Tribuna/Теннис/Блоги/Український спорт I Олімпіада/Топовий прогрес від Калініної за рік: піднялась на 111 (!) позицій у рейтингу WTA, взяла 5 титулів

Топовий прогрес від Калініної за рік: піднялась на 111 (!) позицій у рейтингу WTA, взяла 5 титулів

Була однією з найкращих юніорок світу

Топовий прогрес від Калініної за рік: піднялась на 111 (!) позицій у рейтингу WTA, взяла 5 титулів

А ще вона любить бокс та була однією з найкращих юніорок світу.

У Нанті закінчився турнір 60-тисячник під егідою ITF. Перемогу на ньому здобула 24-річна українка Ангеліна Калініна – на відмові здолала француженку Осеан Доден (№97 WTA).

Ця перемога стала вже 5-ю для Калініної на турнірах ITF у цьому сезоні. Та і загалом Ангеліна зробила значний стрибок у результатах, вперше у кар’єрі піднявшись до топ-100 рейтингу WTA.

Завдяки перемозі у Нанті українка оновила свій рекорд – стала 52-ю ракеткою світу.

* Калініна народилася у тенісній родині в Новій Каховці (мама – тренер) та почала займатися спортом з 5 років. Ініціатором стала бабуся – їй дуже подобалося, як грає онучка. Тренувалася у Москві через переїзд батьків до Росії. Але родина у 2008-му повернулась до Києва.

* Українка була однією із найсильніших юніорок планети. Брала золото юнацької Олімпіади-2014, ставала чемпіонкою юнацького «Australian Open-2014» у парному розряді, доходила до фіналу «US Open-2014» в одиночному.

* Вже за рік після юніорських звитяг Калініна була близькою до топ-100 дорослого рейтингу, але отримала важку травму плеча та випала на дуже тривалий термін. Після повернення не могла знайти стабільність.

* Мама і досі допомагає з тренуваннями доньці, хоча Калініна проводила підготовку у словацькому клубі Empire Academy, де головним тренером є Володимир Платеник. Раніше він співпрацював із Домінікою Цибулковою, яка за його допомоги піднялась з 155-го місця на 12-те у рейтингу WTA.

Платеник розповідав, що сам дуже хотів попрацювати з українкою: «У мене були пропозиції щодо співпраці з тенісистками топ-10, але я зупинив свій вибір на Калініній. Я хотів би попрацювати з більш незалежним гравцем, який дивиться в майбутнє, але поки не дістався вершини. Тенісистки з топу зазвичай не хочуть багато змінювати у своїй грі. До того ж я вже був трохи знайомий з Ангеліною.

Вона молода, немає якогось зовнішнього тиску, що мені личить. У юніорах Калініна показувала чудові результати, але, на жаль, була травмована. Два роки тому вона перенесла операцію на плечі. Думаю, найближчого року-півтора ми чудово попрацюємо з командою в Трнаві і зможемо потрапити, як мінімум, у топ-сотню. А далі – побачимо».

* Також із Ангеліною на змагання їздить її чоловік Антон Корчевський. «Теніс – це наша робота. У нас немає двох різних життів, лише одне. Ми завжди разом.

Звичайно, іноді непросто, але ми добре розуміємо одне одного. Я завжди намагаюся бути на корті більш терплячою, а він сильно нервує і не міг дивитися матч без валеріанки. Він був незадоволений деякими речами в моїй грі, і я розуміла, що він має рацію», – розповідала українка після перемоги на турнірі у Португалії.

* Окрім тенісу українка також захоплюється боксом. І виходить у неї непогано.

* За свою кар’єру Калініна заробила 902 тис. євро призових та перемогла на 15 турнірах під егідою ITF.

* Своїм коронним покриттям українка вважає хард, але у цьому сезоні у неї пішли й ґрунтові матчі. «Просто для мене було дивно, що я можу так багато матчів поспіль вигравати на ґрунті, як вийшло у цьому сезоні. На траві мені ще треба повчитися грати.

Думаю, що цей рік справді вийшов для мене дуже добрим. Він був стабільнішим, ніж раніше. Я рада, що залишалася здоровою і могла виступати тиждень за тижнем без травм чи будь-яких проблем. І з точки зору здоров’я, і гри цей сезон був стабільним для мене. Я рада, що могла змагатися», – так підсумувала свій виступ Калініна.

Другие посты блога

Все посты