Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Зоря» приїхала до «Еспаньйола» з мрією, але гра у захисті – біль

«Зоря» приїхала до «Еспаньйола» з мрією, але гра у захисті – біль

З позитиву – красиво забили на виїзді, Шевченко взяв пенальті

Автор — Ірина Козюпа
23 августа 2019, 13:33
10
«Зоря» приїхала до «Еспаньйола» з мрією, але гра у захисті – біль

«Зоря» вигравала в «Еспаньйола» після першого тайму, але посипалася у другому – 1:3. 

• Українська команда не змогла розраховувати у першому матчі з «Еспаньйолом» на Назарія Русина. Орендований у «Динамо» форвард забив переможний м’яч софійському ЦСКА, але потім начудив. Всі пам’ятають за що футболіста вилучили? Після матчу Назарій вибачився перед партнерами і пояснив, що просто забув про свою першу жовту картку. Скрипник зрозумів емоції Русина і взяв його з командою до Барселони. Звісно, що матч він дивився з трибуни. 

У делегації не було захисника Віталія Вернидуба, який травмувався у матчі проти «Олександрії». У футболіста проблеми з меніском, а відновлення займе від одного до двох місяців. 

• «Зоря» пройшла ЦСКА у попередньому раунді Ліги Європи, але показала непереконливу і слабку гру. «Еспаньйол» натомість пережував і виплюнув «Люцерн» двічі по 3:0. У Барселону наша команда прилетіла з мрією. Скрипник щонайменше чотири рази говорив про це на передматчевій прес-конференції. 

«Хлопці, які зіграють, довго не забудуть матч проти «Еспаньйола». Шанс не просто подивитися єврокубки по телевізору, а зіграти самому, випадає далеко не всім. У нашої команди такий шанс є», – налаштовував коуч своїх футболістів на гру. 

«Стадія плей-оф є для нас якимось прокляттям. Спробуємо його зняти», – обіцяв капітан Микита Шевченко. 

• Ще до матчу особливо ніхто не давав «Зорі» великих шансів у цьому протистоянні. «Еспаньйол» хоч і не «Барселона» чи «Реал», але у кваліфікації Ліги Європи йде дуже впевнено. У першому таймі луганцям вдалося здивувати суперника сміливою грою. Скрипник обрав тактику з високим пресингом та швидкими атаками. Виглядало так, що «Еспаньйол» недооцінив команду з чемпіонату України, а «Зоря» – знову увімкнула режим Мужиків. 

Саме наша команда першою відкрила рахунок. У «Зорі» вийшла просто ідеальна контратака. Громов прострілив з правого флангу, Кабаєв елегантно віддав пас п’яткою, а Кочергін не залишив шансів Дієго Лопесу. Бомба!

• Наприкінці тайму могло прилетіти пенальті за гру рукою Абу-Ханна, але арбітр момент не помітив. Протести гравців «Еспаньйола» теж нічого не дали. Звичайно, помилки арбітрів – це погано, але коли вони на користь української команди, то болить не так сильно. Хоча у глобальному підсумку цього матчу цей епізод не мав особливого значення. 

• «Зоря» забула, що після перерви потрібно ще зіграти 45 хвилин. Здається, захист команди так і залишився у роздягальні. Все те хороше і позитивне, що було на початку матчу, перекреслила жахлива гра і провал у другій половині. «Зорі» не вистачило сил і фізики підтримати заданий темп. Особливо хаотичними були заключні 20 хвилин. Луганці вже відкрито чекали фінального свистка. 

«Еспаньйол» називають домашньою командою. Папужки вже у першому матчі захотіли вирішити всі питання, тому збільшили темп, перебудували гру завдяки замінам і почали більше тиснути на слабкі місця «Зорі». Середній вік гравців «Еспаньйола» – 28 років. У луганців цей показник – 23 роки. «Зорі» якраз і не вистачило трохи досвіду і ще одного гравця у центрі поля, щоб заспокоїти гру. 

• Факундо Феррейра найбільше у своїй кар’єрі любить саме «Зорю». Аргентинець забив перший м’яч «Еспаньйола» у своєму фірмовому стилі – у штрафному майданчику. Це 10 гол форварда у ворота луганського клубу. А ще є матч-відповідь. 

• «Зоря» програла матч за три хвилини. У відрізку з 79-ї по 81 хвилину команда Віктора Скрипника пропустила двічі через величезні провали у грі захисту. Спочатку загубили Хаві Лопеса, в якого було море вільного простору і вільний кут. Так само забивав Варгас, але вже з лівого флангу. Гравців у чорних футболках просто дивилися, як їх розриває «Еспаньйол».

• Найкращим у «Зорі» знову став воротар Микита Шевченко. І не тільки тому, що відбив пенальті у другому таймі (тут вже арбітр побачив гру рукою Михайличенка). На його рахунку 6 сейвів за матч. Якби не він, то рахунок міг би бути для нашої команди ще більш неприємним. З польових гравців важко когось виділити, адже хлопці грали відрізками. В Абу-Ханна, Громова, Лєднєва. Кочергіна були хороші періоди у матчі, але стабільно нікого на всі 90 хвилин не вистачило. Іванісеня вкотре зіграв дуже слабко. Десь сумує один Сілас. 

• Це також і тренерська поразка Віктора Скрипника. Він запізнився із замінами, не зміг перебудувати гру, є питання до фізичної готовності (сезон же тільки стартував). Але першочергове – треба навчитися захищатися, щоб не повторювалося жахіття, як на «Корнелла-Ель Прат».

• Всю кваліфікацію «Зоря» грає у футболках без прізвищ. Звісно, з ними навряд чи би вийшло краще, але це більше питання іміджу і зручності. Невже так важко це зробити? Чи економія понад усе?

• Матч-відповідь пройде у Запоріжжі 29 серпня. «Зорі» треба забивати двічі, щоб пройти в груповий етап Ліги Європи. З таким «Еспаньйолом» і такою грою, як у другому таймі – це надважка місія. 

«Їдемо з інтригою додому. Два м’ячі забити важко, але ми будемо намагатися. Шанси є», – сказав Скрипник після матчу. 

Фото: «Заря», «Espanyol»

Другие посты блога

Все посты