдурили.

Не вважаю, що пішла некрасиво. Організатори хотіли викликати у мене емоції – у них це вийшло. Якщо це потрібно для шоу і для рейтингу телеканалу 1+1, тоді я не тримаю образи», – говорила пізніше титулована гімнастка.

Після своїх других танців заявила, що більше не братиме участі у подібних телешоу.

Денис Берінчик, «Танці з зірками-5»

Срібний призер Олімпійських Ігор з боксу танцював у парі з Катериною Белявською і вилетів після 11 ефіру. Особливо суддів вразило аргентинське танго у виконанні Берінчика. Перед виходом на паркет одного з виступів сказав, що 12 раундів на рингу, легше, ніж 12 хвилин танців.

Під час участі у проекті боксер зізнався, що сидів у в’язниці.

«Мені було 17 років. Я був агресивним підлітком, який ще нічого не усвідомлював в цьому житті. Мені потрібні були гроші, щоб грати в ігрові автомати, карти. У мене був джентльменський набір статей: розбій, грабіж і хуліганка. Посадили на 4 місяці в 17-е СІЗО Луганського централу. Там страх, можна загубитися і забутися, люди не повертаються, ні в яких видах звідти.

Спорт врятував моє життя. Я зрозумів, що в боксі можна багато досягти і відмовився від розбоїв. Тренувався двічі на день і проводив на тренуваннях по 2-3 години, щоб досягти своєї мети. Якої мети? – Олімпійської медалі.

Хочу звернутися до всіх хлопців, які займаються дурницями на вулиці. Кидайте свої шкідливі звички, приходьте в тренувальний зал. Можна змінити своє життя. Крапка», – закликав боксер.

Переможцем п’ятого сезону став актор та тренер «Ліги сміху» Ігор Ласточкін у парі з Ілоною Гвоздьовою. 

Олег Лісогор, «Танцюю для тебе», «Останній герой»

У 2008 році чемпіон світу та Європи з плавання, учасник Олімпійських Ігор був секс-символом українського спорту. Тому не дивно, що канал 1+1 запросив Лісогора на перший сезон шоу «Танцюю для тебе». Це ще один танцювальний проект, де пари формують зірка і звичайний учасник-мрійник, а не професійний танцівник.

Разом зі Мар’яною Гординською став третім на шоу. Пара танцювала заради мрії чоловіка-інваліда Мар’яни, який хотів відкрити майстерню з ремонту інвалідних візків.

«Не думав, що це буде так складно. Я в спорті давно, але не дивлячись на мою фізичну підготовку, у мене була легка крепатура – боліли ноги.

Дуже хочу змінити ставлення людей до плавання. Я вважаю, що має бути національна програма з навчання людей плаванню. Але для цього потрібні нормальні басейни. Отже, я спробую довести, що плавання – популярний і дуже корисний вид спорту», – говорив Олег перед стартом проекту.

Лісогор також був учасником другого сезону «Останнього героя». Переможцем не став, але закрутив роман з однією з учасниць.

«Приїхав на острів, щоб виживати, випробувати себе на міцність – вміти обходитися без їжі, води та побутових благ, демонструвати свої спортивні якості. А виявилося, що це все не настільки важливо. Потрібно бути дуже різнобічним, гнучким, продуманим і хитрим.

На острові не цінується те, що ти хороша людина або чудовий спортсмен. На перше місце виходять зовсім інші таланти – плести інтриги, влаштовувати скандали. Так що я зробив висновок, що стати останнім героєм дуже складно, а в моєму випадку – практично неможливо», – говорив Олег після повернення з острова.

Переможцем став телеведучий Олексій Дівеєв-Церковний. 

Яна Клочкова, «Танцюю для тебе»

Золота рибка України змагалася в одному сезоні з Лісогором. В танцях Яна разом зі своїм партнером зайняла останнє — 8 місце.

Клочкову судді розкритикували через те, що вона слабо крутила стегнами. Чотириразова олімпійська чемпіонка звинуватила у цьому тренера. Останній тиждень перед виступом з парою працював інший хореограф.

«У дитинcтві танцями ніколи не займалася. Одразу взяла напрямок на великий спорт. Плюс, я ще й висока на зріст. Тому з танцями якось не склалося», – зізналася Яна.

Переможницею проекту стала пара Марата Нуделя та акторки Катерини Кузнєцової. Дівчина – донька легендарного гравця «Динамо» Олега Кузнєцова. 

Ірина Мерлені, «Танцюю для тебе-2»

Олімпійська чемпіонка Афін-2004 з вільної боротьби Ірина Мерлені показала клас у танцях – перемогла на шоу у парі з хореографом Сергієм Костецьким. На другий сезон організатори змінили формат – тепер зірки танцювали не зі звичайними учасниками, а з професіоналами. Але заради мрії дітей. 

«Танці давалися нелегко. Ніколи в житті нічого не вчила за один тиждень, проте намагалася не здаватися. Якщо є шанс, я використовую його максимально. До того ж ніч з п’ятниці на суботу перед ефіром я провела в потязі – поверталася зі Львова, з церемонії нагородження. Отримала звання «Найкраща спортсменка року», так як завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх у Пекіні. Всю поїздку я старанно вчила слова пісні Едіт Піаф – мені ж треба було на початку виступу чітко потрапляти в текст. Зараз ця постановка моя улюблена», – сказала після фіналу спортсменка.

У фіналі Мерлані разом зі своїм партнером змагалася з дуетом співака Василя Бондарчука та хореографа Олени Шоптенко. Переможця визначили глядачі голосуванням.

Мерлені та Костецький вийшли на паркет заради реалізації мрії 10-річного Сергія Солнцева. Після перемоги пари на шоу спонсори надали хлопчику фінансову допомогу – 100 тисяч гривень для проведення необхідної операції. Мрія Сергія – стати олімпійським чемпіоном.

На танцях Мерлені не зупинилися. У 2018 році Ірина взяла участь у сліпих прослуховуваннях вокального проекту «Голос країни-8».

«Я реалізувалась, як спортсменка повністю. Зараз настав час, коли можу показати себе, як творча особистість. Багато хто з моїх прихильників, напевне, навіть не здогадується, що я дуже люблю співати», – розповіла вона.

Спортсменка заспівала для журі пісню Патрисії Каас – «Mon mec a moi». Але Потап, Тіна Кароль, Сергій Бабкін і Джамала не оцінили таланту співачки. Жоден із суддів не повернув свого крісла до олімпійської чемпіонки.

Андрій Гусін, «Танцюю для тебе-2»

Покійний нині футболіст взяв участь у шоу, коли настало затишшя у футбольній кар’єрі. Андрію вже було 36 років, але він ще хотів грати. В очікуванні пропозицій від клубів отримав запрошення на танцювальний проект. Зірковий футболіст танцював у парі з хореографом Антоніною Кравець.

«Спочатку сумнівався – тому що потрібно ще й футбольні тренування проводити, а поєднувати все це важко. Я і зараз не можу сказати, що танці – це моя професія, просто є інтерес, якийсь новий виклик для мене. Моя дружина Христина каже, що я «дерев’яненький», але я ще зможу змінитися у кращий бік. Зараз вже краще рухаюся, але в мені ще стільки потенціалу нереалізованого», – говорив Гусін перед стартом шоу.

Андрій зі своєю партнеркою залишив проект вже після третього ефіру.

В’ячеслав Узєлков, «Танцюю для тебе-2», «Останній герой»

Боксер пройшов по турнірній сітці проекту далі за Гусіна, але зупинився за крок до фіналу. Узєлков танцював разом з хореографом Ксенією Горб.

«Від танців я не втомився – це був для мене новий, цікавий і інтригуючий досвід», – говорив боксер після завершення шоу.

Танці далеко не єдиний його телепроект. В’ячеслав був учасником першого сезону реаліті-шоу «Останній герой», але поскандалив з іншими учасниками і повернувся у цивілізацію. 

«Я залишаю плем’я щурів. І я цьому радий», – сказав боксер просто в очі колишнім одноплемінцям.

З людей спорту разом з Узєлковим на тропічних островах виживали також олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова (першою залишила проект) і хокеїст Олексій Лазаренко (став одним з чотирьох фіналістів). Переможцем став ведучий спортивних новин на каналі ICTV Андрій Ковальський, який отримав головний приз – один мільйон гривень. 

Узєлков також взяв участь у ще кількох проектах у різних амплуа – суддя «Україна має талант» і тренер «Зважені та щасливі-6,7,8» та інших шоу.

Ганна Безсонова, «Танцюю для тебе-3»

Дворазова бронзова призерка Олімпіад перемогла у дуеті з учасником першого сезону проекту «Танцюють всi!» Олександром Лещенком. Пара змагалася за мрію 6-річного повітряного гімнаста Давида Антоняна, який отримав чек на 200 тисяч гривень.

«Це інші відчуття, ніж у спорті. Я завжди виступала за країну, за свій прапор як патріот. І задоволена, що виконала покладену на мене місію. На паркеті все інакше. Я відчувала свою відповідальність перед дитиною.

Дитяча душа дуже ранима, не хотілося засмутити Давида. Тому ми не могли дозволити собі розслабитися ні на секунду», – говорила Безсонова після тріумфу на шоу.

Руслан Гончаров, «Танцюю для тебе-3»

Бронзовий призер Олімпіади в Турині разом з Оленою Грушиною активний учасник різних телешоу. Фігурист змагався з Безсоновою в одному танцювальному проекті, але став третім. Гончаров був у парі з танцівницею Тетяною Токар.

«Без ковзанів відчував себе трохи незграбним, невпевненим танцюристом. Моя партнерка по проекту займалася хіп-хопом, і бальні танці їй теж доводилося вчити. Тому нам було важко. Однак навички танців на льоду мені стали в нагоді і на паркеті – почуття ритму, вміння тримати позицію, сила для підтримок», – згадував Гончаров в одному з інтерв’ю.

Також у різний час Руслан був учасником російських телешоу «Танці на льоду» з гімнасткою Іриною Чащиною, «Танці на льоду. Оксамитовий сезон» з акторкою Амалією Мордвіновою, «Зірковий лід» з продюсером Яною Рудьковською та «Лід і полум’я» з акторкою Ліндою Нігматуліною.

Сергій Мельник, «Холостяк-5»

Захисник виступав за «Чорноморець», білоруські «Торпедо» і «Вітебськ», молдавський «Мілсамі», але більшості він відомий, як головний герой українського «Холостяка» на каналі СТБ.

За сюжетом реаліті-шоу 25 дівчат змагаються за любов, руку та серце холостяка. Головний герой ходить з учасницями проекту на побачення, щоб краще з ними познайомитися. З кожним випуском одна дівчина залишає шоу. Словом, все дуже драматично, як у мексиканському серіалі.

Переможницею стала вчителька математики і матір-одиночка з Глухова Марина Кішук. Але стосунки у Мельника і дівчини не склалися і через півроку після проекту вони розійшлися.

«Після шоу додалось популярності та почали більше впізнавати на вулиці. Якщо знайомишся з дівчиною, то вже не треба про себе нічого розповідати, адже про мене і так все знають. Очевидно, люди більше дивляться розважальні шоу, ніж футбол», – говорив Мельник в інтерв’ю Катерині Осадчій.

Дмитро Черкасов, «Холостяк-7»

Український плавець, який змінив громадянство і виступав за Туреччину на Олімпійських Іграх-2008. Сюжет шоу такий самий, який і в Мельника. Обраницею Черкасова стала дівчина з Дніпра Ліда Немченко. Після проекту пара розійшлася.

«На першому місці у мене залишається плавання», – говорив Дмитро після проекту.

Зараз у плавця дружина і син.

Євген Левченко, «Холостяк-1»

Футболіст був героєм російської версії реаліті-шоу у 2013 році. З дівчиною-переможницею Олесею Єрмаковою нічого не вийшло. Через 9 місяців після шоу пара розійшлася. Типова ситуація таких шоу.

У реальному житті Левченко створив сім’ю з нідерландською акторкою та моделлю українського походження Вікторією Кобленко. Пара виховує сина Кия.

«З Вікторією ми зустрічалися 12 років. Були перерви, коли ми розходилися і взагалі не спілкувалися, але найглибші почуття в мене були до неї. В якийсь момент ми зійшлися і вирішили, що настав час завести дитину», – зізнався футболіст у «Світському житті» Осадчій.

У коментарі під відео одна з шанувальниць Євгена написала: «Дивилася «Холостяка» на 8 місяці вагітності і потім назвала сина Женею. Він фанатіє від футболу. Передалося». Отака вона сила телевізійних шоу.

Ольга Харлан, «Вишка»

Олімпійська чемпіонка з фехтуваня виграла це реаліті-шоу. Його мета — випробувати зірок спорту та шоу-бізнесу на сміливість. Так, ви все зрозуміли правильно. Учасникам шоу потрібно було стрибати з вишки у воду і виконувати різні трюки.

Тренером учасників був бронзовий призер Олімпійських Ігор зі стрибків у воду Ілля Кваша. А один із суддів — теперішній президент України Володимир Зеленський.

Плавець Денис Силантьєв теж брав участь у «Вишці», дійшов до фіналу, але став четвертим із шести фіналістів. Шоу тривало всього один сезон.

Фото: 1+1, СТБ

Другие посты блога

Все посты