Tribuna/Футбол/Блоги/МОРЖО/Томас Мюллер – класний хлопець: найтитулованіший у німецькому футболі, король тролінгу і любитель коней

Томас Мюллер – класний хлопець: найтитулованіший у німецькому футболі, король тролінгу і любитель коней

Колись Марадона назвав його болбоєм.

Блог — МОРЖО
Автор — Ірина Козюпа
27 июня 2021, 12:30
8
Томас Мюллер – класний хлопець: найтитулованіший у німецькому футболі, король тролінгу і любитель коней

Колись Марадона назвав його болбоєм.

Перед ЧС-2010 збірна Німеччини грала товариський матч з Аргентиною у Мюнхені. Перемогла команда Дієго Марадони. Німці провели невдалу гру, а на післяматчеву прес-конференцію відправили 20-річного дебютанта Томаса Мюллера. Марадона у цьому побачив жест неповаги і заявив, що не буде сидіти за одним столом з хлопчиком, який подає м’ячі.

Томас все зрозумів і залишив приміщення.  

За чотири місяці Аргентина і Німеччина грали на чемпіонаті світу. Вже на третій хвилині Мюллер вивів бундестім вперед. Згодом забив другий м’яч. Німці перемогли аргентинців з рахунком 4:0. В ПАР збірна взяла бронзу, а Томас став одним з найкращих бомбардирів чемпіонату. За чотири роки Німеччина виграла чемпіонат світу у Бразилії. Одним з лідерів команди був Мюллер.

Німець зрівнявся з Марадоною за кількістю титулів чемпіона світу і обійшов Дієго за голами у фіналах світових першостей.

А минулого року 31-річний футболіст став найбільш титулованим німцем в історії. Мюллер з тих гравців, які здатні робити фантастичні речі у футболі, але при цьому завжди залишаються простими хлопцями. Зірковий статус і великі гроші зовсім не змінили Томаса. 

Разом з партнером спецпроекту брендом чистого пломбіру «МОРЖО» розповідаємо про футболіста, який виграв практично все у футболі, а в житті він все той же Томас з широкою посмішкою і в простому спортивному костюмі. 

Все життя в «Баварії», виграв з клубом 28 трофеїв

Шлях Томаса у футболі – це не драма, а швидше красива казка. Народився в невеличкому містечку неподалік Мюнхена. З дитинства цікавився футболом, тому батьки віддали у футбольну школу «Пель». За легендою, Мюллер дебютував за неї у чотири роки, а в одному сезоні забив 120 м’ячів.

Талановитого хлопця запримітили скаути «Баварії» і покликали у клуб. Томас перебуває у системі мюнхенців з 2000 року. Вся його кар’єра пройшла в «Баварії» і зараз у нього майже 600 матчів за клуб, 10 титулів чемпіона бундесліги, дві Ліги чемпіонів, шість Кубків Німеччини (всього 28 трофеїв) і неймовірна кількість індивідуальних нагород.

«У мене не було конкретних побажань, пов’язаних з професією. Але я б, напевно, вчився і дозволив би життю здивувати мене. Я досить довгий час не знав, що з мене вийде. Був не з тих, хто в 12 років говорив «Хочу стати професійним футболістом». Я просто жив, а потім все змінилося», – ось так все просто вийшло.

Складається враження, що це не Мюллер обрав футбол, а футбол обрав його. Сам Томас хоче «кожен день переживати максимально можливу кількість хороших подій».

Томас працював з різними топ-тренерами і зі всіма вмів знаходити спільну мову – Хайнкесом, Гвардіолою, Анчелотті і навіть з ван Галом, якого гравці в Мюнхені не надто любили. Для форварда він знайшов нову роль – грати більше з глибини. «Він просто кинув мене у пекло. Готовий зізнатися: Луї ван Гал мав на мене величезний вплив, і це сталося якраз у тому віці, коли я був готовий до цього».

Мабуть, єдиний раз, коли у кар’єрі Томаса стався збій – рішення Йоахіма Льова в 2019-му омолодити склад і відмовитися від ветеранів. Тоді це шокувало футболіста.  

«Чим більше думаю про це, тим більше злюся. Я не розумію, чому рішення має бути настільки безповоротним. Так, головний тренер визначає все, але ми ще здатні грати у футбол на топ-рівні. Я завжди був гордий одягати футболку збірної Німеччини. Я віддавався грі повністю. І вона ще не закінчена», – говорив тоді прямо Томас.

За два роки Льов повернув його і Гуммельса у збірну. Коли Томас почув про виклик у збірну, то не приховував радості. Написав у своїх соцмережах, що щасливий повернутися і готовий до Євро-2020. Тепер Мюллер зіграє з бундестім в 1/8 фіналу проти Англії. Титулу чемпіона Європи у нього ще не має.

Обожнює коней і має свою ферму

У своєму інстаграмі Мюллер жартує, що після матчу Ліги чемпіонів приємно повернутися додому і зайнятися там нормальними людськими справами. І постить фото з тачкою повною сіна.

У футболіста доволі незвичне хобі – він обожнює коней і займається їхнім розведенням. Це захоплення він перейняв від своєї дівчини, а тепер дружини Лізи – напівпрофесійної наїзниці. Пара має свою ферму і проводить там майже весь вільний час.

«Томас знає про коней набагато більше, ніж я про футбол», – сказала якось Ліза.

Фермерство допомагає Томасу у футболі – так він бореться з нервами і тиском. «Перед важливими матчами можна побути собою, не відчувати прицілу журналістів. І замість суперника подумати про те, як звести жеребця з відповідною кобилою. Навіть крихітна деталь може багато чого змінити».

Три роки тому «Баварія» обіграла «Фрайбург» з рахунком 4:0. Мюллер забив четвертий гол і присвятив його щасливій події. «Я грав з фантастичним настроєм, вчора у мене народилася перша конячка! Так що в якомусь сенсі я став татом».

Окрім коней на своїй фермі футболіст дбає про кроликів та собак. І виглядає абсолютно щасливим.

Король прес-конференцій і тролінгу

Мюллера в Німеччині називають королем прес-конференцій. Він ніколи не лізе за словом у кишеню і по-доброму любить тролити журналістів за їхні «оригінальні» питання.

Перед фіналом Ліги чемпіонів-2013 у Томаса запитали про хвилювання. Відповідь вийшла не без іронії. «Я можу говорити тільки за себе. Не знаю, що відчувають ті, у кого за плечима немає такого вбивчого досвіду, як у мене в 23 роки».

На Євро-2016 після гри з Італією хтось з журналістів поцікавився чи дійсно Німеччина дуже сильно хоче виграти титул. Реакція футболіста – безцінна.

«Ні, в жодному разі. Нашою метою завжди був виліт у півфіналі, і, зрозуміло, в четвер ми вийдемо на поле млявими».

Радіо – прізвисько Мюллера за гострий язик та безпосередність. Ось кілька його цитат журналістам в стилі «а зараз буде стендап від Томаса».

«На самому початку гри ми облажались, потім було начебто нічого, потім ми знову облажались. Потім раптом ми забили, і ще раз забили, а потім – оп! – знову облажались».

«Мені не буває боляче, коли мене б’ють по ногах, тому що у мене немає м’язів. У мене такі тонкі ноги, що захисник ніколи не потрапить в кістку. Він її просто не бачить».

«Мій час коли-небудь пройде. Якщо завтра я помру, то буде панахида, а в п’ятницю на поле знову вийдуть 11 гравців. Таке життя».

У футболіста також хороша самоіронія.  

«На жаль, я вмію лише грати у футбол, тому інтерв’ю виходять такими, якими вони є».

Насправді, у Томаса виходить класно жартувати над собою, пресою та партнерами по команді. В YouTube є чимало підбірок смішних та веселих моментів з Мюллером у головній ролі. Святкування чергового чемпіонства «Баварії», звичайне тренування чи спілкування з фанатами – футболіст завжди знайде можливість повеселити себе і всіх навколо. Дивно, що при цьому він залишається у тіні, якщо говорити про всесвіт футбольних селебриті.

Хоча, можливо, він і сам цього хоче, адже йому важливо бути просто собою.  

«МОРЖО». Морозиво зі смаком морозива.

Фото: інстаграм Томаса Мюллера

Лучшее в блогах
Больше интересных постов