Tribuna/Футбол/Блоги/Українською про світове/Що подивитися? Добірка серіалів про спорт

Що подивитися? Добірка серіалів про спорт

В останні роки серіали все більше захоплюють малі екрани, а стрімінгові сервіси продукують тони контенту. До вашої уваги добірка серіалів про спорт.

Автор — Lesha Sierov
13 октября 2020, 14:33
21
Що подивитися? Добірка серіалів про спорт

В останні роки серіали все більше захоплюють малі екрани, а стрімінгові сервіси продукують тони контенту. До вашої уваги добірка серіалів про спорт.

«Тед Лассо» («Ted Lasso»)

Комедійна новинка від Apple TV. По сюжету тренер студентської команди з американського футболу, Тед Лассо, отримує запрошення очолити вигаданий клуб АПЛ «Річмонд». Здавалося, що може піти не так? Тренер, який абсолютно не знається на «соккері», проте є мотиватором не гірше від Клоппа, безумовно, підкорить ваше серце. Історія – класичний «шлях героя». Долаючи свої проблеми, Тед наставляє підопічних та привносить до англійського футболу трохи «американщини». Серіал дуже легко дивитися, із закінченням кожної серії виникає бажання увімкнути нову.

Проте якщо ви очікуєте побачити красиві футбольні матчі, тактичні протистояння тренерів – вимушений вас розчарувати. Серіал більше про взаємостосунки. А футбол – приємний фон. І хоча головний герой дещо наївний оптиміст, він не дурний і не карикатурно зображений дивак. Просто герой хоче зробити життя оточуючих його людей краще, часто забуваючи про себе.

Перший сезон вже повністю вийшов і серіал офіційно подовжено на другий. Дуже раджу дивитися мовою оригіналу, тому що достатньо багато комедійних моментів будується на відмінності американського англійського та британського. 10 серій по 30 хвилин точно прикрасять декілька ваших вечорів приємною атмосферою.

«Англійська гра» («The English game»)

Це вже проект від Netflix, більш серйозний та драматичний. П’ятигодинний міні-серіал про зародження футболу. В центрі історії – Фергус Сутер, перший професійний футболіст, який почав заробляти своєю грою.

Серіал не назвати історичним, є художні припущення і деякі невідповідності історичним даним (наприклад, клуби «Блекберн Олімпік» та «Блекберн Роверс» об’єднані в один – «Блекберн»). Проте це не заважає насолоджуватися переглядом.

У серіалі показані важливі для становлення сучасного футболу речі: перехід від статусу аматорського спорту до професійного, перші трансфери, затвердження нових правил та регламенту і т.д. На фоні ж футбольної історії опис життя простих людей, для яких, відпрацювавши зміну на фабриці чи заводі, почути новину про виграш улюбленої футбольної команди – бальзам на душу.

Окрім Фергуса Сутера, ще одним гравцем, показаним в серіалі, який дійсно існував, є сер Артур Кіннерд. Гравець любительської команди «Олд Ітоніанс», а після цього Президент Футбольної асоціації. Завдяки футболу та постійному спілкуванні із робочим класом Англії серу Артуру вдалося змінити ставлення до гри, як до привілею аристократів та популяризувати її по всій Британії.

«Останній танець» («The Last Dance»)

Гучна прем’єра цієї весни, яка прикувала погляди мільйонів шанувальників баскетболу. Весь шлях Майкла Джордана та його «Чикаго» від початку кар’єри Короля Повітря до останнього чемпіонства «Буллз» у його епоху. Усім, хто цікавиться баскетболом, знайомі імена Піппена, Родмана, Керра, Філа Джексона та інших творців успіху «биків». В цьому документальному серіалі ви почуєте кожного з них, їх розповіді допоможуть утворити повну картину подій тієї епохи.

У серіалі також використано унікальні архівні кадри з роздягалень, готельних номерів, залів для пресс-конференцій та тренувань, які не були опубліковані раніше. І, звісно, фігура Майкла, як оповідача посередині. Думаю, багато хто чув або здогадувався про не найкращі риси характеру Джордана і в цьому 10-ти серійному альманасі ви побачите причини такої поведінки Короля.

До речі, на днях «Лейкерс» виграли НБА, а для Леброна Джеймса цей фінал став 4-тим переможним з 10-ти, в яких він брав участь. У Джордана ж 6 фіналів виграно з 6-ти. Великий!

«Блиск» («Glow»)

Ще один проект від гіганту стрімінг-індустрії «Netflix». Історія про жіночий реслінг. В центрі сюжету акторка Рут, яка, знаходячись в пошуках роботи, погоджується знятися у новому телешоу, присвяченому жіночим боям на ринзі. Ні у кого із учасниць шоу немає професійного досвіду в цій сфері, а режисер просто хоче заробити грошей для подальших зйомок.

Якщо ви не фанат реслінгу, серіал може здатися нудним або нецікавим. Це не те шоу, яке змусить полюбити цей вид спорту. У нас проект було прийнято прохолодніше, ніж у США, де реслінг – ціла культура.

Проте подивитися його, на мою думку, все ж варто хоча б заради яскравих образів героїнь, костюмів та непогано відтвореної атмосфери американських 80-х. Якщо не сподобається, завжди можна увімкнути професійний реслінг від WWE та насолоджуватися ним.

Щоб не перенаситити детальними описами, хочу просто порекомендувати ще декілька хороших серіалів. Це документальні «Все або нічого: Манчестер Сіті» та «Все або нічого: Тоттенгем» від Amazon. А також художні «Королівство» про сім’ю бійців UFC та «Футболісти» («Ballers») із Дуейном Джонсоном у головній ролі про американський футбол.

Приємного перегляду!

Другие посты блога

Все посты