Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Зорі» важко грати першим номером. Кращим був Шевченко

«Зорі» важко грати першим номером. Кращим був Шевченко

Далі – боротьба у плей-оф раунді Ліги Європи.

Автор — Ірина Козюпа
15 августа 2019, 10:39
14
«Зорі» важко грати першим номером. Кращим був Шевченко

«Зоря» у більшості вирвала перемогу у ЦСКА завдяки голу Русина – 1:0. 

* Перший матч «Зоря» провела на виїзді у Софії, де зіграла внічию з ЦСКА – 1:1. Наша команда пропустила швидкий гол, але змогла відігратися на останніх хвилинах першого тайму. Владлен Юрченко реалізував пенальті за гру рукою суперника. Це перший м’яч півзахисника у складі «Зорі». У другому таймі луганці втримали зручний для себе рахунок. Результативна нічия на виїзді – досить хороший результат перед домашнім поєдинком.

* Головний тренер ЦСКА – 72-річний боснійський серб Любко Петрович. Найбільших успіхів він досяг з «Црвеною Звєздою». У 1991 році виграв з командою Кубок європейських чемпіонів – теперішню Лігу чемпіонів.

Тренував близько 30 команд. У його списку є така екзотика, як уругвайський «Пеньярояль», в’єтнамський «Тханьхоа» і руандійський APR. Кажуть, що він так часто змінює команди через свій складний характер.

«Свого часу я навчався у найкращого тренера – Валерія Лобановського. Читав його книги, конспекти. Я приїжджав до Києва і дуже радий, що знову приїхав в Україну. На мій погляд, у цій країні жив найкращий тренер», – сказав Петрович на передматчевій прес-конференції.

* Чартером разом з командою в Запоріжжя прилетіли 50 вболівальників ЦСКА. Сайт Sportal розмістив кілька матеріалів про «антиболгарські» настрої в Україні. Мінко Пондєв з Національного центру безпеки спортивних змагань Болгарії попередив вболівальників ЦСКА про можливі напади місцевих радикально налаштованих хуліганів. Чиновник заявив, що інформація про небезпеку надійшла від української поліції.

Вболівальників попросили рухатися групами і не їздити в околиці міста. Sportal підкреслює, що готель команди охороняє добре озброєна поліція. Але ні українська, ні болгарська преса не повідомляла сьогодні про жодні інциденти. Фанати обидвох команд були близькі до бійки на стадіоні після матчу, але конфлікту завадили стюарди. 

* До України ЦСКА вилетів без свого капітана Ніколая Бодурова та віце-капітана Рубена Пінто. Обидва відсторонені від тренувань через конфлікти з тренером. Болгарська преса пише і про інші суперечки та не найкращу атмосферу у команді. Фанати закликають звільнити Петровича у випадку вильоту з Ліги Європи від «Зорі».

На гру ЦСКА з капітанською пов’язкою вивів Петер Занєв. Він зіграв 24 матчі за луцьку «Волинь» в 2012-13 роках.

* Артем Громов відновив тренування у загальній групі, але не потрапив навіть у заявку. Віктор Скрипник зробив мінімальні зміни у стартовому складі на матч з ЦСКА у порівняні з першою грою. Зi стартових хвилин вийшов Назарій Русин, в якого гол+пас у матчі чемпіонату проти «Колоса». У запасі опинився Максим Луньов.

Вже на третій хвилині «Зоря» провела вимушену заміну. Єдиний легіонер команди Абу-Ханна отримав сильний удар у голову і залишив поле на ношах. Скрипник випустив Чеберка.

* Французька бригада арбітрів не побачила гру рукою Богдана Михайличенка, який заблокував удар Малінова. Аморі Делерю мав всі права ставити пенальті у ворота Шевченка. Буквально за хвилину після цього епізоду суддя залишив ЦСКА у меншості. Захисник Туріцов зупинив вихід Русіна один на один і отримав червону картку вже на 22 хвилині матчу.

ЦСКА до і після вилучення активно грав лівим флангом. Саме звідти йшла найбільша небезпека. Зокрема, удар Евандро після навісу Занєва.

*Якщо не знати, що арбітр вилучив гравця ЦСКА, то можна було б подумати, що це «Зоря» грає у меншості. Луганці більше володіли м’ячем, але грали дуже прагматично і практично без моментів – на утримання рахунку. У команди проблеми зі швидкістю, точним пасом і прийомом м’яча.

«Зорі» важко грати першим номером, бракує думки і креативу попереду. Особливо, у матчі, де суперник весь час захищається. ЦСКА після вилучення перейшли на схему 6-2-1 і намагалися ловити господарів на контратаках. Така сама історія була у другому матчі з «Будучністю», коли луганці грали більшу частину зустрічі проти 9 гравців суперника і забили лише один м’яч.

Команда Скрипника погано використовує стандарти. Юрченко і Лєднєв пробивали з перспективних позицiй, але жодної користі це не дало.

* Найкращий гравець матчу у складі «Зорі» – Микита Шевченко. На його рахунку 8 сейвів за матч, щонайменше 3 з яких дуже круті.

Михайличенко багато рухався, був дуже активним, навішував у штрафний майданчик. Старався Кочергін. Кілька разів він пробивав з дальньої дистанції. 

«Зоря» перемогла завдяки голу Русина наприкінці матчу. Назарій міг стати героєм цією битви, але тепер запам’ятається всім епічним фейлом. Футболіст так шалено радів, що зняв футболку і пішов з поля через другу жовту картку. Тепер він не зіграє у першому матчі плей-оф Ліги Європи. Добрий день ©

* Матч відвідали 7 857 глядачів. Досить непогана підтримка для «Зорі» у Запоріжжі. Сектор ультрас кілька разів заряджав «Мужики», а наприкінці матчу фанати вивісили банер з таким написом і портретом Юрія Вернидуба. Поки «Зоря» Скрипника перемагає, але грає дуже слабко. Болгарські ЗМІ написали, що ЦСКА награв на перемогу, але завадили суддя і фарт. 

До групового етапу залишився один раунд, але там суперником луганців стане «Еспаньйол». Іспанці пройшли «Люцерн» ще в першому матчi, вигравши – 3:0 на виїзді. Стало страшно за «Зорю». 

Фото: «Зоря»

Другие посты блога

Все посты