Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Тотальний гід по трансляціях нового футбольного сезону

Тотальний гід по трансляціях нового футбольного сезону

Автор — Ірина Козюпа
9 августа 2019, 21:25
59
Тотальний гід по трансляціях нового футбольного сезону

Після цього посту ви точно перестанете плутатись.

• Головна сенсація цього телевізійного футбольного сезону – прихід в Україну Setanta Sports. Ірландський телеканал покаже АПЛ, права на трансляцію підписані на 3 сезони. Матчі з Олександром Зінченком та Андрієм Ярмоленком – в пріорітеті.

Також Setanta транслюватиме чемпіонат Шотландії (Мар’ян Швед готовий запалювати за «Селтік»), чемпіоншип, Кубок Англії та Кубок англійської ліги. З нефутбольного, але дуже смачного – НБА, НХЛ, Формула 1 і UFC.

Матчі показуватимуть українською та російською мовами, а одним із коментаторів буде Дмитро Джулай. Перший прямий ефір – матч за Суперкубок Англії, на якому працював екс-редактор журналу «Футбол» Олексій Іванов. Щоправда, Артем Франков його, здається, не пізнав

• За Setanta доведеться платити – або окремо, або в пакеті в кабельній чи інтернет-мережі. Канал вже з’явився в ефірі відеосервісу Megogo. Він також буде доступний на інших ОТТ-сервісах – OLL.tv, Sweet TV, Divan TV та YOUTV.

Провайдери «Терра-Телеком» (Київська область), «Інфомир» (Одеса), «ЛокалНет» (Київ) та «Бриз» (Одеса) вже включили Setanta у свої пакети. Далі більше – обіцяють, що канал буде присутній на всіх інших технологіях і платформах.

В інтернеті за абсолютно весь футбол заплатити лише одному дистриб’ютору не вийде. Найближче рішення – підписатися на OLL.tv та Megogo одночасно.

• Канали «Футбол 1/2» залишись без АПЛ, але однаково зібрали потужний контент. Минулого тижня вони підписали довгострокові контракти з чемпіонатами Іспанії (побачимо Андрія Луніна), Німеччини і Франції.

Права на ці топ-ліги в Україні належать відеосервісу Megogo. «Футболи» отримали суб-ліценцію на показ Ла Ліги, бундесліги і Ліги 1, але інтернет-права залишились у Megogo.

Відеосервіс паралельно з «Футболами» покаже всі поєдинки трьох ліг у прямому ефірі на своєму телеканалі і продовжить зберігати для зручності користувачів весь контент в архіві. Крім трансляцій також будуть доступні інші матеріали: огляди матчів, спецрепортажі, футбольні новини.

• Серія А і чемпіонат Бельгії ексклюзивно прописалися на «Футболах». Італія у цьому сезоні стала ще цікавішою для українців з переходом Руслана Малиновського в «Аталанту» та Євгена Шахова в «Лечче».

В Бельгії вже розриває Роман Яремчук. Компанію йому у «Генті» складають Роман Безус та Ігор Пластун. Андрій Бацула грає за «Кортрейк», Венсан Компані розраховує на Євгена Макаренка в «Андерлехті», Едуард Соболь перейшов у «Брюгге» у це міжсезоння, а Єгор Назаріна виступає за «Антверпен» разом з Дьємерсі Мбокані.

Матчі групової стадії Ліги чемпіонів, Ліги Європи та кваліфікація Євро-2020 – весь цей топ також на кнопці каналів «Футбол 1/2».

• Зараз можна точно сказати, що «Футболи» покажуть у цьому сезоні сім команд УПЛ – це «Шахтар», «Маріуполь», «Ворскла», «Олімпік», «Колос», «Олександрія» і «Львів». «Карпати» теж були у цій компанії, але за день до свого старту у чемпіонаті підписали контракт з «плюсами» і домашній матч з «Динамо» вже транслював канал «2+2».

• «Динамо», «Зорю», «Десну», «Дніпро-1» і «Карпати» ловіть на «2+2» та УНІАН. Також матчі цих команд показуватимуть на каналі FootballHub у YouTube і на сторінці хабів у фейсбуці.

• У новий сезон «Футболи» увійшли оновленим складом. Головна втрата – коментатор та експерт «Великого футболу» Віктор Вацко. Він зосередиться на власних проектах, а його місце у програмі займе В’ячеслав Шевчук. Ще раніше у компанію Олександра Денисова та Віктора Леоненка приєднався Михайло Метревелі.

Андрій Малиновский залишився у штаті компанії, хоча має свій проект на каналі «Еспресо». Разом з Роберто Моралесом і Левом Галушко коментатор веде програму «Футбольний формат».

Журналістка Влада Седан залишила роботу заради Зінченка. Дівчина вже переїхала до Олександра в Манчестер. Ще з каналом попрощалися редактор Василь Турків і кореспондент Олег Ящук.

• І трохи екзотики.

Канали «Спорт 1/2» покажуть чемпіонат Португалії (точно всі матчі топ-трійки «Порту», «Бенфіки» і «Спортинга»), Молдови (у «Шерифі» грає колишній гравець «Зорі» Артем Гордієнко) і Литви (виступають 4 українця і половина збірної Литви, яка є суперником України у відборі на Євро-2020). Також там можна глянути матчі «Челсі» у всіх можливих турнірах, в яких гратиме клуб, але у запису.

Фото: інфографіка Tribuna.com, Andy Rowland/imago-images.de

Другие посты блога

Все посты