Tribuna/Американский футбол/Блоги/Лінія скріміджу/Том Бреді міг взагалі не потрапити в NFL, а став найтитулованішим гравцем Ліги

Том Бреді міг взагалі не потрапити в NFL, а став найтитулованішим гравцем Ліги

Майже кінематографічна розповідь про найкращого гравця в історії американського футболу

Автор — Svyatoslav Drabchuk
3 февраля 2021, 12:57
7
Том Бреді міг взагалі не потрапити в NFL, а став найтитулованішим гравцем Ліги

«Хлопець занадто худий, невпевнено кидає м’яч і не має необхідної швидкості, щоб втекти від захисників». Такі характеристики Тому Бреді нині можна знайти у звітах скаутів чи не кожної з команд NFL, яка 22 роки тому переглядала молодого квотербека.  Випускник Мічиганського університету хоч і здобув для своєї команди два трофеї – Citrus and Orange Bowls, ніколи не був зіркою студентського футболу. Тому коли Бреді наприкінці 99-го повідомив, що виставив свою кандидатуру на драфт NFL, у те, що він стане професійним футболістом, вірило небагато людей.   

«Днем Х» для Тома Бреді стало  16 квітня 2000-го. Драфт проводили в театрі в Медісон-сквер-гарден в Нью-Йорку. Том із батьками теж вирушили до «Великого яблука», але за процесом спостерігали не в студії, облаштованій у театрі, а по телевізору.    

«Нам казали, що його мають вибрати або в 3-му, або в 4-му раунді. Але коли закінчувався 5й, Том почав серйозно хвилюватись, тож ми вийшли прогулятись кварталом», - пригадує той день тато майбутньої легенди американського футболу.

Коли Том із батьком повернулись у номер, була вже середина 6-го раунду, а прізвище Бреді досі не назвали. Вже ставши зіркою NFL, в документальному фільмі ESPN він розповів, як почувався в ту ніч.

«Я не вірив, що в 6-му раунді драфту мене вибере хоч якась із команд NFL, бо ті, кому були потрібні квотербеки, вже свій вибір зробили.  Я почав збирати речі, а в голові прокручував можливі варіанти майбутнього працевлаштування. Батьки все ще дивились телевізор, а я хотів якнайшвидше поїхати додому», - зізнався Бреді.

Тим часом в NFL залишилося лише  55 вакантних місць. Під 199 номером у 6-му раунді обирають Нью-Інгленд Петріотс, але ж їм точно не потрібен квотербек, адже в команді є аж 3 гравці цього амплуа. Ведучий отримує картку з прізвищем гравця, якого драфтують «патріоти», і оголошує: «New England Partiots selected Tom Brady, quarterback Michigan State». Пізніше скажуть, що, задрафтувавши квотербека, головний тренер «бостонців» Біл Белічек зробив собі чудовий подарунок на день народження, який він святкує саме 16 квітня.

Бреді був сьомим, кого «Нью-Інгленд Петріотс» обрали того вечора. Власник команди Роберт Крафт пригадує їхню першу розмову:

 

«Цей худий, молодий хлопець підійшов до мене і сказав: "Привіт, містере Крафт. Мене звуть Том Бреді». Я відповів йому: "Так, я знаю хто ти, ми обрали тебе в шостому раунді". Він подивився мені в очі і відповів: "Усе правильно, і це найкращий вибір в історії Вашої команди".

 

І ці слова виявились пророчими. Уже в другому сезоні на професійному рівн,  Том Бреді став дублером основного квотербека «Петріотс» Дрю Бледсо, а після травми останнього на початку сезону «зацементував» за собою місце гравця основи на довгі 20 років.   

У складі команди він 9 разів грав у матчі за Супербоул і 6 разів ставав його переможцем, що робить його найтитулованішим гравцем в історії цього виду спорту. За декілька днів 43-річний квотербек зіграє у своєму 10-му фіналі NFL і може виграти уже 7-й чемпіонський перстень, – але не з «Петріотс», а з  «Тампа-Бей Бакканірс», до яких він доєднався на початку цього сезону.

55-й Супербоул відбудеться на «Реймонд Джеймс Стедіум» у місті Тампа (штат Флорида) 7 лютого 2021 року. Суперниками Бакканірс будуть «Канзас-Сіті Чіфс», відомі Патріком Махоумсом, якого називають наступником Бреді. Та про це – уже в іншому матеріалі.

 

 

 

Другие посты блога

Все посты