Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Фанат Зеленського, скандальний журналіст, двоюрідний брат: за кого агітують українські спортсмени

Фанат Зеленського, скандальний журналіст, двоюрідний брат: за кого агітують українські спортсмени

Кого підтримують Шевченко, Ярмоленко, Зозуля, Усик та інші.

Автор — Ірина Козюпа
19 июля 2019, 14:30
79
Фанат Зеленського, скандальний журналіст, двоюрідний брат: за кого агітують українські спортсмени

Розбираємось, кого підтримують Шевченко, Ярмоленко, Зозуля, Усик та інші спортсмени. 

Андрій Шевченко – Андрій Іванчук, самовисуванець

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко побував у Коломиї на турнірі «Покуття футбол фест», який організував благодійний фонд «Покуття» народного депутата Андрія Іванчука.

Шевченко пообіцяв відкрити спортивну школу у Коломиї разом з Іванчуком, назвав його своїм давнім другом. Офіційно це не виглядало, як агітація, але візит на фестиваль відбувся, коли в Україні почалася передвиборна кампанія.

Іванчук балотується саме по мажоритарці у цьому окрузі в Коломиї. На попередніх виборах він пройшов у парламент у списках «Народного фронту», який зараз втратив популярність. Він близький друг і права рука колишнього прем’єра Арсенія Яценюка. 

З чуток, Іванчук – один з головних «гаманців» «Народного фронту». За це отримав прізвисько «сірого кардинала» партії. Має бізнес з одіозними олігархами. Одним з таємних «шефів» Іванчука називають Ігоря Коломойського, з яким той пов’язаний через фірму «Техінсервіс» (виробництво і продаж біоетанолових добавок). Також співпрацював з іншими опальними олігархами. Сергій Курченко і Віктор Медведчук, за інформацією журналістів, через підприємство, підконтрольне Іванчуку, налагодили поставку палива з Росії.

У червні 2013 року Андрій Іванчук побився в кулуарах Верховної Ради з народним депутатом Ігорем Скосаром (раніше член партії «Батьківщина»). За словами політика, Скосар у телефонній розмові образив його, назвавши під**ом. За інформацією джерел, Іванчук також розізлився на Скосаря ще й через його вихід з партії «Батьківщина».

Андрій Ярмоленко – Володимир Духно, самовисуванець

Півзахисник збірної України і «Вест Хема» Андрій Ярмоленко підтримав кандидата в народні депутати, керівника Управління захисту економіки в Кіровоградській області і свого двоюрідного брата Володимира Духно.

«Знаю одну дуже чесну і порядну людину, за сумісництвом мого брата – Духно Володимира Миколайовича. Він балотується в депутати Верховної Ради по 100-му виборчому округу Кіровоградської області. Братан, я завжди з тобою», – заявив Ярмоленко.

Брати разом виросли в селі Чернігівської області і обидва захоплювалися футболом. На вибори Володимир йде самовисуванцем, безпартійний. До цього досвіду в політиці не мав.

Минулого року у Кропивницькому пройшов юнацький турнір присвячений Дню Конституції України на призи футболіста. Змагання запропонував провести саме Духно. Ярмоленко приїхав на запрошення брата і роздав призи учасникам турніру свого імені.  

Цікава інформація міститься в електронній декларації Духно, як державного службовця. Їх спільний з дружиною річний дохід за 2017 рік склав 338 878 грн, а задекларовані готівкові гроші становлять 7 млн 114 тис. грн (в тому числі долари і гривні). Щоб зібрати таку суму при незмінних доходах сім’ї Духно знадобиться понад 20 років.

Володимир намагався пояснити походження своїх чималих коштів тим, що їх йому нібито позичив брат – Андрій Ярмоленко.

За даними сайту ord-ua.com, Духно пов’язаний з роботою 30 гральних закладів. Вони маскуються під інтернет-клуби, місця розіграшу лотерей, спортлото, а також під бари, кафе, ресторани.

Як пише видання «Антикор», нещодавно Володимир побив пенсіонера, який відмовився за нього голосувати під час агітаційного візиту в одне із сіл області. Духно і його компанія були на підпитку, а місцевий житель зробив їм зауваження.

За час роботи Духно на Кіровоградщині до суду не довели жодної резонансної справи в сфері економіки.

Роман Зозуля і Євген Селезньов – Ігор Майденко, «Національний корпус»

Форвард «Альбасете» Роман Зозуля і нападник «Малаги» Євген Селезньов висловили підтримку кандидату в народні депутати по 27-му мажоритарному округу (Дніпропетровська область) Ігорю Майденку.

«З цією людиною я знайомий шість років. Він допомагає хлопцям у зоні АТО, часто їздить туди. Це людина, яка кожен день рятує життя наших дітей – він працює дитячим лікарем.

Він вирішив піти у політику: це його вибір, його життя. Я можу тільки підтримати його. Сподіваюся, політика його не замінить. Мій голос за Ігоря Майденко», – сказав Зозуля.

Майденко – діючий член партії «Національний корпус», засновник ГО «Медичний Корпус». Як старший інструктор веде курси для населення з надання першої домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях. Розробив авторську програму надання першої допомоги з урахуванням дитячого віку.

У мережі про Майденка не так і багато інформації. Більшість згадувань пов’язані якраз із підтримкою від футболістів і в контексті роботи лікаря – коментарі стосовно стану пацієнтів.

Олександр Гвоздик, Олександр Усик – Вадим Воскобойников, самовисуванець

Чемпіон WBC у напівважкій вазі Олександр Гвоздик (17-0, 14 КО) та колишній абсолютний чемпіон світу у першій важкій вазі Олександр Усик просять голосувати за самовисуванця Вадима Воскобойникова, який йде на вибори по 180-му округу Харківської області.

Воскобойников – активіст Зе!Команди. Він об’їздив 16 областей України на своєму Зе-мобілі перед президентськими виборами, агітуючи за Зеленського. Також роздав 6300 тематичних футболок бажаючим. І все це за власний рахунок. У Зе!Команді Вадима попросили балотуватися від «Слуги народу». Але потім щось пішло не так і партія від 180-го округу висунула Олексія Красова, а Воскобойникова назвали фейковим кандидатом.

Сам кандидат розповідає, що йде у Верховну Раду допомогти Володимиру Зеленському міняти країну.

Він має прямий зв’язок з професійним боксом в Україні – продюсує ютуб-проект «Великий Куш» про бокс, а з Гвоздиком його пов’язує дружба. Зараз Воскобойников продюсує фільм про Олександра. У зйомках, які провели в Харкові, взяв участь син Гвоздика – Дмитро. Фільм планують випустити наступного року. Вадим також хоче відкрити зали боксу імені Олександра Гвоздика в кожній області України. Вони будуть безкоштовними для дітей до 15 років.

Має 14 тварин: шість собак, два ворона, павук-птахоїд і п’ять білочок.

Олег Гусєв – Олександр Дубінський, партія «Слуга Народу»

Екс-півзахисник «Динамо» і збірної України Олег Гусєв провів майстер клас у рамках акції Зе!Команди. Цікаво, що Дубінський виконував роль запрошеного гостя на цьому івенті.

Дотично цього кандидата підтримав боксер Олександр Усик, який одягнув футболку Дубінського з написом: «Кризиса нет, они просто п**дят наши деньги».

Олександр відомий як ведучий програми «Гроші» на каналі «1+1», який належить Ігорю Коломойському. Дубінський також є керівником проекту «Українські сенсації», який позиціонується як програма журналістських розслідувань. 

У своїх блогах кандидат у депутати не критикував Юлії Тимошенко, Володимира Зеленського та інших політиків, яких Ігор Коломойський публічно підтримував під час президентської кампанії.

Цього року у річницю звільнення Освенциму, Дубінський у фейсбуці закликав запустити газ та потравити всіх присутніх на форумі «Від Крут до Брюсселя», який був пов’язаний з Петром Порошенком.

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун звинуватила Дубінського в поширенні фейків та звернулася до суду після так званого розслідування про розкрадання державних коштів. При цьому жодних доказів Дубінський не надав.

Святослав Михайлюк – Олександр Згіблов і Володимир Гриценко, «Партія вільних демократів»

Гравець «Детройта» і вихованець «Черкаських мавп» Святослав Михайлюк закликав підтримати кандидата по 194-му округу Олександра Згіблова і кандидата по 195-му округу Володимира Гриценка. Обидва представляють «Партію вільних демократів».

Згіблов зараз в статусі почесного президента «Черкаських Мавп». Також він керівник групи компаній «ВЕНЕТО». У міській раді входить до комісії з питань житлово-комунального господарства – і інколи реагує на проблеми з дорогами в Черкасах. 

«Це наслідки асфальтування без облаштування зливової каналізації. «Господарники», мля», – написав Згіблов у коментарі під відео, де провалився недавно відремонтований шматок дороги.

А Гриценко починав, як вчитель історії у школі. У 2003 році Михайло Бродський і Сергій Одарич запропонували йому розвивати баскетбольний рух у Черкасах – зараз він директор «Черкаських Мавп». Часто пересувається по округу пішки та на велосипеді.

«Інколи люди дивуються, коли в їхній двір приїжджає людина в шортах, футболці, на велосипеді і каже: «Я ваш депутат». А потім ми разом ходимо з ними по двору, заглядаємо до підвалів», – цитує Гриценка сайт партії.

Обидва кандидати у 2018 році перейшли в опозицію до мера Черкас Анатолія Бондаренка. Згіблов і Гриценко заявили, що влада саботувала будівництво спортивної арени у місті.  

Арнольд Хегай – Олексій Леонов, «Слуга народу»

Український боксер другої найлегшої ваги Арнольд Хегай закликав голосувати за кандидата-мажоритарника Олексія Леонова, який йде в Раду від партії «Слуга народу» в 135-му окрузі (Приморський район в Одесі).

Леонов конкурує з суперником з «Опозиційного блоку» Сергієм Ківаловим.

Леонов – ресторатор. Йому належить 11 закладів під брендами «Slow Piggy» і «Pizza & Grill», розкиданих по всій Одесі. Але сайт «Антикор» пише, що згідно з реєстром торгових марок, власником знака «Pizza & Grill» є Дмитро Олександрович Старовойтов, який також виступає і співвласником ТОВ «Мегалайн проект». А Леонов всього лише керуючий мережі ресторанів «Pizza & Grill».

Передвиборний штаб Леонова очолює Іван Марзак. Він – представник колишньої Партії регіонів. Під час Євромайдану його звинувачували в організації «тітушок».

Олександр Хижняк – Дмитро Шенцев, «Оппоблок»

Чемпіон світу, Європи та Європейських ігор-2019 в середній вазі Олександр Хижняк підтримує Дмитра Шенцева, який йде на вибори від партії «Опозиційний блок» по 176-му округу в Харківській області.

Шенцов стоїть поруч з Хижняком в центрі

Шенцев – віце-президент Федерації боксу України. Народний депутат з 2006 року, популяризатор російської мови, один з 36 депутатів, які голосували проти Закону про визнання українського сувернітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.

На його рахунку нуль прийнятих за його участю законопроектів та нуль публічних виступів з трибуни ВР. У вересні 2009-го він зламав мікрофон голові парламенту Володимиру Литвину, щоб перешкодити вести пленарне засідання. У 2006-му Шенцев вдарив по фотоапарату кореспондента агентства Associated Press і розбив його. За інформацією сайту «Антикор», у 1990-х займався рекетом і був причетним до грального бізнесу. 

Працював помічником губернатора Харківської області Євгена Кушнарьова. Офіційно той загинув від випадкової кулі на спільному з Шенцевим полюванні у 2007 році. Зараз він один із найбільших землевласників Харківської області та володіє компанією, яка контролює 99% ігрового бізнесу Харкова.

Фото: сторінки у Фейсбук Андрія Іванчука та Вадима Воскобойникова, CBN

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты