Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол у всіх його проявах/Офіційно: Шахтар 13-й раз поспіль проводить єврокубковий сезон краще ніж Динамо

Офіційно: Шахтар 13-й раз поспіль проводить єврокубковий сезон краще ніж Динамо

Принципові суперники конкурують не тільки на внутрішній арені.

Автор — NZL
17 марта 2018, 11:12
21
Офіційно: Шахтар 13-й раз поспіль проводить єврокубковий сезон краще ніж Динамо

В єврокубках Динамо та Шахтар пересікались в особистому протистоянні лише одного разу, однак заочно вони змагаються кожного року. Євросезон 2017/18 на цьому тижні вже закінчився як для донеччан так і для киян, тому можна підвести деякі підсумки. Динамо набрало 12 залікових балів, Шахтар - 19. Продовжилась традиція кращого виступу гірників у Європі, яка триває вже 13 років.

Останній раз столична команда набирала більше балів ще в сезоні 2004/05. Потім був провал з швейцарським Тюном і виліт з єврокубків ще літом на стадії кваліфікації та дві дуже слабких кампанії в Лізі Чемпіонів. В інших сезонах динамівці виступали вже краще, але все ж гірники стабільно перевершували їх. Наприклад, два роки тому, коли Динамо провело хороший сезон вийшовши вперше за довгий час з групи Ліги Чемпіонів, Шахтар дойшов до півфіналу Ліги Європи. Сезон 2008/09 взагалі, співпало так, що виявився найкращим за цей період як для одних, так і для інших. Півфінал Кубка УЄФА команди Юрія Сьоміна гірники переплюнули перемогою у турнірі. Доречі, тих рекордних 19 балів, які тоді набрало Динамо, Шахтар якраз набрав цього сезону, а взагалі, це для них четвертий кращий результат.

Скрін із сайту УЄФА останніх 10 сезонів:

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты