Tribuna/Американский футбол/Блоги/Лінія скріміджу/Три стартові квотербеки в NFL вже змінили команди. В ESPN прогнозують, що таких буде 15. (Ч.1)

Три стартові квотербеки в NFL вже змінили команди. В ESPN прогнозують, що таких буде 15. (Ч.1)

Це міжсезоння в NFL обіцяє бути вогняним

Автор — Svyatoslav Drabchuk
21 февраля 2021, 10:35
19
Три стартові квотербеки в NFL вже змінили команди. В ESPN прогнозують, що таких буде 15. (Ч.1)

Перша з 15 можливих трансферних бомб в NFL вибухнула за тиждень до 55-го Супербоулу. Los Angeles Rams і Detroit Lions вирішили не тягнути кота за хвіст і помінялися квотербеками (з доплатою, звісно). У сонячну Каліфорнію переїхав Метью Стаффорд (№9), а в «місто моторів» вирушив Джаред Гофф (№16) + Detroit обиратиме замість Rams гравців у третьому раунді драфту-2021, першому раунді 2022 року і першому раунді 2023-го.

Куди менше капіталу за свого стартового розігрувача отримала Philadelphia Eagles. «Орли» за Карсона Вентца, який перебрався в Indianapolis Colts, виторгували лише пік третього раунду цьогорічного драфту і другого раунду ще через рік. (*На драфті  клуби отримують піки, залежно від місця, яке вони зайняли в останньому сезоні, і цими піками вони можуть обмінюватися з іншими командами). Експерти американського спортивного каналу ESPN прогнозують, що ще як мінімум 12 стартових квотербеків змінять клуби в це міжсезоння. Хто ж наступний?

Дешон Вотсон.

Квотербек Houston Texans сам хоче покинути команду. За інформацією інсайдерів ESPN, запит на обмін Дешон подав після того, як керівництво «техасців» відмовилось врахувати його думку при виборі нового головного тренера. Футболіст виказав  своє невдоволення в соцмережах, а у відповідь почув від власника команди, пана МакНеєра, що «ув'язнені не повинні керувати в'язницею», що ще більше долило масла у вогонь. Американська преса пише, що Texans не зацікавлені в обміні Вотсона, але для тих, хто цікавитиметься футболістом, оприлюднили прайс: мінімум три піки першого раунду, пік другого раунду, пік третього раунду, а також ще один пік з пізніх раундів драфту.

Аарон Роджерс.

Якщо ви думаєте, що автор цього тексту зійшов з розуму, то мушу вас запевнити, що це не так. «Та Green Bay Packers, після такого сезону, в житті не обміняють Роджерса», - скажете ви. Я ж відповім вам, товариство, – це NFL. Аарон дійсно видав божевільний сезон і нагорода MVP йому теж дісталась заслужено. Та є одне «але». Після програшу у фіналі Національної конференції Роджерс, відповідаючи на запитання про свої перспективи в команді, він сказав: «Майбутнє багатьох гравців – під питанням, і моє зокрема». Ну, і навіщось же Packers взяли собі в першому раунді минулорічного драфту молодого квотербека Джордана Лава. Читаючи новини про Аарона Роджерса, десь тихенько сміється Брет Фавр, if you know what I mean.

Дак Прескот.

Стосунки цього квотербека і Dallas Cowboys іще з минулого сезону – на грані фолу. Дак хоче великий контракт, Cowboys ніби-то теж цього хочуть, але умови їхньої угоди і угоди Прескота трііішечки відрізняються. На старті минулого сезону ці двоє домовились про солідний, на понад 30 мільйонів зелених, франчайз-тег (для тих, хто не знає: це така клубна мітка, яка не дозволяє гравцеві підшукувати собі нову команду). Прескот, граючи під цим тегом, мав довести власнику команди Джері Джонсу, що він вартий великих грошей і, швидш за все, довів би, судячи за цифрами, та в 5 турі зламав ногу. Після відновлення від травми Дак має повне право вийти на ринок вільних агентів і змінити команду, але, за даними інсайдерів, Прескот і  Cowboys все ще продовжують домовлятися.

Джиммі Гаропполо.

З Джиммі Джі ситуація така. Більшу частину минулого сезону він пропустив через травми, а в тих матчах, у яких все-таки зіграв, не був схожим на квотербека, який сезоном раніше допоміг своїй команді вийти в Супербоул. Головний тренер San Francisco 49ers Кайл Шенахан і протягом сезону, і після його завершення підтримував свого квотербека. Натомість у Лізі з’вляються чутки, що «49ті» цікавляться іншими футболістами на цю позицію. Самим же Джиммі за тими ж чутками активно цікавляться New England Patriots – головний тренер «патріотів» Біл Белічек нібито готовий дати Джиммі другий шанс. Гаропполо, своєю чергою, може навіть піти на зменшення зарплати, щоб повернутися в команду, яка колись його задрафтувала.   

Тедді Бріджвотер.

Екс-квотербек Minnesota Vikings, New York Jets і New Orleans Saints лише в минулому сезоні перейшов у Carolina Panthers. Із «пантерами» Бріджвотер підписав трирічний контракт на 63 мільйони доларів, але за підсумками дебютного сезону не надто вразив керівництво своєї нової команди. Повідомляється, що менеджмент Panthers цікавився обміном Метью Стаффорда, а після того, як його забрали Los Angeles Rams, переключився на Дешона Вотсона з Houston Texans. Якщо клуби домовляться про трансфер, то Бріджвотер може змінити ще одну команду в NFL.

P.S Матеріал у підсумку вийшов більшим ніж планувалось, тому я вирішив його розділити на дві частини. Друга буде доступна для читання вже найближчим часом, а цю попорошу вас підтримати плюсами, коментарями і підпискою на блог Лінія Скріміджу.

 Фото: Bob Donnan/USA TODAY Sports; Dylan Buell/Getty Images; Kyle Terada/USA TODAY Sports; Jim Rogash/Getty Images; AP Photo/Rick Scuteri; AP Photo/Eric Christian Smith

 

Другие посты блога

Все посты