Tribuna/Футбол/Блоги/Гра без м'яча /Справжній Дерліс Гонсалес може вражати. Але не в «Динамо»

Справжній Дерліс Гонсалес може вражати. Але не в «Динамо»

20 июня 2019, 23:49
20
Справжній Дерліс Гонсалес може вражати. Але не в «Динамо»

Роберто Моралес – про парагвайця, який знову класно грає в футбол.

У середу 19 червня на поле стадіону «Мінейраоу» в Белу-Орізонті вийшли дві десятки. Одна дуже крута, та що там говорити зайве, просто найкращий футболіст сучасності, можливо, й усіх часів. Другий просто Дерліс Гонсалес. За підсумком гри останній став реально найкращим її учасником, перший же вкотре зі збірною не зміг досягнути результату, хай він і сам ЛеоМессі.

Дуже показовий і просто яскравий матч, Парагвай мав брати три очки, але не зміг. Зокрема, через пенальті, який Дерліс не реалізував. І все ж головним на полі був він.

Це настільки ж дивно, наскільки невдало він грав останнім часом у «Динамо». То вже був не футболіст, а здута фігура гравця у магазині. З Києва його вболівальники могли проводити хіба що матюччям. І то було справедливою реакцією.

Дивлячись на нинішнього Дерліса, і порівнюючи його з попередньою версією, знаходиш лише одну різницю – зараз йому цікаво грати, а раніше він «тягав тачку». 

Історія реанімації Гонсалеса не була кінематографічною, він досить довго звикав до бразильських реалій. Зрештою, серія А чемпіонат більш потужний, ніж УПЛ. Та ще й дуже складний за своїм ритмом, переїздами. Тому в минулому сезоні Гонсалес лише намагався, часом зовсім без успіху, прижитися до бразильських реалій. Проте в клубі розуміли, кого і навіщо вони взяли. Також пам’ятали, що це оренда не з дешевих.

На свій справжній рівень Гонсалес вийшов цього року. У «Сантосі» з’явився серйозний тренер Хохе Сампаолі. Він працював в «Севільї», збірних Аргентини та Чилі. Прихід Сампаолі став очевидною ставкою клубу на тренера, в умовах, коли серйозних трансферів зробити не можуть. Варіант Рафи Бенітеса в «Ньюкаслі» з урахуванням тропічних реалій.

Футбол Сампаолі, якщо не брати до уваги його провальну спробу зі збірною рідної країни, – це максимальна агресія з використанням усієї ширини поля. Для цього йому й потрібен Дерліс – прекрасний фланговий футболіст. Якщо забути про усі ганебні ігри Гонсалеса в УПЛ, то варто зазначити, що він разом з Андрієм Ярмоленком виводив «Динамо» до плей-офф Ліги Чемпіонів. Тобто, грали усі динамівці, а різницю робили ці двоє.

Роль Дерліса у «Сантосі» наразі має лише зростати, адже з команди пішов універсальний гравець атаки юний Родріго Гоес. Частково його функції на себе має взяти парагваєць. Справи в нього йдуть добре – сім голів з початку року для атакувального хавбека/крайнього форварда.

Роботу Дерліса оцінив і тренер збірної. Хай сам по собі Едуардо Беріццо є ворогом Хорхе Сампаолі, але на гравців їхні стосунки не переносяться. 10-й номер апріорі є культовим у латиноамериканців, тож сам факт його надання Дерлісу – великий комплімент від шефа збірної. Той момент, який окрилює футболіста.

Можливо, саме цього й не вистачало Гонсалесу в Україні, емоцій, любові публіки. Латиноамериканські гравці це дуже цінують і без цього часто гаснуть. «Ми граємо практично вдома, ми відчуваємо комфорт, бо бразильці підтримують Парагвай. Я, Гомес та Гатіто Фернандес для них свої футболісти, це дуже важливо отримувати енергетику з трибун», – казав Гонсалес ще до старту чемпіонату.

Також він обіцяв вивести Парагвай до фіналу. Зараз ця опція у підвішеному стані, команда зіграла добре, проте взяла два очки у двох матчах.

Так само підвішеним є і статус Дерліса у клубі. Хороша гра – це великий плюс. Проте є й особливий момент. Футболіст попросив відпустити його до збірної трохи раніше за обов’язковий термін УЄФА, чим викликав гнів Сампаолі. Аргентинець відверто був незадоволеним, то не дрібниця.

Дон Хорхе не просто специфічна людина. Він дуже терплячий в певних речах і готовий своїм підлеглим багато що пробачати, але до певного моменту. Якщо він йде на конфлікт, то це вже хрест на гравці. З Дерлісом того не трапилося, але їхні стосунки вже мають тріщину.

Буде Дерліс щасливим у «Сантосі» чи ні, залежить від матчів після Копа Амеріка, якою б успішною вона для нього не була. Найголовніше, що навіть у найгіршому сні він не уявляє свого повернення до Києва. Сподіваюся, у «Динамо» теж не бачать такого варіанту, котрий буде бідою для усіх.

Фото: Gettyimages.ru/Buda Mendes/Staff, Alexandre Schneider/Stringer.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты