Tribuna/Теннис/Блоги/Next Generation/Ніколас Кіргіос - майбутній прапороносець Австралії

Ніколас Кіргіос - майбутній прапороносець Австралії

В усіх великих тенісних державах рано чи піздно настає період кризи. В Австралії ця криза настала раніше ніж в Швеції, Німеччині, або США. Сьогодні поговоримо про 19 річного Ніколаса, або просто Нік Кіргіос.

Блог — Next Generation
Автор — LLeyton
17 мая 2014, 21:29
5

В усіх великих тенісних державах рано чи піздно настає період кризи. В Австралії ця криза настала раніше ніж в Швеції, Німеччині, або США. Останій хто був яскравим представником австралійської школи - це Ллейтон Хюїтт. Він розпочав свою кар'єру ще в 1997 році. Пройшло більше 10 років відтоді коли теніс в Австралії розпочав поступово воскресати. Сьогодні буде розмова про 19 річного Ніколаса, або просто Нік Кіргіос.

Нік народився в Канберрі. Його батько Георгій мешкав деякий час в Греції і він має грецьке походження, його матір Норлайла мешкала в Малайзії у Куала Лумпур. Його батько продавав картини, а матір інженер-програміст.

Нік намолодший у сім'ї. Його брат Крістос працює адвокатом, а сестра Халіма працює музикантом у театрі. Нік пристрасний вболівальник баскетболу. В коледжі він займався тенісом та баскетболом. Він важався перспективним майбутнім баскетболістом, але в 14 років він вирішив зосередитись виключно на тенісі. Нік обожнює НБА та вболіває за Бостон Селтікс.

Ідолами Ніка є Ллейтон Хюїтт, Роджер Федерер, Рафаель Надаль, Леброн Джеймс та Майкл Джордан. Улюблене покриття - хард та трава. Спонсори: одяг - Nike, ракетки - Yonex. Що стосується музики то він слухає усі стилі, але найбільше йому подобається Ліл Вейн та Ріанна. Серед фільмів він полюбляє комедії. В вільний від тенісе та баскетболу час він любить проводити час з сім'єю та друзями.

Ніколас виграв свій перший юніорский турнір у Фіджі в 2010 році, коли йому було всього 15 років. Через рік він вперше зіграв на юніорському мейджорі. В 2012 році він виграв 2 мейджора у парі, а минулого року він виграв свій перший та єдиний турнир в Мельбурні. В фіналі пеоегравши свого друга Танасі Коккінакіса. Дебют на дорослому турнірі стався на Ролан Гаррос 2013 де в першому колі він переграв Радека Штепанека, а у наступному раунді поступився Маріну Чілічу. На US Open Нік прошой кваліфікацію, але поступився в першому колі Давіду Ферреру, хоча продемонстрував дуже непогану гру чим заслужив увагу до себе капітана збірної Австралії Патріка Рафтера. Нік дебютував за збірну у матчі плейофф против збірної Польші. Спочатку в парі разом з Крісом Гуччіоне він поступився в 5 сетах Фірстенбергу та Матковскі, а в останій 5 зустрічі Міхала Пшіжезни (хоча та 5 зустріч уже нічого не вирішувала.)

Цей сезон розпочав Нік в Мельбурні переміг Бенджаміна Беккера, а у другому колі програв у 5 сетах Бенуа Перу. Потім знову зіграв за збірну проти Франції. Майже одразу він отримав травму плеча і був змушений пропустити весняну хардову частину сезону. Але повернувся тріумфально у квітні вигравши 2 челенджери у США і заслуженно отримав WC на Ролан Гаррос.

За останій рік він неймовірно виріс і не дарма його важають можливою зміною багаторічному прапороносцю Ллейтону Хюїтту.

 

Другие посты блога

Все посты