Tribuna/Футбол/Блоги/Українською про світове/Дуель Моуріньо з Анчелотті та дебют новачків «Челсі». Підсумки 1-го туру АПЛ. Частина друга

Дуель Моуріньо з Анчелотті та дебют новачків «Челсі». Підсумки 1-го туру АПЛ. Частина друга

Друга частина підсумків 1-го туру найкращої ліги світу.

Автор — Lesha Sierov
16 сентября 2020, 13:58
3
Дуель Моуріньо з Анчелотті та дебют новачків «Челсі». Підсумки 1-го туру АПЛ. Частина друга

 «Тоттенгем» - «Евертон»

Оновлений центр поля «Евертона» із Аланом, Хамесом та Дукуре проти команди Моуріньо – вивіска цікава. Насправді ж матч надвидовищним не вийшов. Так, «Тоттенгем» більше володів м’ячем, але заходив до штрафного майданчику суперника рідко, а з усіх ударів, що було завдано із меж штрафного, по-справжньому небезпечним був лише постріл Догерті, який відбив Пікфорд. «Евертон» же діяв із явним перекосом на лівий фланг, на якому надшвидкий Рішарлісон кожного разу змушував захисників наздоганяти його.

Бразильця Хускорд назвав кращим гравцем матчу, проте, на мою думку, кращим все ж був Хамес. Він перший гравець «Евертона» за довгий час, який створив 5 гольових моментів за один матч, до нього це робив Гільві Сігюрдссон ще за часів гри за «Суонсі». Так, Хамес напряму не взяв участь в єдиному голі в цьому матчі (Кальверт-Льюїн забивав, Дінь віддавав), але його рух із м’ячем та обсяг виконаної роботи зробили неабиякий внесок у перемогу «Евертона».

Щодо команди Моуріньо, непогано дебютував Догерті, трохи гірше Хьойберг, Жозе навіть випустив Ндомбеле, якого сам же і списав минулого сезону, проте й це не допомогло. Здається, що із таким підходом до менеджементу та до гри команди, Моуріньо знову недопрацює до кінця контракту.

«Шеффілд Юнайтед» - «Вулвергемптон»

За вивіскою, мабуть гра найбільш схожих та рівних між собою команд. Контратакуючий «Вулвергемптон» та «Шеффілд», який не звик грати першим номером. Що ж з цього вийшло? А вийшло так, що як раз-таки невміння «Юнайтед» вести гру призвело до їх поразки. Контратаки «вовків» були настільки швидкими, що у вільні зони, які залишав «Шеффілд», можна було вмістити ще одну футбольну команду. Як результат, поразка «клинків» 0:2. До того ж не найкращий дебют видав їх воротар, Рамсдейл. Він врятував у декількох моментах, проте у ситуаціях з голами зіграв не найкращим чином. «Вулвз» особливо не потребували м’яча і не хотіли їм володіти, вони використовували свою головну зброю – контратаки і робили це успішно. «Шеффілд» же за увесь матч мав один небезпечний момент із влучанням у стійку від Флека і усе. Тож поразка закономірна.

«Брайтон» - «Челсі»

За лондонців у цьому матчі дебютували одразу 2 новачки – Хаверц та Вернер. Лемпард після матчу говорив, що хлопці ще не до кінця інтегрувалися до команди, до розуміння гри і це було видно, особливо випадав Хаврец. Але не тільки у цьому справа, увесь «Челсі» виглядав якось незібрано. Команда програла володіння «Брайтону», одному з аутсайдерів минулого сезону, навіть по ударам 13 – 10 не на користь лондонців. Так, є перемога із рахунком 3:1, проте xG, наприклад, усього 1,27, у «Брайтона» ж – 1,44. І ми пам’ятаємо, як «Челсі» забивав: гол з пенальті, дальній удар Джеймса, гол з кутового, тобто абсолютно не комбінаційні голи. Проте й «Брайтон» забивав дальнім ударом, не без допомоги Кепи. Дивлячись на рахунок, здається впевнена перемога «Челсі», але по грі нічия 1:1 або 0:0 була б більше закономірним результатом. Лемпарду ще доведеться попрацювати над командною грою, проте за потенціалом просто зараз «Челсі» один з трьох фаворитів на титул.

«Вест Бромвіч» - «Лестер»

Дебютан АПЛ «Вест Бром» всю першу половину зустрічі героїчно стримував атаки «Лестера», проте на те, щоб робити це протягом усього матчу, їм не вистачило сил. Як результат, перемога гостей із рахунком 0:3. Дубль зробив Варді, ще одним голом відзначився новачок команди, Тімоті Кастань. Загалом, перемога «Лестера» виглядає цілком заслуженою, команда володіла м’ячем протягом усього матчу, «Вест Бромвіч» же із важкістю зв’язував 5 передач із просуванням на половину поля суперника. «Лестер» невдало завершив сезон минулий, тож ця перемога може послугувати хорошим стартом для команди Роджерса, перш за все, у психологічному плані.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты