Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Хацкевич – out!» Тренер «Динамо» став головним антигероєм для фанатів

«Хацкевич – out!» Тренер «Динамо» став головним антигероєм для фанатів

Виліт від «Брюгге» з трибун «Олімпійського».

Автор — Ірина Козюпа
14 августа 2019, 13:34
28
«Хацкевич – out!» Тренер «Динамо» став головним антигероєм для фанатів

Ірина Козюпа бачила виліт від «Брюгге» з трибун «Олімпійського»

Зараз у тренді історії про страждання, а не голлівудські хеппі-енди і суцільний позитив. Netflix навіть зняв круту документалку про сезон-катастрофу «Сандерленда». «Sunderland Till I Die» – це зовсім не глянцева сторі успіху топ-клубу, який штампує перемогу за перемогою. Це правдива футбольна драма про падіння команди.

Якщо авторам серіалу хочеться ще більше не банальних і не прямолінійних сюжетів, то ласкаво просимо в український футбол. Наприклад, у «Динамо» все настільки складно, що вийде повноцінний сезон. Можливо, навіть не один.

Це буде історія не про результати матчів, виліт з Ліги чемпіонів чи поразку від «Шахтаря» на старті сезону, а про людей. Тих, хто керує, тренує, грає, готує форму, стриже газон і вболіває.  

Всі рандомні вболівальники, з якими вдалося поговорити біля «Олімпійського» перед грою, великі оптимісти. Їм болить за «Динамо», їх бісить Хацкевич, але вони вірять у команду. Відіграти два м’ячі у «Брюгге»? Why not?

***

Богдан:

Без оптимізму ніяк. Якщо вболівальники будуть негативно реагувати на всі моменти, які відбуваються у клубі, то великих досягнень у команди не буде. Never give up!

Не скажу, що Хацкевич красень. Хотів би для нашого клубу кращого тренера. За минулий сезон він не досягнув класних результатів. Можливо, Мирон Маркевич, але він важка людина. Це треба керівництву клубу вирішувати. Можливо, тендер влаштувати. Було б дуже смішно, якби Луческу і справді очолив «Динамо». Але це соті долі відсотка, що так може трапитися.

Валерій:

«Менталітет «Динамо» – це а-ля 90-ті. У команді хочуть працювати за системою Лобановського, але його учні не такого складу розуму, як сам Валерій Васильович. Треба робити так, як «Шахтар». Побудувати структуру з самого нуля, запрошувати хороших фахівців і робити акцент на своїх вихованців. Останнім часом у клубу була саме така політика, але не до кінця. Там є свої підводні течії. Повірте, футбол гірше політики.

Те, що ми бачимо на полі – це всього 10% від того, що насправді відбувається у футболі. Ось ці 90% заважають «Динамо» грати. І не тільки йому, але й іншим клубам в УПЛ.

«Динамо» – це бренд, історія, але треба йти в ногу з часом. На жаль, керівництво клубу цього не розуміє. Команда купує хорошого молодого гравця за 6 мільйонів, але не працює з ним. Як це взагалі можливо, що тренер практично не спілкується зі своїми футболістами. Все через своє велике его.

Якщо «Динамо» не пройде «Брюгге», то Хацкевич має піти. Але я впевнений на 99%, що він цього не зробить. Він вважає себе супер тренером, а це все футболісти не туди біжать.

Команду потрібно підтримувати у будь-якому випадку. Всі кричать, що у нас футболу немає. Але чемпіонат взагалі помре, якщо ніхто не ходитиме на стадіон. Треба приходити, вболівати і створювати атмосферу. А то сидять вдома на дивані і розповідають, який чемпіонат хр**овий.

Якщо на гру проти умовної «Олександрії» прийде 50 тисяч глядачів і команда обіс**ться перед своїми фанатами, то після такого можна висловити команді претензії. Сам Лобановський так вважав. Він говорив, що можеш висловити команді своє невдоволення тільки, якщо ти був на стадіоні».

Коля:

«Хацкевич – out! Тренера прибираєм і «Динамо» грає нормально. І склад трохи можна підправити. Треба хорошого нападника, а не Бєсєдіна».

Денис:

«Після смерті великого Валерія Лобановського «Динамо» керують одні фізруки. Вони вчилися у нього, але недовчилися. У них немає тактичного мислення, хоча іноді бувають вдалі матчі.

Ми віримо в «Динамо», бо це наша команда. Ми завжди її підтримуємо. Для нас це найкращий клуб у світі. Так, у команди є проблеми останні 10 років. Але це наше «Динамо». Без нього ми ніхто, а воно без вболівальників також ніхто.

Якщо вилетимо з Ліги чемпіонів, то буде Ліга Європи. Але Хацкевич має піти. Ким його замінити я не знаю. Мабуть, треба шукати фахового іноземця. Мріяв, щоб «Динамо» очолив Отто Рехагель, який виграв Євро-2004 зі збірною Греції».

Ще познайомилася з двома шведами, один з яких схожий на Циганкова. Хлопці люблять подорожувати різними країнами і ходити там на футбол. У Києві навіть купили собі футболки «Динамо». І це були єдині люди, які не хотіли звільнити Хацкевича ще до матчу.

***

Мій сусід Олег дивиться всі матчі «Динамо», але ніколи не ходить на стадіон. У нього часто пригорає від гри команди і дій клубу. Олег може говорити про це довго і дуже емоційно.

Весь матч переписуємося у вайбері. Питає, як атмосфера на стадіоні і просить передати питання Суркісу.

Після фінального свистка пише: «3:3 з «Брюгге». OMG. Рано їм ще грати у Лізі чемпіонів». І багато слів з решітками про гру захисту.

Олега шкода, бо виліт «Динамо» зіпсує йому сьогодні весь робочий день.

Шкода 42 тисячі фанатів, які круто вболівали весь матч і вірили, що цей мертвий «Брюгге» можна дотиснути і пройти.

Шкода Беньяміна Вербича, який єдиний з гравців «Динамо» підійшов до журналістів після гри і вибачився перед вболівальниками. Він знову не зіграє в Лізі чемпіонів.

Інших гравців теж шкода. Вони видали бойовий матч. Наприкінці зіграли в чотири нападники, а в атаку пішов навіть Бойко.

І навіть Хацкевича шкода. Він намагається бути сміливим – прибрав зі складу Гармаша і випустив у старті Андрієвського. Наприкінці матчу зняв півзахисника Шепелєва на користь нападника Франа Соля. Цю заміну «Олімпійський» зустрів оплесками. Але він не Лобановський і не Гвардіола. І ніколи ними не стане.

Весь хейт за Лігу чемпіонів і попередні невдачі дістався Хацкевичу. Всі чекали після цього матчу його заяви про відставку – не сталося. Рано чи пізно це трапиться, але вчора такий хід був би сильним. Навряд би всі полюбили Хацкевича, але плюс в карму і поваги це б йому точно додало.

Поки Едуард Соболь і вся команда «Брюгге» співала щось дуже радісне з бельгійськими фанатами, на іншому боці поля капітан Віктор Циганков дуже довго говорив з ультрас «Динамо».

Невдача на полі не означає, що ніхто не працював і всім наплювати. А для фанатів це найголовніше. Вони любили, люблять і любитимуть свою команду в будь-якій незрозумілій ситуації.

Фоном звучав мегахіт «Плакала» групи Kazka. Якщо Netflix таки надумає знімати фільм про «Динамо» чи інші сюжети з українського футболу, то саундтрек вже готовий.

Фото: Tribuna.com, Динамо, Юрій Юр’єв

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты