Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол у всіх його проявах/Скільки матчів грають англійські топ-клуби протягом сезону

Скільки матчів грають англійські топ-клуби протягом сезону

Продуктивний рік

Автор — NZL
6 июня 2019, 00:04
5
Скільки матчів грають англійські топ-клуби протягом сезону

Клуби АПЛ провели ударний сезон в Європі, одразу чотири з них зіграли максимальну кількість матчів в єврокубках, дійшовши до фіналів. Додайте до цього ще три внутрішніх турніри і отримаєте дуже велику кількість ігор протягом сезону.

Давайте порівняємо статистику найкращих англійських клубів та побачимо, чий сезон був найскладніший в плані кількості проведених матчів.

6-5 місце. Манчестер Юнайтед - Ліверпуль. (53 гри)

Хоча Ліверпуль провів набагато успішніший сезон ніж МЮ, показники кількості матчів у них однакові. Мерсісайдці вилетіли з обох внутрішніх кубків одразу в перших раундах, а червоні дияволи завдяки сенсаційному проходу ПСЖ в Лізі Чемпіонів та 4 матчах в кубку Англії таки зуміли не відстати від принципових суперників.

4-3 місце. Тоттенхем - Арсенал. (58 ігор)

Сусіди по північному Лондону програли свої єврокубкові фінали, але сезон у них вийшов цікавий та насичений. Шпори програли найбільшу кількість матчів серед цієї шістки, проте загалом, вони провели вдалий сезон, який увінчався історичним досягненням - першим виходом у фінал Ліги Чемпіонів. Каноніри, як завжди останнім часом, були нестабільними і мабуть не можуть занести цей відрізок собі в актив, незважаючи на велику кількість матчів.

2 місце. Манчестер Сіті. (60 ігор)

МанСіті провів максимальну кількість матчів вдома, дійшовши в усіх турнірах до фінальної стадії та вигравши всі трофеї. Також у них феноменальний відсоток перемог, найменше поразок та нічийних результатів. Однак, через прикрий виліт з Ліги Чемпіонів, їм не вдалось провести ідеальний сезон та зіграти рекордну кількість матчів.

1 місце. Челсі. (62 гри)

Челсі дійшов до фіналу кубка ліги і ледь не виграв його, програвши лише по пенальті. Похід за кубком Англії був менш вдалим, але завдяки тому, що плей-офф в Лізі Європи розпочинається з стадії 1/16, а не 1/8, їм вдалося зіграти в єврокубках на 5 матчів більше ніж Сіті і таким чином, стати командою, яка провела найбільш офіційних ігор протягом сезону.

Другие посты блога

Все посты