Tribuna/Футбол/Блоги/Гра без м'яча /Гніздо Зозулі. «Альбасете» – ідеальний варіант продовження кар’єри Романа

Гніздо Зозулі. «Альбасете» – ідеальний варіант продовження кар’єри Романа

Роберто Моралес хвалить українського форварда.

3 июля 2019, 20:04
5
Гніздо Зозулі. «Альбасете» – ідеальний варіант продовження кар’єри Романа

Роберто Моралес хвалить українського форварда.

Підписання нового контракту з «Албасете» є дуже хорошим рішенням для Романа Зозулі. Він знайшов клуб, у якому йому комфортно бути і який його цінує. У клубу є певні амбіції, він хоче зростати. Тож його найкращий бомбардир у минулому сезоні має усі можливості для особистого розвитку.

Чомусь наші вболівальники хочуть бачити більше ніж є. Так, Роман добре зіграв у минулому футбольному році. Він став ключовим футболістом для кастильців. Порівняно з тим, що було на старті виступів в Іспанії, він прогресує, адаптується до дуже вимогливої ліги. Це безсумнівний прогрес.

Проте не існує ніякого ажіотажу в Іспанії навколо Зозулі. Цьому багато причин. Вік, громадянство не з ЄС, зрештою й просто клас – хороший, але ніяк не визначний, не топовий навіть на рівні сегунди.

За останні часи другий за рівнем дивізіон Іспанії подарував чимало яскравих проривів. Хайме Мата  лише у 30-ть зіграв у прімері, невдовзі потрапив до збірної та ледь не увірвався зі скромним «Гетафе» до Ліги чемпіонів. Красива історія, але рівень Мати це Зозуля+2.

До речі, той же «Гетафе» реально цікавився Романом, але лише як гравцем ротації для єврокубкового сезону. Тобто, він був у списку можливих новачків, не більше. Звичайно, про серйозні гроші в таких ситуаціях мова не йде. Тим паче, тема громадянства не з ЄС знов постає. Це дуже не дрібний фактор. Купа африканців з бабусями-дідусями, що хоч день прожили в Європі, мають достатньо переваг перед українцями. Такі реалії.

Як окремий фактор виділимо сумновідомі заяви певних іспанських діячів про «нацизм» Зозулі. Це реалії Іспанії, де ліваки мають чималу вагу. Якщо Україна свого часу повністю пірнула у криваве море комунізму, то Іспанія, менше ніж 100 років тому стояла на межі такого стрибка. Нині засуджений офіційно диктатор Франсіско Франко тоді виявився найбільш адекватним з претендентів на кермо держави.

Людожер і кат був найадекватнішим! Це дає уяву про те, наскільки корені лівацтва були і є присутніми в Іспанії. Але хейтинг з боку відморожених Лос Шаріковс не є головною проблемою для кар’єри Романа. Без них було б трохи легше, можливо відбувся б перехід до «Вальядоліду», але все це дуже віртуальна історія.

«Альбасете» – це нормальний рівень для цього форварда. Для порівняння – Енрік Гажего у прімері зіграв лише півроку і забив 5 голів. Найголовніше, просто позитивно запам’ятався публіці у складі команди приреченої на виліт («Уески»). А до того за півроку в сегунді він забив 15 голів у складі більш ніж посередньої «Естремадури». Зозуля ж у складі претендента на підйом до еліти забив 11 голів. Це добре, але не варто переоцінювати позитивний імпульс в кар’єрі Романа.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты