Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол у всіх його проявах/Заверніть одразу двох

Заверніть одразу двох

10 пар футболістів, які грали разом за два різних клуби

Автор — NZL
9 мая 2020, 15:21
5
Заверніть одразу двох

Джанлуіджи Буффон - Ліліан Тюрам

Парма (1996-2001)

Ювентус (2001-2006)

Легендарні італієць і француз 10 років грали в одному клубі. Спочатку це була дуже симпатична Парма другої половини 90-х, але потім її поступово почали перетягувати до себе більш знамениті та багаті клуби. Як наслідок, Буффон і Тюрам опинилися в Ювентусі. Тим же самим шляхом, тільки транзитом через Інтер, пройшов Фабіо Каннаваро.

 

Патрік Війєра - Златан Ібрагімович

Ювентус (2005-2006)

Інтер (2006-2009)

Цього разу навпаки, вже Юве відчув на своїй шкурі, що означає віддавати лідерів. У 2006 році відбувся Моджигейт, в результаті чого туринців понизили в класі і команду почали покидати провідні гравці. Дзамбротта і Тюрам перейшли в Барселону, Каннаваро в Реал, а Війєра з Ібрагімовичем опинилися в Інтері, який почав домінувати в Серії А.

 

Міхаель Баллак - Зе Роберто

Байєр (1999-2002)

Баварія (2002-2006)

Це не перший і не останній випадок, коли Баварія забирає собі лідерів інших німецьких команд. Через це її багато хто не любить в Німеччині. Міхаель Баллак і Зе Роберто сенсаційно вивели Байєр у фінал Ліги Чемпіонів, де дали достойний бій зірковому Реалу. Однак, казка фармацевтів тривала не довго, потім мюнхенці вирішили, що таким гравцям буде краще у них.

 

Паулу Феррейра - Рікарду Карвалью

Порту (2002-2004)

Челсі (2004-2010)

А от цій парі вже вдалося не тільки вийти в фінал з клубом-андердогом, а й виграти Лігу Чемпіонів. Після цього Жозе Моуріньо перебрався в Англію та перетягнув з собою до Челсі двох португальських захисників. Там Ріккі та Паулу також не загубилися і додали собі в колекцію багато нових трофеїв.

 

Карлос Тевес - Хав'єр Маскерано

Корінтіанс (2005-2006)

Вест Хем (2006-2007)

Одні з найталановитіших футболістів Південної Америки початку 00-х шокували спортивний світ, коли приєдналися не до одного з європейських грандів, а в середняк АПЛ Вест Хем. За чутками, за цією історією стояв скандальний агент Кіа Джурабчян, який володів правами на футболістів. Як би там не було, а в Лондоні Тевес та Маскерано не затрималися надовго і невдовзі їхні шляхи розійшлись.

 

Роберт Левандовський - Матс Хуммельс

Боруссія Д (2010-2014)

Баварія (2016-2019)

Ще один приклад того, як Баварія знімає вершки з інших клубів Бундесліги. Юрген Клопп у Дортмунді зумів побудувати чемпіонську команду, яка дійшла до фіналу ЛЧ, але потім їхнього найкращого бомбардира переманили у Мюнхен, а згодом тією ж дорогою послідував і лідер захисту Боруссії.

 

Гарет Бейл - Лука Модріч

Тоттенхем (2008-2012)

Реал (2013-...)

Бейл та Модріч заявили про себе футбольному світу у складі шпор, але майже всі свої нагороди, в тому числі чотири кубки європейських чемпіонів, здобули у складі королівського клубу. Валлієць приходив в Мадрид у статусі більш талановитого гравця, але суттєвішу роль в команді відігравав хорват, якому навіть вдалося  здобути золотий м'яч. Бейла вже давно сватають в інший клуб, хоча в його активі також є вагомі досягнення, наприклад звання найкращого гравця фіналу ЛЧ, в якому він забив два голи, перший з яких став одним із найкращих в історії турніру.

 

П'єр-Емерік Обамеянг - Генріх Мхітарян

Боруссія Д (2013-2016)

Арсенал (2018-2019)

Це вже не перший випадок, коли два гравці переходять з Дортмунду в склад канонірів, раніше за цим же машрутом пройшли Йенс Леманн та Томаш Росіцки. Колишній футболіст Шахтаря одразу підкорив Бундеслігу, ставши одним із найкращих гравців сезону, але потім його виступи вже не були такими яскравими, вірменин втратив стабільність і почав часто змінювати клуби. В Лондоні до нього приєднався зірковий напарник по Боруссії Обамеянг. В Арсеналі їхня зв'язка вже не була такою грізною, хоча забивний габонець залишився на своєму рівні, а от Генріх невдовзі знову змінив прописку.

 

Бенджамін Менді - Бернарду Сілва

Монако (2015-2017)

Манчестер Сіті (2017-...)

В сезоні 2016-17 в Монако зібралася суперталановита команда, яка зуміла перервати гегемонію ПСЖ в чемпіонаті Франції та дійти до півфіналу ЛЧ, по дорозі вибивши МанСіті. Звичайно ж, це привернуло увагу всіх багатих клубів і вже на наступний сезон більшість лідерів монегасків були в інших командах. Менді та Сілва чудово влилися в новий колектив і одразу ж після перемоги в Лізі 1, взяли два поспіль титули чемпіонів АПЛ.

 

Андрій Шевченко - Каха Каладзе

Динамо К (1998-1999)

Мілан (2001-2006, 2008-2009)

Остання пара найближча для українських любителів футболу. Шева першим з Динамо Лобановського зразка другої половини 90-х поїхав підкоряти Європу і це йому вдалося на 100%. Трішки пізніше россо-неррі зробили ставку на ще одного гравця киян і знову не прогадали. Хоча спочатку грузин не був основним, але потім він став дуже корисним для Мілана, провів в Італії багато сезонів, здобув авторитет серед партнерів та любов вболівальників. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты