Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Фанат «Рейнджерс» назвав свого сина на честь автора гола «Селтіку». Знайомтесь, Олег Кузнєцов Сінгх

Фанат «Рейнджерс» назвав свого сина на честь автора гола «Селтіку». Знайомтесь, Олег Кузнєцов Сінгх

Історія за участю українця, яка змінила життя місцевого бізнесмена.

Автор — Ірина Козюпа
24 июня 2019, 08:14
8
Фанат «Рейнджерс» назвав свого сина на честь автора гола «Селтіку». Знайомтесь, Олег Кузнєцов Сінгх

Якщо у вас народився син (чи донька) і вам важко визначитися з іменем для свого нащадка, то робіть як Сатті Сінгх.

Бізнесмен і ресторатор шалено фанатіє від «Рейнджерс». Його любов до клубу настільки велика і безкомпромісна, що він назвав своїх синів на честь футболістів. І тепер не дивуйтесь, коли захочете поїсти в ресторані Глазго, а двері вам відчинить Олег Кузнєцов Сінгх.

Як так трапилось?

1 січня 1994 року «Селтік» вдома приймав «Рейнджерс». Ще до перерви рейнджери трощили суперника на його полі – 3:0. Забили Марк Гейтлі і двічі Олексій Михайличенко. 

Бізнесмен Сатті Сінгх у той момент був найщасливішим чоловіком на землі. Напередодні дружина народила йому сина, а тепер його команда перемагала в Old Firm Derby. У стані ейфорії люди здатні на різні божевільні вчинки. Сінгх при свідках заявив: «Мені все одно, хто це буде, але я назву свого сина іменем гравця, який заб’є четвертий м’яч».

Саме в такий спосіб маленький шотландський хлопчик індійського походження отримав слов’янське ім’я. Автором ТОГО САМОГО четвертого м’яча став український захисник Олег Кузнєцов. Гол вийшов фантастичним (дивитися з 2:56).

«Рейнджерс» переміг «Селтик» – 4:2. А містер Сінгх не змінив свого рішення. «Так, це правдива історія. Мене справді назвали на честь Олега Кузнєцова», – підтвердив Tribuna.com Сінгх-молодший.

Кузнєцов в «Рейджерс» не зумів заграти через травму

«Я пам’ятаю цю історію з Сінгхом, – каже вже наш Олег Кузнєцов Tribuna.com. – Ми виграли той матч проти «Селтіка» 4:2. Я забив, Михайличенко дублем відзначився. Не хочу сказати, що ми стали героями, але весь тиждень за ними стежили, брали інтерв’ю.

Я не зустрічався ні з батьком, ні з названим в мою честь сином. Але мені дуже приємно. Було б цікаво побачитися. Чому б і ні? Добре, що я залишив свій слід в Шотландії».

Гол Кузнєцова «Селтіку» так і залишився єдиним у футболці «Рейнджерс». Кар’єра українського захисника в Шотландії не склалася через травми.

У своєму першому матчі Кузнєцов став гравцем зустрічі, а вже в наступному порвав зв’язки коліна. Решту сезону він пропустив. А коли повернувся, то не зміг виграти боротьбу за місце у складі. І зіграв всього 35 матчів за чотири роки.

Але ту гру проти «Селтіка» згадують досі. 

«Це був неймовірний матч, – пояснював пізніше Сатті Сінгх в інтерв’ю Daily Record своє рішення. – А я великий фанат команди, тому за рахунку 3:1 вирішив назвати свого сина іменем того, хто заб’є ще раз. Було б краще, якби це зробив Марк Гейтлі або Аллі Маккойст, але м’яч забив великий Олег». 

Сатті Сінхг дуже відомий в фанатських колах. Випадок з Олегом Кузнєцовим – не єдиний

Називати дітей в честь футболістів – сімейна традиція Сінхгів. 

Свого старшого сина Сатті теж назвав на честь футболіста, який забивав «Селтіку». Це був англійський півзахисник Марк Волтерс, який в 2017 році прийшов у ресторан Сінгха, де зустрів свого майже повного тезку.

«Для мене велика честь носити це ім’я. І коли я його побачив, то сказав собі: «О, Боже! Це він! Мене ж назвали його іменем, а зараз він у нашому ресторані».

Я назвав себе. А потім ми почали сміятися. Він розповідав кожному цю історію», – розповів Марк Сінгх The Sunday Post.

Сатті Сінгх дуже відомий в фанатських колах не лише через свою звичку давати ім’я дітям в честь гравців «Рейнджерс». У 1994 році він відкрив свій перший ресторан індійської кухні Mister Singh’s India і збудував бізнес-імперію.

Зараз Сатті Сінгха називають королем каррі Глазго. В його ресторані часто відпочивають колишні і теперішні зірки «Рейнджерс».

Головний тренер команди Стівен Джеррард теж полюбляє індійську кухню. Мабуть, у нього не було шансів не прийти саме в цей ресторан в Глазго. 

***

Екс-нападник «Динамо» Браун Ідейє назвав свого сина Андрієм.

«Україна зробила мене тим, ким я є. Я поговорив з дружиною, і вона погодилася. Ім’я Андрій – це данина країні, в якій ми живемо», – говорив нігерійський футболіст, коли грав за киян.

Яя Туре теж грав в Україні – за донецький «Металург» («Барселона» і «Манчестер Сіті» були потім). Свого молодшого сина він назвав на честь агента Дмитра Селюка.

Уточніть у свого батька. Можливо, ваше ім’я теж має футбольну історію.

Фото: сторінка Mister Singh’s India в Інстаграмі, Sunday Post

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты