Tribuna/Футбол/Блоги/Граундхоп для бідних/10 найперспективніших гравців української ліги FIFA 08. Що було з ними потім

10 найперспективніших гравців української ліги FIFA 08. Що було з ними потім

Ноунейми, загиблий гравець «Дніпра» та Степаненко.

Автор — Viacheslav Nozdrin
6 января 2022, 20:41
24
10 найперспективніших гравців української ліги FIFA 08. Що було з ними потім

Від редакції: ви знаходитеся в блозі Граундхоп для бідних. Його автор часто пише про FIFA минулих рокiв. Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою.

***

FIFA 08 з патчем української ліги дивувала не тільки унікальними стадіонами, формами та обличчями, але і вундеркіндами з українського чемпіонату. Ноунейми з черкаського «Дніпра» доростали до рейтингу 88, а найдорожчим гравцем в країні був нападник першолігової «Сталі» Дніпродзержинськ, який коштував $10 млн і зростав до 91!

Де зараз всі ці люди зараз? Розбираємося, як склалась карь’єра 10 найперспективніших футболістів FIFA 08 Українська ліга.

10) Микола Грінченко

(ФК «Харків», 21 рік)

Грінченко – це справжній вибух мозку. Не знаю, що курили розробники патчу, але цей чувак за 5 сезонів зростав з 55 до 87.

У 2007-му Миколі 21 рік, він грає у півзахисті ФК «Харків». Через один сезон клуб вилетить з еліти і припинть існування. Грінченко одним з останніх покинув клуб, опустившись з ним у Першу лігу, до 2018-го грав у чемпіонаті Харківської області за «Енергетик», з нетривалою перервою на друголіговий «Славутич» (нині Черкащина).

Сліди Миколи губляться десь серед футбольних полян Харківщини. Останнє місце роботи, яке мені вдалося знайти – граючий тренер «Ниви» Сковородинівка (до речі, це батьківщина Григорія Сковороди).

Якщо ви дивуєтеся, чому Грінченко у мене грає у «МЮ», то поясню методику визначення найперспективніших гравців. Якоїсь доступної статистики по зростанню гравців з українського патчу я не знайшов (підозрюю їх не існує), тому я шукав дорогих та водночас молодих футболістів через трансфери.

Потенціал можна подивитися тільки у гравців своєї команди (на 5 сезонів вперед можна подивитися тільки з прокачаним персоналом). Тому я обирав «Челсі» та «МЮ», залітав на трансфери і так дізнавався всю інфу.

9) Максим Пашаєв

(«Кривбас», 19 років)

У FIFA центральний півзахисник грав в оренді за «Кривбас» і зростав з 62 до 87 і коштував $1,7 млн. Максим разом з братом вчився футболу у Кременчуці, звідки їх разом з Дмитром Льопою забрали у «Дніпро».

За першу половину сезона награв 17 ігор за «Дніпро», після чого загинув у автокатастрофі. Можливо він і міг би стати топом, хто знає. До речі, брат Максима Павло зараз грає у Першій лізі за «ВПК-Агро».

8) Тарас Степаненко

(«Металург» З, 17 років)

 

Сезон 07/08 став першим у дорослій кар’єрі Тараса. У грі він зростає з 62 до 83 і грає центрального захисника.

У 2010-му Степаненка викупив «Шахтар» і згодом він дорос до капітана команди. Тут можна сказати, що «палка вистрілила» і одне з передбачень розробників втілилось у життя. У кращі часи своєї кар’єри Тарас міг грати на рівні рейтингу 82.

7) Володимир Аржанов

(«Металург» З, 21 рік)

Одноклубник Степаненка у FIFA зростав ще потужніше – з 66 до 86. У реальному житті центральний півзахисник після Металурга грав за київський «Арсенал», «Волинь» та «Чорноморець», а у 2018-му поїхав на 4 роки у чемпіонат Казахстану.

Зараз виступає у Другій лізі за ФК «Вікторія» Миколаївка.

Щоправда у це трансферне вікно стало відомо, що покидає цей клуб.

Хоча Аржанов не випрадав «сподівань» розробників, він зробив кар’єру добротного футболіста рівня УПЛ.

6) Вілліан

(«Шахтар», 18 років)

Перший легіонер у рейтингу. Тут не треба зайвих слів, Вілліан один з найталановитіших гравців українського чемпіонату.

У грі бразилець зростав з 65 до 82, але насправді його рейтинги були і вищими на «піку» (це я не про «Анжі»). Прикольно згадати, що у «Анжі» бразильця продали за 35 лямів.

5) Костянтин Кравченко

(«Дніпро», 21 рік)

Гуляка та «золотий хлопчик» «Дніпра» тих часів. Розробники обережно вірили у талант Кравченка, розвиваючи його з 73 до 81.

У зимовій перерві сезона 07/08 перейшов у «Шахтар» за $5 млн. Там міцно присів на банку, згодом відправившись по арендам. Нічим видатним після «Дніпра» не запам’ятався, закінчив кар’єру у «Сталі» (Кам’янське) у 2016 році.

Зараз працює тренером індивідуальної підготовки у закарпатському «Мункачі».

4) Сергій Самодін

(«Дніпро», 22 роки)

Ще один легіонер, на цей раз з Росії. З 2002 по 2006 роки Самодін грав/сидів у ЦСКА, де став володарем Кубка УЕФА. Далі кар’єра Сергія продовжилась в Україні, де він за 6 років встиг пограти за «Дніпро», «Кривбас» та «Чорноморець».

FIFA прокачувала Самодіна з 69 аж до 86, але в житті все вийшло зовсім не так.

Після сезону 07/08 Самодін пограв за вищеперелічені клуби і повернувся у 2013-му в РФ. Там грав у ФНЛ, зірок з неба не хапав. 

3) Сергій Хістєв

(«Дніпро» Черкаси, 26 років)

Перша серйозна загадка у цьому рейтингу. Хто такий Сергій Хістєв і чому цей лівий захисник у зрілому віці все ж доростав з 73 до 88? Іронічно, що той сезон став останнім у професійній кар’єрі Сергія.

Хістєв – вихованець УФК Луганська та Києва, перші кроки робив у «Динамо-2». Не загравши там, перейшов у алчевську «Сталь», де провів 6 років. Піком кар’єри можна назвати виступи за «Ворсклу», проте там теж не зміг себе проявити у повній мірі. У 2007-му потрапив у черкаський «Дніпро», після якого завершив кар’єру у 26 років. Далі була низка аматорських клубів переважно Луганської області.

З 2017-го грав за «Спартак» Луганськ у першості з футболу т.зв «ЛНР». І я можу зрозуміти становище людини, міцно прив’язаної до своєї малої батьківщини, яка навряд вміє заробляти гроші інакше, ніж через футбол. Life is life.

2) Роман Пасічніченко

(«Сталь» Д, 26 років)

Роман змінив за кар’єру багато першолігових колективів, а невдовзі після «Сталі» осів у «Кремені», де закінчив кар’єру 2016-му.

Після цього почав тренерську. Працював у «Вересі», остання відомость – був головним тренером «Гірника-Спорт» у 2019-му.

Коли я грав у FIFA, був переконаний що цей гравець (як і наступний) — бот, якого створила гра. Ну не можуть у «Сталі» з Першої ліги грати люди, з рейтингом під 80 і перспективою до 90. Тим паче, що у них були дефолтні обличчя. До того ж — купити цих гравців у було важко, у «Сталі» часто було недостатньо футболiстiв у складі, щоб когось продавати.

1) Андрій Герасіменко

(«Сталь» Д, 26 років)

Одноклубник Пасічніченка, нападник та найдорожчий гравець українського чемпіонату у грі – $10 млн. Для порівняння: найдорожчими у «вишці» були Девіч (9 млн), Кастільйо (8,6 млн) та Гусев (8,2). Герасіменко – найрейтинговіший гравець української ліги у FIFA. З 77 до 91!

До «Сталі» довгий час грав у «Динамо-2», потім у «Закарпатті» та «Нафтовику». Iнфу про нього після «Сталі» знайти дуже складно. Останній клуб аматорський «Ілліч-Осипенко» з Бердянського району.

***

У рейтинг не війшли вже відомі на той час гравці, які теж розвиваються у грі до 80+. Це Марко Девіч, Олег Гусев, Олександр Гладкий та деякі інші. Про них і так багато написано

Під кінець рейтингу, я все ж зміг зкласти докупи якусь частинку логіки розробників патчу. На секунду мені навіть стало соромно за свою футбольну неосвіченість, але це швидко пройшло.

Виявляється, Герасіменко, Пасічніченко і Хістєв були у збірній U-19, яка здобула срібло на чемпіонаті Європи 2000 року.

Про збірну тих часів зробили цікавий пост на Tribuna.com. Серед відомих футболістів тієї команди були Андрій Березовчук та Олексій Бєлік. А ось капітанив на тому Євро – саме Пасічніченко.

***

Подобається такий контент? Напишіть про це у коментарях. Якщо таких набереться багато – зроблю окремий випуск про перспективну молодь «Динамо» та «Шахтаря» з FIFA 08 Українська ліга.

Також у коментах ви знайдете посилання на місце, звідки можна скачати гру.

Фото: скрiни з FIFA 08