Tribuna/Футбол/Блоги/Українською про світове/Дебют Бущана та Ярмоленко на вістрі атаки. Прогнозуємо склад збірної на найближчі матчі

Дебют Бущана та Ярмоленко на вістрі атаки. Прогнозуємо склад збірної на найближчі матчі

Футбольний простір України сколихнула погана новина: лідери донецького «Шахтаря» та збірної України - Андрій Пятов та Тарас Степаненко склали позитивний тест на COVID-19. Через це вся донецька команда закрилася на карантин. Тож Пятов, Степаненко, Матвієнко, Коваленко, Марлос та Жуніор Мораес не допоможуть національній збірній у найближчих матчах. Також тренерський штаб не зможе розраховувати на травмованих Зінченка, Коноплянку, Кривцова, Супрягу, Болбата та Буяльського.

Автор — Lesha Sierov
6 октября 2020, 12:08
7
Дебют Бущана та Ярмоленко на вістрі атаки. Прогнозуємо склад збірної на найближчі матчі

Футбольний простір України сколихнула погана новина: лідери донецького «Шахтаря» та збірної України - Андрій Пятов та Тарас Степаненко склали позитивний тест на COVID-19. Через це вся донецька команда закрилася на карантин. Тож Пятов, Степаненко, Матвієнко, Коваленко, Марлос та Жуніор Мораес не допоможуть національній збірній у найближчих матчах. Також тренерський штаб не зможе розраховувати на травмованих Зінченка, Коноплянку, Кривцова, Супрягу, Болбата та Буяльського.

 Давайте спробуємо спрогнозувати основні склади на два найближчі матчі збірної: товариський із французами та гру у Лізі Націй з німцями.

Воротар

Через відсутність Пятова до збірної терміново був довикликаний голкіпер «Олександрії» Юрій Паньків. Також в розпорядженні Шевченка є динамівець Бущан та гравець «Реалу», Андрій Лунін. Саме між ними двома, скоріш за все, і обиратиме Андрій Миколайович.

Бущан має регулярну ігрову практику у «Динамо». Георгій вдало замінив Бойка, коли той був травмований, а після повернення останнього без проблем виграв в нього конкуренцію за звання першого номера киян. Бущан значно додав у минулому сезоні і не збавляє обертів у цьому. В другому матчі проти «Гента» голкіпер видав ледь не найкращий свій перформанс за часів гри за «Динамо» і подарував столичному клубові прохід до групи Ліги Чемпіонів.

Лунін же, навпаки, практики в «Реалі» не має зовсім. Андрій стабільний другий номер королівського клубу, але конкурувати із Куртуа за потрапляння в основу поки не здатен. Проте Шевченко довіряє молодому голкіперу в товариських матчах. У трьох останніх «товарняках», із Туреччиною, Нігерією та Естонією місце в рамці займав Андрій. А гра із Францією, нагадаю, буде товариською. Тож, думаю, Бущана побережуть на ігри Ліги Націй з німцями та іспанцями, а з французами в основі вийде Лунін.

Update: у Луніна з Паньківим також виявили COVID, тож і з Францією в основі вийде Бущан.

Захисники

Із центральних захисників до збірної викликано Забарного, Чеберка та Пластуна. За потреби і Миколенко може зіграти в центрі. І,  зважаючи на те, що у складі також є Михайличенко та Соболь, ліві захисники, саме Віталія тренерський штаб бачить як основного центрального захисника на найближчий ігровий цикл. Хто стане до нього в пару – питання. Поки що молоді Чеберко та Забарний претендують лише на дебют у товариській зустрічі, а Пластун – на гру в основі в Лізі Націй.

Справа ж у захисті можуть зіграти Караваєв та Конопля. Олександр повернувся до основи «Динамо» через травми основних захисників команди, щоправда грати він вимушений переважно зліва у захисті. Проте Караваєв більш досвідчений за 21-річного Коноплю, для якого це перший виклик до національної збірної. І скоріш за все захисник «Десни» стане лише запасним варіантом для тренерського штабу, а Караваєв вийде спочатку із Францією (подивитися, як він зіграє на правому фланзі, де давно не грав), а потім і в основі зі збірною Німеччини.

Півзахисники

В цій ланці багато залежить від того, чи продовжить Шевченко дотримуватися власної футбольної філософії гри у контроль та короткий пас, чи все ж, виходячи з виконавців, які в нього є, змінить ігрову модель. Якщо припустити, що збірна все ж вийде із схемою 4-3-3 ( 4-2-3-1) в обох наступних матчах, то залізно основний Маліновський зіграє в них з перших хвилин. Він єдиний із основної трійки півзахисників зараз у команді (нагадаю, поряд з Русланом в основі грають Степаненко та Зінченко), тож навколо Маліновського, скоріш за все, і будуватиметься півзахист.

В опорній зоні зіграє Сидорчук, також в обох матчах. Сергій непогано проявив себе у грі з Іспанією, вийшовши на заміну замість Харатіна. Він зробив центр поля більш важким для просування суперника, а також непогано, наскільки це було можливо в тому матчі, рухав м’яча вперед.

А ото щодо третього центрального півзахисника, тут тренерський штаб може поексперементувати. До збірної викликано Шапаренка, який дуже потужно заграв при Луческу. Також є номінальний опорник Макаренко, Володимир Шепелев та Роман Безус, якого було довикликано в останній момент. Здається, що саме Роман займе місце в основі у Лізі Націй, він більше підходить під «роль Зінченка», як гравець атакувального плану. Шепелев та Макаренко в цьому аспекті менш креативні гравці. Проте хтось із них, скоріше динамівець, у матчі з Францією може вийти з перших хвилин.

Атака

Тут у Шевченка вибір зовсім невеликий. Чистий центрфорвард один – Яремчук. Три праві вінгери: Ярмоленко, Циганков та Зубков. Та жодного номінального лівого. Тож доведеться видумувати. Так, кожен з вищезгаданих гравців може зіграти зліва, а Ярмоленко може й в центрі, проте хто буде найбільш ефективним на нерідній позиції?

Скоріш за все, ліворуч зіграє Яремчук. Романа вже було задіяно на цій позиції у минулих матчах збірної і там він проявив себе чудово. У товариській грі справа може зіграти Зубков, а у Лізі Націй – Циганков. Віктор ще не набрав свою оптимальну форму, тож кілька матчів поспіль, можливо, для нього буде важко відіграти. А в центрі доведеться грати Ярмоленку. Чи то хибну дев’ятку, чи класичного центрфорварда – побачимо.

Тож прогноз стартових складів на наступні два матчі.

Проти Франції:

Лунін – Караваєв, Забарний, Миколенко, Соболь – Сидорчук, Малиновський, Шепелев – Зубков, Ярмоленко, Яремчук.

Проти Іспанії:

Бущан -  Караваєв, Пластун, Миколенко, Михайличенко – Сидорчук, Малиновський, Безус – Циганков, Ярмоленко, Яремчук.

Віримо у перемогу збірної та вболіваємо за наших хлопців!

Другие посты блога

Все посты