Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол у всіх його проявах/Шахтар - Рома. Цікаві факти

Шахтар - Рома. Цікаві факти

По гарячим слідам.

Автор — NZL
22 февраля 2018, 17:46
4
Шахтар - Рома. Цікаві факти

Гірники продовжують радувати цього сезону в лізі чемпіонів. Хоча питання про вихід в 1/4 залишається відкритим, більше того, шанси команд практично рівні, але поки що приємних емоцій набагато більше.

- Шахтар продовжив хорошу традицію перемагати в Харкові в ЛЧ. 4 матчі - 4 перемоги. Однак, негативним моментом є те, що у всіх чотирьох матчах ми пропускали: 2-1, 3-1, 2-1, 2-1.

- Команда має характер. Це вже третя вольова перемога гірників в цій ЛЧ. В обох матчах проти Фейєнорда ми пропускали першими, але в підсумку перемагали, такий самий сценарій був і в матчі з Ромою.

- Донеччани ще жодного разу не зіграли в нічию в цьому розіграші ЛЧ: 5 перемог / 2 поразки.

- Це вже четверта поспіль перемога Шахтаря над Ромою, після розгромної поразки у Римі 4-0 в 2006 році, пішли тільки перемоги: 1-0, 3-2, 3-0, 2-1.

- Статистика матчу. Вболівальники отримали справжнє задоволення від цієї гри, команди грали самі і дозволяли грати супернику, як наслідок, видовищний поєдинок з великою кількістю моментів біля обох воріт. Якби не чудова гра голкіперів, то рахунок міг би бути зовсім іншим. Один із кращих матчів на цій стадії, рідко коли побачиш, щоб статистика була настільки рівною:

- Стабільність складу Шахтаря. Гірники мають один із найстабільніших стартових складів у цьому розіграші ЛЧ. Одразу восьмеро гравців виходило в основі у кожному із семи матчів турніру: Пятов, Ісмаілі, Степаненко, Фред, Марлос, Тайсон, Бернард і Факундо Феррейра. Іван Ордець зіграв у всіх матчах, лише одного разу вийшовши на заміну, а інші з перших хвилин. Також по шість матчів мають Ярослав Ракицький та Богдан Бутко, який пропустив тільки першу гру, а в останніх шести був незамінний.

- Це вже третє місто, яке приймало матчі Шахтаря в ЛЧ, причому не тільки на груповому етапі, а й в стадії плей офф. Чи були колись аналоги? По-моєму, це унікальний випадок.

Донецьк (Шахтар - Боруссія Д)

Львів (Шахтар - Баварія)

Харків (Шахтар - Рома)

P.S. Після голу Фреда одразу згадався гол Гавранчіча тій таки Ромі, також з штрафного від перекладини. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты