Tribuna/Водные виды/Блоги/Український спорт I Олімпіада/🥇🥈🥉 Дев’ять нагород та перше місце у медальному заліку. Українські юніори домінували на ЧС зі стрибків у воду

🥇🥈🥉 Дев’ять нагород та перше місце у медальному заліку. Українські юніори домінували на ЧС зі стрибків у воду

Вони – наша гордість і наше майбутнє.

Автор — Olga Bilyk
10 декабря 2021, 00:52
🥇🥈🥉 Дев’ять нагород та перше місце у медальному заліку. Українські юніори домінували на ЧС зі стрибків у воду

Ці хлопці та дівчата – наша гордість і наше майбутнє.

З 2 по 9 грудня Київ приймав чемпіонат світу зі стрибків у воду серед юніорів. Змагання проходили в столичном центрі спорту «Ліко».

Українська збірна посіла перше місце у медальному заліку світової першості, виборовши дев’ять нагород – пять золотих, три срібних та одну бронзову медаль.

Збірну України представляли Олексій Середа, Данило Коновалов, Ксенія Байло, Анна Арнаутова, Владислав Климко та Данило Аванесов. Деякі з них стали мультімедалістами.

У Ксенії Байло – два золота, срібло та бронза

16-річна Ксенія Байло стала чемпіонкою світу серед юніорів зі стрибків у воду з вишки у віковій групі «В». Також вона була першою у стрибках з 3-метрового трампліна.

Разом з Анною Арнаутовою дівчата вибороли срібло у синхронних стрибках з трампліну.

В індивідуальному виступі на метровому трампліні Ксенія завоювала бронзову медаль.

У Олексія Середи – два золота та срібло

Наймолодший представник збірної України на Олімпіаді в Токіо теж відзначився одразу кількома нагородами.

У стрибках з вишки у віковій групі «В» Олексій не тільки вийшов з першим результатом, але й випередив срібного призера майже на 60 балів.

Разом із Данилом Аванесовим Середа виборов золоту медаль у синхронних стрибках з вишки.

А ось у стрибках з 3-метрового трампліну українцю трішечки не вистачило до перемоги. Олексій поступився італійцю з різницею менше двох балів.

У Данила Коновалова – золото та срібло

18-річний Данило Коновалов завоював золото зі стрибків у воду з 3-метрового трампліну у віковій групі «А». Данило розділив перше місце с бразильцем Каваном Фігейредом Перейрой. Вони набрали однакову кількість балів – 532,6.

Разом з Богданом Чижовським Коновалов показав другий результат у стрибках з трампліну.

«Вперше в історії незалежної України наша збірна виборола таку кількість медалей і посіла перше загальнокомандне місце за кількістю здобутих нагород. Я пишаюся тим, що сьогодні ми досягли такого результату. Вдячний тренерам і спортсменам за їх правильну підготовку. І те, що ми сьогодні не поступилися ні одній країні світу – це велика гордість й результат великої праці. Я бажаю тренерам, спортсменам так працювати активно й надалі, нікого не боятися і перемагати», – прокоментував виступ команди президент Федерації зі стрибків у воду України Ігор Лисов.

Пишаємося нашими зіроньками!

Другие посты блога

Все посты