Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Списаний з «Динамо» захисник зіграв у фіналі Копа Америка. Самбрано провів класний турнір

Списаний з «Динамо» захисник зіграв у фіналі Копа Америка. Самбрано провів класний турнір

Хоча й привіз пенальті в вирішальному матчі.

Автор — Ірина Козюпа
8 июля 2019, 13:55
17
Списаний з «Динамо» захисник зіграв у фіналі Копа Америка. Самбрано провів класний турнір

Хоча й привіз пенальті в вирішальному матчі. Карлос Самбрано – віце-чемпіон Копа Америка. Контракт перуанського захисника належить «Динамо».

* Бразилія прогнозовано виграла Копа Америка – 3:1, хоча команда Перу дала вогню у фіналі. Самбрано відіграв весь матч, а на 87-й хвилині привіз пенальті – пішов корпусом проти Евертона (не плутати з командою АПЛ). Арбітр призначив пенальті. Перегляд VAR рішення підтвердив, а Ришарлісон 11-метровий реалізував, чим і добив суперника. 

* «Ми знали, що можемо виграти цю гру. Бразилія є справедливим чемпіоном, але ми не опускаємо голову. Перу може пишатися своєю грою у фіналі», – сказав після матчу Самбрано і додав, що пенальті не було.

* У матчі групового етапу з Болівією Карлос теж привіз 11-метровий. Захисник намагався закрити своє обличчя від м’яча у штрафному і якось невдало вивернув руки. А VAR все бачить. Пенальті пробив екс-форвард «Шахтаря» Марсело Морено, але Перу все одно переміг – 3:1.

* У чвертьфіналі Перу вибив Уругвай у серії пенальті. Перуанська преса після гри дуже хвалила Самбрано: «Центральний захисник став справжнім головним болем для уругвайської атаки. Без сумніву, повернення Карлоса Самбрано до складу збірної Перу – це ще один успіх Рікардо Гареки. Карлос показав, що він уже знає, як краще управляти своїми демонами. Він більше не грає на межі червоної картки та тепер є одним з найкращих гравців команди. З Карлосом Самбрано перуанська команда відновила оборонну силу».

Далі був півфінал з Чилі, де перуанці перемогли 3:0, а Самбрано нічого не дав зробити Артуро Відалю. Після гри місцеві журналісти знову хвалили свого захисника.

* Карлос міг пропустити турнір через травму. Але ушкодження виявилось несерйозним, а тренер збірної Перу ризикнув викликати гравця. Самбрано з 2016-го був поза складом збірної та спочатку у Перу не зрозуміли рішення Гареки. Певно, у нього така ж чуйка, як в Олександра Петракова.

* Загалом Самбрано провів класний турнір. Карлос зіграв 5 матчів на позиції правого центрального захисника. І потрапив у символічну збірну Копа Америка за підсумками 1/4 фіналу за версією порталу Onefootball.

* Успішний виступ Карлоса на Копа Америка – це шанс продати гравця. У «Динамо» на нього все одно ніяких планів. А тут з’явилася класна можливість не просто позбутися 29-річного футболіста, а виручити за нього кошти.

До старту турніру Transfermarkt оцінював його вартість у 1,5 мільйона євро. Тепер він точно коштує більше. За словами агента гравця ним цікавляться кілька команд німецької бундесліги. Серед них «Шальке», «Санкт-Паулі» та «Айнтрахт». У «Динамо» мали б вже готувати цей трансфер.

* Перуанець – вихованець академії «Шальке». Він прийшов в клуб в 16 років. У Німеччині талановитого захисника навіть називали новим Бекенбауером, а перуанська преса каже на Карлоса «кайзер». Найкраще він проявив себе у франкфуртському «Айнтрахті» за який зіграв більше 100 матчів. Карлос добре грає головою, непоступливий в єдиноборствах, має непогану швидкість і бачення поля. Але всі його негаразди у цьому житті через з проблеми з дисципліною і концентрацією.

* Самбрано перейшов у «Динамо» на правах вільного агента взимку 2018-му і підписав з клубом контракт на 4 роки. Цей трансфер називали дуже дивним і ризикованим рішенням киян. Перуанець належав «Рубіну», а до Києва він перейшов після оренди в ПАОК. У Греції захисник часто порушував режим, мало грав, багато помилявся, а ще потрапив у ДТП.   

* Карлос так і не зіграв за «Динамо» в основному складі. В його інстаграм всього дві фотографії у формі киян і то у тренувальній. З Києва влітку перуанець поїхав грати у Швейцарію – знову оренда. З «Базелем» Самбрано виграв Кубок, але там він теж не був гравцем основного складу – всього 10 матчів за весь сезон.

* Цікаво, що на контракті «Динамо» є не лише віце-чемпіон Копа Америка. Минулого року Йосип Піварич грав у фіналі ЧС-2018, а нещодавно 5 гравців киян виграли молодіжний чемпіонат світу зі збірною України. Жоден з них не є гравцем основного складу.

Фото: globallookpress.com/Celso Pupo/ZUMAPRESS.com; trome.pe.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты