Tribuna/Футбол/Блоги/Українською про світове/Огляд матчів 2-го туру Ліги Націй. Частина перша

Огляд матчів 2-го туру Ліги Націй. Частина перша

Другий тур Ліги Націй стартував. Команди потроху звикають до турніру і тепер, здається, перспективи рокірування між лігами додають деяким збірним мотивації. Про найцікавіші матчі першої половини туру поговоримо далі.

Автор — Lesha Sierov
8 сентября 2020, 16:58
4
Огляд матчів 2-го туру Ліги Націй. Частина перша

Другий тур Ліги Націй стартував. Команди потроху звикають до турніру і тепер, здається, перспективи рокірування між лігами додають деяким збірним мотивації. Про найцікавіші матчі першої половини туру поговоримо далі.

Найгучніша вивіска

Центральним протистоянням цих двох ігрових днів, безумовно, став матч між Нідерландами та Італією у рамках групи 1. Італійці підходили до зустрічі після невиразної нічиї із боснійцями. Нідерланди ж у першій грі обіграли Польщу, хоча надвидовищністю також не вирізнялися.

У голландців була лише одна зміна, порівняно із минулим матчем, Ван де Бек вийшов замість Бергвейна, зайнявши позицію у центрі поля. На місці ж вінгера «Тоттенгема» грав Вейналдум.

Манчіні, в свою чергу, випустив одразу 7 нових гравців у стартовому складі. Незмінними залишилися лише позиції Доннаруми у воротах, Бонуччі в центрі захисту (до нього в пару вийшов Кьєліні), а також Барелли та Інсіньє.

Свіжість в ногах майже повністю оновленого складу італійців була помітною. Саме гості заволоділи ініціативою з перших хвилин поєдинку. Нідерланди ж гру розпочали нервово, декілька разів небезпечно обрізавшись біля власних воріт, чим Італія скористатися не зуміла.

Постійний тиск на нідерландські ворота все ж дав результат і наприкінці першого тайму гості рахунок відкрили. Іммобіле подав, а Барелла, випередивши захисників, подачу замкнув.

В другій половині зустрічі ж ситуація змінилася. Тепер вже Нідерланди грали першим номером, а Італія більше оборонялася, роблячи ставку на контр-атаки. Але за таким футболом було все ще приємно спостерігати. Не було інертності та небажання грати, як у матчі попередньому. Обидві команди грали на результат.

Нідерланди скоріше заслужили на забитий м’яч, але не на перемогу у цьому поєдинку. Як результат, три очки здобуває Італія, підсумковий рахунок 1:0.

Наша група

У четвертій групі відбулися одразу два цікаві для нас матчі. Про гру України та Іспанії більш докладно ми говорили тут. Провальний поєдинок з точки зору фізики, проте хороше підґрунтя для аналізу проблем і пошуку їх рішень. 4:0 – не вирок, попереду ще є матчі, в яких потрібно довести, що у вищому дивізіоні наша збірна опинилася цілком заслужено.

Нічия у Швейцарії

В іншому ж матчі цієї групи Швейцарія приймала Німеччину. Після поразки від України, швейцарці мали намір взяти очки у матчі з європейським грандом. Німці ж їхали лише за перемогою, тому що нічия, здобута у грі з Іспанією, команду не влаштовувала.

Швейцарія вийшла за вже звичною для себе схемою 3-4-3, яка трансформувалася у 5-4-1 при обороні. Збірна ж Німеччини також зіграла у три центральних захисники, тільки, порівняно із минулим матчем, замість опорника Джана в захисті розташовувався Гінтер.

У матчі, де обом командам потрібна була перемога, першого моменту не довелося довго чекати, вже на 7-ій хвилині Сане небезпечно пробивав по воротах Зомера, проте воротар відіграв надійно. Загалом команди виглядали рівно, почергово перехоплюючи ініціативу та створюючи моменти. Якісний швидкий футбол ми побачили з боку обох колективів, які переможця виявити так і не зуміли. Рахунок відкрив Гюндоган на 13-ій хвилині та вивів німців уперед. Відігралися швейцарці у другому таймі, Відмер точним ударом в кут встановив остаточний рахунок – 1:1.

Дебют чехів

Проте не тільки у Лізі А відбувалися цікаві матчі, у другій групі Ліги Б зустрічалися Чехія та Шотландія. Цей матч став незвичним перш за все через те, що чехи грали фактично другим складом, бо перший було відправлено на карантин. Для багатьох гравців цей поєдинок став взагалі першим у футболці національної збірної.  

Проте навіть таким складом чехи створили проблеми шотландцям і навіть першими відкрили рахунок. 27-ми річний дебютант Якуб Пешек отримав м’яча у штрафному шотландців та переправив його у сітку.

Загалом чехи, в плані атакувальних дій, виглядали цікавіше за шотландців, проте підводив рівень футболістів. З 19 ударів загалом тільки 4 вдалися господарям у площину воріт. Шотландці хоч і били менше, проте були більш влучними і 2 свої удари завершили голами.

Спочатку рахунок зрівняв Дайкс у середині першого тайму, він випередив захисників Чехії та увігнав м’яча у сітку. А перемогу гостям приніс Райан Крісті на початку тайму першого, реалізувавши пенальті.

Не основа Чехії показала хорошу гру, давши гідну відсіч шотландцям, а ті ж, в свою чергу, не зважаючи навіть на недооцінку суперника спочатку, змогли здобути прийнятний для себе результат.

Як ми бачимо, у другому турі вже менше команд показує невиразну гру та небажання змагатися. Ми спостерігаємо більше цікавих та динамічних матчів. Сподіватимемося, що ця тенденція продовжиться і сьогодні, адже ввечері на нас чекають багато цікавих матчів. Тож вболіватимемо за красивий футбол!

Другие посты блога

Все посты