Tribuna/Футбол/Блоги/Народний футбол/Найважливіший матч в історії Закарпатського футболу. 1/4 Кубка України Минай - Інгулець

Найважливіший матч в історії Закарпатського футболу. 1/4 Кубка України Минай - Інгулець

«Банкет у чуму». Цією фразою можна чітко описати події, які складалися навколо матчу. У вечері 10 березня Кабінет Міністрів України постановив: Установити з 12 березня 2020 р. на усій території України карантин. Заборонивши проведенням спортивних заходів при участі глядачів. Отож, матчі Кубка України які були заплановані на 11 березня, були останніми матчами на цю мить, де було дозволено повний допуск глядачів на стадіон.

Автор — Vadim Malina
25 сентября 2020, 22:53
7
Найважливіший матч в історії Закарпатського футболу. 1/4 Кубка України Минай - Інгулець

 

Від автора: ви знаходитеся в блозі «Біло-Блакитна Дивізія» Я написав цей пост в рамках другого туру конкурсу «Найкращий блогер України». Підтримайте його плюсами, коментарями і підпискою.

"Банкет у чуму». Цією фразою можна чітко описати події, які складалися навколо матчу.

Увечері 10 березня Кабінет Міністрів України постановив: увести з 12 березня 2020 р. на усій території України карантин. Заборонивши проведення спортивних заходів при участі глядачів.

Отож, матчі Кубка України, які були заплановані на 11 березня, стали останніми на цю мить, де дозволявся повний допуск глядачів на стадіон.

Напередодні гри, всі експерти, ЗМІ та букмекери вважали фаворитом Інгулець, аргументуючи це їхнім досвідом виступів у Кубку(минулого сезону вони вибили з Кубка такі команди, як Колос, Маріуполь, Карпати, Зоря й лише у фіналі їх зміг зупинити Шахтар). На боці Миная була тільки одна перевага, але дуже суттєва... Домашні трибуни. На те, на скільки тяжко грати проти Миная у них дома говорить статистика. З 19 матчів команда виграв 15, 2 рази був нічийний рахунок, та 2 рази зазнав поразки.

За декілька днів до матчу всі квитки були розпродані. Ні дощ, ні робочий день та навіть ранній початок матчу не завадили закарпатській команді зібрати аншлаг на стадіоні.

Мотиваційний банер від фанатів Миная перед матчем

Щодо самої гри, то Минай з самого початку почав "притискати" Інгулець до їхніх воріт. Про що свідчать і 2 швидких голи Нурієва та Глаголи. Щоправда взяття воріт Нурієва було скасоване через офсайд. Варто зазначити, що Інгулець за перший тайм особливо нічого й не створив на половині поля Миная.

Другий тайм почався з несподіванки. Після навісної передачі Балана Мішуренко пробив здавалось над поперечиною. Але м'яч зрадливо пірнув між рукою Поповича та каркасом воріт 1:1. Далі до кінця основного часу Минай тотально домінував по моментах.

А ось додатковий час був же не дуже багатий на події. Напевно далося в знаки те, що команди проводили перший офіційний матч за 3 місяці.

Найцікавіше було попереду. Неймовірно інтригуюча та емоційна серія пенальті. У той день, саме Андрію Поповичу судилося стати героєм Закарпаття. Адже за крок від провалу, коли віра у Минай згасала, саме Андрій зміг залишити команду в грі, а потім і сам приніс їй перемогу.

Статистика матчу

 

Ось що Василь Кобін сказав після матчу

"Хороший суперник, команда, яка може сміливо грати в УПЛ. Нам було важко, але і їм було непросто. Дякую своїм хлопцям за характер, за волю до перемоги. Говорив, що два місяці працювали не для того, щоб програти перед своїми вболівальниками. Це спрацювало. Ми в півфіналі і будемо чекати суперника.

Я до пів на шосту ранку не спав, думав, як треба зіграти. А потім заснув і побачив сон, що ми виграємо по пенальті. Це сказав перед серією своїм помічникам і тож був спокійний. Все збулося. Я дав команді два дні вихідних, а потім розкажу, що понад сто років представника Закарпаття не було в півфіналі Кубка України"

А ось так фанати подякували команді за історичну перемогу

 

 

 

Друзі пишіть у коментарях, який матч був для вас самим найемоційніший та важливим у житті. А  також не забувайте ставити плюсики й підписуватись на блог.

Другие посты блога

Євро 2016. Згадати все!
8 сентября 2020, 12:20
12
Все посты