Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/«Плануємо видати біографію Юргена Клоппа». Спорт на Книжковому Арсеналі

«Плануємо видати біографію Юргена Клоппа». Спорт на Книжковому Арсеналі

Андреа Агассі, Алекс Фергюсон, роман про фанатів та інше чтиво

Автор — Ірина Козюпа
29 мая 2019, 22:55
11
«Плануємо видати біографію Юргена Клоппа». Спорт на Книжковому Арсеналі

Tribuna.com побувала на Книжковому Арсеналі (такий собі чемпіонат України серед видавництв) і пошукала книги про спорт. Поки їх не багато, але видавці обіцяють, що буде більше. 

Наприклад, ми попросили білорусів на наступний фестиваль привезти біографію Артема Мілевського. Це ж очевидний бестселер. 

– Не забирайте в нас Мілевського, – жартує Сергій Бахун, директор часопису ARCHE, вболівальник «Динамо» Брест. – Хай грає у нас. Ми вам Хацкевича віддали. Думаю, це хороший обмін.

Зараз за «Динамо» грає ще два класних українця – Олексій Хобленко і Олександр Нойок. Сподіваємось, що цього сезону вдасться перервати гегемонію БАТЕ.

– Коли буде книжка про Мілевського?

– Хай спочатку закінчить кар’єру. Він трохи грав в Угорщині. Коли його запитали, чому він так хотів повернутися в Брест, то сказав, що там немає нормальних нічних клубів. Але коли його запитали: «Брест чи Київ», то він обрав столицю України.

Артем взявся за розум. Зараз він душа команди. Коли Шпілевський виключив Мілевського, то Брест почав програвати. Зараз команду тренує чех. У нього хороші стосунки з футболістом.

Мілевському важко виходити у стартовому складі. Його почали випускати на заміну, і він на це не ображається. У нього не має зіркової хвороби, типу, як це я буду сидіти на лавці запасних?

Він активно цікавиться подіями в Україні, підтримував Зеленського на президентських виборах. У нас президент не міняється з 1994 року. Мені було 18 років і це були мої перші вибори. Я голосував за Шушкевича. Зараз ми не знаємо, що таке вибори. У нашому парламенті всі сидять, як у школі. Це не місце для дискусій.

Ви шукаєте кращого. Спочатку вибрали одного. Він не виправдав вашої довіри. Чи, може, народ хотів більшого. А в Білорусі виборів немає. Ми до цього ставимося, як до свого хреста. Просто робимо свою справу – я видаю книжки.

***

А поки біографія Мілевського ще пишеться на полі, білоруси привезли до Києва переклад вірша шведської поетеси Іди Лінде. Ця маленька історія сумніша за матчі УПЛ. 

 

Алекс Фергюсон і його лайфхаки, як стати чемпіоном. Менеджмент у стилі «Манчестер Юнайтед» – це просто must read для всіх українських клубів, тренерів і футболістів.

– Плануємо видати біографію Юргена Клоппа, – каже Tribuna.com Антон Мартинов, директор видавництва «Наш Формат». – Також думаємо над книгою про Пеле або Боба Пейслі «Quiet Genius». І буде одна книжка про баскетбол дотична до України. Про деталі поки не можу говорити, але очікуємо видати її навіть до кінця цього року.

Нас цікавить не просто спорт, а менеджерська складова, культура і традиції.

Нещодавно видали біографію Андреа Агассі «Відкритий». Дуже класна книжка. Не знаю жодної людини, яка хоч трішки любить спорт, і яку не захопила ця книжка своїм сюжетом. Дуже рекомендую.

Ми не плануємо зупинятися. Будемо і надалі видавати спортивну літературу. Я поїздив Англією та Італією. Там просто Клондайк.

***

Минулого Книжкового Арсенала «Наш Формат» видав книгу Володимира Кличка, як управляти викликами. На презентацію заглянув старший брат і мер Києва Віталій Кличко. Доктор Сталевий Молот розповідає, як нокаутувати свої проблеми. 

 

Мессі і Роналду відчули, що таке бути аутсайдерами. Біографії мегазірок футболу від Гільєма Балаге в українському перекладі програли увагу фанатів читання хіту продаж «Феміністки не носять рожевого». 

Про Хосепа Гварідолу вже можна збирати колекцію книг. Чекаємо на біографію Олександра Зінченка. Вже можна писати. 

 

Письменник Олександр Шовковський минулого року просто порвав Книжковий Арсенал своєю біографією. Фанати годинами стояли в черзі за автографом. Тепер легенда «Динамо» і збірної України разом з Особливим намагаються конкурувати з текстовою версією «Гри престолів». 

Не біографіями зірок єдиними. Футбол може бути художнім. Коментатор Кирило Круторогов написав загадкову історію молодого футболіста «Бомбардир». Цікаво, хто став прототипом?

 

Міжсезоння вже скоро. Якраз час для читання. А за брутальним романом Сергія Демчука про фанатів взагалі можна серіал знімати. Канал HBO, вам сюди.

Не про футбол, але назва топчик. Кажуть, екс-президент України Петро Порошенко теж купив собі примірник. 

 

Пишіть у коментарях українських спортсменів, чиї біографії вам би хотілося почитати. Можливо, видавці вас почують.  

Фото: Tribuna, сторінка Антона Мартинова у фейсбук

Другие посты блога

Все посты