Tribuna/Американский футбол/Блоги/Лінія скріміджу/Найепатажніший фулбек NFL завершив кар’єру

Найепатажніший фулбек NFL завершив кар’єру

Ця позиція в Лізі – на межі вимирання

Автор — Svyatoslav Drabchuk
7 марта 2021, 10:49
1
Найепатажніший фулбек NFL завершив кар’єру

Якщо ви вболівальник Kansas City Chiefs, то хто такий Ентоні Шерман на прізвисько «Ковбаса» (Sausage),  мали б знати. Якщо ж ні, то давайте знайомитись. Шерману – 32 роки, він грав за Chiefs із 2013-го. У команду Енді Ріда перейшов з Arizona Cardinals, які задрафтували його в 5 раунді два роки до того.  

Бородатий здоровань з ірокезом на голові ніколи не виділявся суперстатистикою, але був «душею роздягальні» і лідером спецкоманд (хлопці, які виходять на поле, коли м’яч переходить від однієї команди до іншої).

Про важливість Шермана для Kansas City свідчать такі факти. По-перше, на його честь назвали одну з ігрових комбінацій. У плейбуку Chiefs є розіграш, який називається «копчена ковбаса» (я серйозно). Ось він на відео.

По-друге, Ентоні Шерман, Ерік Фішер та Тревіс Келсі – єдині футболісти, які залишились у команді після того, як «вождів» очолив Енді Рід.

«Ентоні – універсальний футболіст. Він неперевершений блокувальник, який непогано вміє ловити м’ячі. А ще – чудовий лідер на полі та поза ним. Він один із тих людей, які мають бути в роздягальні кожної команди», - характеризував «Ковбасу» тренер Рід.

Для вболівальників «червоних» Ентоні також запам’ятався тим, що завжди з'являвся на тренувальні збори у смішних костюмах: гонщик, ковбой, байкер, а одного разу Шерман прибув у тренувальний табір у трико в кольорах американського прапора. 

«Своїми костюмами я просто хочу покращити настрій усім партнерам по команді, перш ніж розпочнуться важкі часи тренувальних зборів», – одного разу сказав він.

Про вихід на пенсію Шерман теж оголосив доволі оригінально. Одягнений у військове спорядження і зі зброєю в руках, він мало не зі сльозами на очах дякує організації і вболівальникам. Свою промову Ентоні завершує словами про те, що розпочинає нову кар’єру. А потім сідає у вертоліт і відлітає на захід сонця. Американські журналісти жартують, що наступним етапом в житті Шермана стане посада заступника шерифа.

А тепер про фулбеків і чому ця позиція – на межі зникнення.

Після заяви Шермана про завершення кар’єри, в NFL залишилося лише 23 гравці цього амплуа. За останні три роки на драфті вибрали понад 700 футболістів. Як думаєте, скільки серед них було фулбеків? Правильна відповідь – жодного.

Чому так? Під час виносних розіграшів роль фулбека – блокувати вільного захисника, розчищаючи при цьому дорогу раннінбеку. Коли розігруються пасові комбінації, фулбек допомагає захищати квотербека. У сучасному футболі тренери набагато частіше використовують для цієї роботи габаритних тай-тендів і ранінбеків, відтак тримати фулбека в ростері немає сенсу. Та й випускники, які в коледжах виступали на цій позиції, на драфт виходять в інших амплуа, адже зарплати фулбеків у NFL – одні з найнижчих. Відносно багато, як для NFL, заробляють лише Кайл Ющак із San Francisco 49ers, Дерек Уотт із Pittsburgh Steelers та Сі Джей Гем з Minnesota Vikings

Фото: NFL, GAIL BURTON AP, Matt Starkey

Другие посты блога

Все посты