Tribuna/Футбол/Блоги/Новини Бананого футболу/ШАХТАР ПРОЙШОВ МОНАКО: ФАРТ ЧИ ЗАСЛУЖЕНА «ПЕРЕМОГА»?

ШАХТАР ПРОЙШОВ МОНАКО: ФАРТ ЧИ ЗАСЛУЖЕНА «ПЕРЕМОГА»?

Донецький «Шахтар» у матчі відповіді зіграв у результативну нічию яка дозволила по сумі двох матчів кваліфікуватися у груповий этап Ліги Чемпіонів УЄФА. Вирішального удару завдав Михайло Мудрик на 117 хвилині матчу у другому овертаймі.

26 августа 2021, 11:00
1
ШАХТАР ПРОЙШОВ МОНАКО: ФАРТ ЧИ ЗАСЛУЖЕНА «ПЕРЕМОГА»?

Донецький «Шахтар» у матчі відповіді зіграв у результативну нічию яка дозволила по сумі двох матчів кваліфікуватися у груповий этап Ліги Чемпіонів УЄФА. Вирішального удару завдав Михайло Мудрик на 117 хвилині матчу у другому овертаймі. Невдала передача на Алана Патріка рикошетом не наче футбольний бог дмухнув у бік воріт «монегасків», залетівши м’яч у сітку воріт, залишив не однозначні висновки після цієї «результативної нічиї». Чи заслужив «Шахтар» прохід у груповий этап або це звичайне везіння?

Спробуємо розібрати весь матч аби об'єктивно дати відповідь.

Провальний перший тайм

Усі хто дивився матч, або хоча б, бачили рахунок матчу, у першому тайму, можуть і не бути експертами т/к Футбол, або 5 років до цього тренувати команду у третьому дивізіоні Італії, (і навіть, якщо у вас немає особистого блогу на сайті трибуна) усе одно всупереч цим іронічним фактам усі добре розуміють, що «Шахтар» провалив перший тайм.

На мою думку, команда Де Дзербі неочікувана такого жвавого пресингу від «монегасків», які у першому матчі спостерігали як «гірники» грали у свій футбол. Думаю все ж ті «спостереження» не були даремні й у першому таймі ми добре побачили як «Шахтар» намагався контролювати м'яч, але усе одно втрачав його, адже цей контроль не мав жодного продовження у вигляді небезпечних моментів біля воріт Нюбеля. Жодного удару в ствір воріт – ось що отримав «Шахтар» у першому таймі катаючи м’яч під пресингом команди Ніко Ковача. Але все ж слід віддати належне «хитрому хорвату», його план був дієвим і два забитих м'ячі цьому підтвердження.

Забиті м’ячі «Монако»

Забиті м’ячі «монегасків» вони ж по «іронії логіки» пропущені м’ячі «гірників», усі були забиті у першому таймі, вище згаданому, як самому провальному на чолі «Шахтаря» із Де Дзербі. Усі м’ячі, на мою думку, результат вдалого пресингу гравців «Монако», і підтвердження слів Де Дзербі стосовно переваги суперників над його підопічними габаритами й пануванням у верхової боротьбі. Обрізка Маркоса Антоніо не була звичайним браком технічного бразильця, «монегаски» перекрили усі вільні зони та змусили (здається Додо) вкинути аут по далі від воріт на більш вільного від «закривання» Антоніо якого вже чекав кремезний захисник «монегасків» де без шансів «гірники» м’яч втрачають і далі ви вже бачили. 0-1

Другий гол довго чекати не змусив, довга передача Нюбеля скрізь усе поле, подальший розіграш який завершився провалом, Микола Матвієнко не добігав закриваючи простір капітану «монегасків»(на повторах видно як Матвієнко трохи зупинявся надіючись що Бен-Йдер потрапить в офсайд напевно). Але до цього провалу якщо хтось не помітив була програна верхова боротьба за м’яч (здається Додо, чи Вітао) хоч м’яч гравець «Монако» не відібрав, але завадити відбити його захиснику «Шахтаря» вийшло. М’яч все одно пролетів потрапивши до Головіна який далі вивів спокійно свого капітана на ударну позицію. Усе це деталі звичайно, але без цих ключових «деталей» і склався той рахунок на табло з яким «Шахтар» мав виправляти у другому таймі.

Де Дзербі та заміни

У перерві П’ятов трохи струхнув команду Де Дзербі почав робити низку замін одна з яких довго не забарилася чекати результату. Марлос вийшовши на звичну для себе позицію на фланзі опинився дуже вдалій позиції, оборона «монегасків» чомусь надто зосередилась на правий фланг, а з лівого досвідчений лівий півзахисник як у кращі свої роки заколотив того круглявого.

Зрівнявши рахунок «Шахтар» отримав впевненість не тільки у проходу далі, а і в самому моменті на полі. Адже це дало можливість спокійно диктувати свій футбол свого італійського тренера. Домучившись до кінця основного часу нас очікували «два по 15», які як мені здалося та з моменту замін «Шахтар» змінив свій контроль м’яча на звичні для себе швидкі контр дії. Хоч по більшій мірі я гадаю цим мав займатися «герой матчу», Михайло Мудрик. Швидкісний вінгер дуже добре справляється в атаці у вільному простору, де може восоздати собі ще більше місця обіграшами, Де Дзербі дуже добре розуміє, як він може використовувати сильні сторони своїх гравців у тому чи іншому матчі. І як не дивно, але плюс, мінус, це вдалося саме завдяки свіжому мотивованому Мудрику вдалося навантажити оборону «Монако» атакувальний натиск.

Пощастило чи все по ділу?

Ну ось ми та дібралися до головного питання чи заслуженою є прохід «гірників» ? Команди яка завдала лише два удара в ствір воріт, команда яка забила на 117 хвилині матчу всупереч божевільно фартового рикошету який залетів у ворота Нюбеля. Чи виправданим є такий результат для донецької команди? Для досвідченої єврокубками команди яка нагадаю перемогла в першому матчі (на виїзді) Монако. Команда де сумарно воротарі зробили понад 10 сейвів за матч.

На мою думку, результат виправданий, адже рахунок сумарний 3-2 на нашу користь, я гадаю «гірники» перемогли ще там у князівстві Монако. А тут у першій столиці України «козаки» показали народну приказку європейцям «везёт тому кому везёт».

З вами були Новини Бананого Футболу

ЩЕ ПО-ФУТБОЛИМОСЬ!

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов